Algemeen Log 170

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 171 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 304
 1. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  Appie met z’n 6de gouden plak 😀 😀 😀

  Eregalerij:

  met 3: JanD, Verdieping, Koko Hattem en Plantje

  met 5: Bernard en Wim

  met 6: Gezellig, Natascha, ja-tsja, Appie en Eva

  met 7 Ingrid en drama

  met 9 :Tim

  met 11: Derk

  met 12: Joppuh

  met 14: Assendörper

  :D:D:D


  ⚠️ Meld

 2. waarom hoor ik nog geen lokaal nieuws op rtv zoo? Hoor alleen maar nonstop muziek. Kabelkrant loopt ook bijna een week achter. Dit zijn weer typische omroep zwolle kwaliteiten. Hard schreeuwen maar iets neerzetten ho maar.


  ⚠️ Meld

 3. FC Zwolle dubt momenteel hoe het zijn overwicht in de wedstrijden in meer doelpunten kan uitdrukken. Ondanks een punt in mindering vóór aanvang van het seizoen is de formatie van trainer Art Langeler na vijf speelronden medekoploper van de Jupiler League. Vanavond ontvangt Zwolle Telstar.

  ‘Voorop gesteld ben ik dolblij, maar het is niet zo dat we iedere week de tegenstander overhoop spelen’, vertelt de oefenmeester realistisch in gesprek met Voetbal International. Vorige week vrijdag scoorde FC Zwolle pas in het duel bij RBC Roosendaal pas in de zesde minuut van de blessuretijd, terwijl daarvoor FC Dordrecht (2-1) pas werd verslagen na een 1-0 achterstand.

  Beide overwinningen waren volgens Langeler verdiend, ook al was het niet geweldig. Hij geeft toe dat zijn formatie momenteel boven eigen kunnen presteert. En in tegenstelling tot vorig seizoen komen de goals zeer moeizaam tot stand. ‘Nu al speelt FC Zwolle vrij aanvallend en het geeft bijna niets weg. Het heeft te maken met gogme, want overwicht creëren vormt nauwelijks problemen. Daarom trainen we veel op aanvalspatronen en spelhervattingen.’

  Ondanks de uitstekende start is er ook ergernis. ‘Ergens lijkt het wel of FC Zwolle gezocht wordt’, stelt Langeler. ‘Steeds hoor ik het verhaal dat Jaap Stam de touwtjes in handen heeft. Volgens mij kan iedereen zien dat ík de trainingen leid. Natuurlijk begrijp ik dat Stam meer in de belangstelling staat, maar de suggestie dat we bij FC Zwolle illegaal handelen is volledig onterecht. Met zijn vieren ?? ik, teamcoach Jaap Stam, assistent-coach Claus Boekweg en keeperstrainer Sierd van der Berg ?? overleggen we wekelijks. Uiteindelijk ben ík degene die de beslissingen neemt.’

  vi.nl


  ⚠️ Meld

 4. Pieter Storms laat het er niet bij zitten. De presentator en journalist wil Jort Kelder voor de Raad voor de Journalistiek slepen naar aanleiding van de uitzending van De Wereld Draait Door.

  ”De klacht behelst het doelbewust vooraf manipuleren van de geplande discussie over journalistieke ethiek en het bewust liegen in de uitzending, met als doel het publiek op het verkeerde been te zetten”, aldus Storms vrijdag in het AD.

  Een gesprek van de twee journalisten in DWDD eindigde in een schreeuwpartij. Kelder betrok daarbij Storms’ vrouw Nina Brink.

  ”Op deze wijze verlegde Kelder het geplande gesprek naar een onderwerp dat niet aan de orde was en volgens afspraak niet aan de orde zou komen????, meent Storms.

  Volgens Storms heeft Kelder zich ‘doelbewust’ niet aan de afspraak met de redactie van het programma gehouden door het woord tot haar te richten tijdens de uitzending. De Vara, die DWDD uitzendt, liet al eerder weten dat hierover geen afspraken bestonden.

  Quote

  Nu Storms toch naar de Raad voor Journalistiek stapt, wil hij ook een uitspraak van de Raad over de berichtgeving die Quote in het verleden over Nina Storms heeft geplaatst. Ten tijde van die berichtgeving was Kelder hoofdredacteur van het blad.

  Volgens Storms heeft Kelder in 2005 voortdurende laster verspreid over zijn vrouw met betrekking tot haar vermeende sm-relatie met een collega. Nina Storms heeft naar eigen zeggen tot op de dag van vandaag last van die publicatie in Quote.

  © NU.nl  ⚠️ Meld

 5. Terug van weggeweest en niks voor niks….weekend en het zonnetje schijnt! Mijn dag kan niet meer kapot

  Maar ja, weeknd boodschappen doen, huis een beetje aan kant maken, biertje erbij en nog even uit eten.

  Ben benieuwd welk restaurant jullie helemaal het einde vinden in Zwolle.
  Vroeger kwam ik regelmatig in restaurant de pampus, was een zeer goede gastheer echter schijnt hij al jaren geleden ergens anders aan de bak zijn te gaan.


  ⚠️ Meld

 6. Mwah denk niet dat Nachtbroeder dat bedoeld met uit eten.. 😉 En regelmatig is weinig geworden, koko was even uit de run dus… Jij nog een keer tijd om een balletje te prikken? Want ik heb je één keer voorbij zien komen in de zaak, maar dat was geen echt gesprek 🙂


  ⚠️ Meld

 7. “Begon de naam van die dame die hier ook woont en in dat strandhuis werkt met een D? En de achternaam met een K?”

  haha het lijkt wel een afleverig van Char!! Misschien Tim heb je wel verborgen talenten. Kun je goed geld mee verdienen

  m.b.t. de keuze van een restaurant, moet in eerste instantie gezellig zijn, maar de kwaliteit van eten vind ik net zo belangrijk!! Ik vind de Tapasbar ook nog altijd een toppertje! Zeker de dag erna, wakker worden met een katertje en een heerlijk knoflook ochtendgeurtje. Maar ja, knoflook is goed voor hart en bloedvaten! Maar dat terzijde hahaha!!!!  ⚠️ Meld

 8. Lekker maar iets duurder bij meridiana. Wil je chinees eten d lange muur.Italiaans La stalla, Weekends vind ik ook er leuk. En tapa’s bij las Rosas (heb ik van horen zeggen), en de Atlas vind ik ook lekker en gezellig.


  ⚠️ Meld

 9. Even spammen vanavond hier een hoop lol
  Vrijdagavond 17 september organiseert Café d?Olde Soldoat een avond vol
  entertainment.

  Eind september start het nieuwe Drenthe Plat tourneeseizoen in het Groningse Winsum,
  Maar een aantal leden van de cabaretgroep komt eerst in Genemuiden hun
  plattelandverhaal doen. Tinus van Tuundorp, Aaltje en Trijntje zullen u een oergezellige
  Drentse avond bezorgen waar de lachspieren het zwaar te verduren krijgen.

  Jacques Mees zal de muzikale omlijsting voor zijn rekening nemen, Met zang, gitaar en
  mondharmonica is hij expert op het gebied van muziek uit de jaren 60 / 70, country, folk
  en bleus. Nummers van Bob Dylan, Simon en Garfunkel, Johnny Cash, John Denver en
  Bruce Springsteen zullen waarschijnlijk de revue passeren.

  Met een mix van prachtige liedjes, conferences, spectaculaire acts en lachwekkende sketches
  is de 17e september een avond die u zeker als cabaretliefhebber niet mag missen.

  De avond begint om 20:30u en entree is slechts ?? 5.- (zitplaatsen aanwezig)

  Café/Cafetaria

  d?Olde Soldoat

  Oosterbrugstraat 9-11

  8281 BT Genemuiden.


  ⚠️ Meld

 10. Bericht door Tim, op 17 september 2010 om 15:29
  Huh, wat bedoel je derk, ik weet niet of ik kan in de herfstvakantie..

  Oeps net op tijd anders had ik twee retourtjes Litouwen geboekt 😮


  ⚠️ Meld

 11. Sorry Derk ;)… Heb het sowieso druk. Ik hoop wel dat het lukt, maar het is even zien met wat eromheen gepland staat. Kan ik pas volgende week beetje duidelijk krijgen. 13 oktober trouwens voor het eerst naar een musical. In het BEATRIX theater, Utrecht. We Will Rock You. Kent iemand die al?


  ⚠️ Meld

 12. Weet niet of Litouwen wat voor Tim is. De vrouwen daar zijn toch voornamelijk op zoek naar 40+ die slap in de was zitten.
  Ach en hij is nu voorzien, en de leeftijd van buiten honger krijgen en thuis komen eten, ook al is hij bijnaaaaaaaaaaa 18 hopelijk nog lang niet. Het avontuur begint pas.;)


  ⚠️ Meld

 13. Hmmm Ingrig denk dat je een verkeerde voorstelling daarvan hebt. Die dames zijn zeer zelfstandig en kan menig Nederlandse vrouw een voorbeeld aan nemen. jij bedoeld natuurlijk die russische bruidjeas tsja…….. maar die zitten daar niet hoor! :D:D:D


  ⚠️ Meld

 14. Oh, lijkt me erg gaaf Derk. Ga meestal met mijn jongste weet niet of hij deze musical wel wat vind. Tis 2 dagen na mijn verjaardag kan het altijd als een verjaardagscadeau vragen.

  mozes wat duur!

  Wat Tim?

  Ok Derk, jij komt er, en ik ben er nog nooit geweest. Dus neem ik dit van je aan, dat de Litouwse dames behalve mooi ook slim zijn.


  ⚠️ Meld

 15. We zijn een week weggeweest, maar Rosalie kan nog weken teren op die ene dag naar Plopsaland De Panne. Ze heeft Bumba in het echt gezien (en iedereen moet het horen) en bij Kabouter Klus op schoot gezeten!


  ⚠️ Meld

 16. @Ingrid; Dankjewel…
  En we hebben het echt lekker gehad. Tot en met woensdag alleen ’s avonds soms regen maar dan gingen we de deur toch al niet meer uit.
  Op donderdag zagen we pas voor het eerst waterplassen op de straten. En vanmorgen hebben we de auto in de regen ingepakt (maar wel met zonnebril op in de auto).


  ⚠️ Meld

 17. 2 zielen 1 gedachte

  En toen we wegreden vorige week vrijdag zei ik:
  “Dag huis, dag tuin, dag opbergschuur”.

  Dan weet je ongeveer hoe oud ik ben :);)


  ⚠️ Meld

 18. Hallo! Vanavond Willy & the Groove in “de docter” vanaf 22.00. Een fijne mengeling van blues, rock en funk!
  Willy v J. dut gitaar en zang en Mark v.V., dör goat wie met noar de knopp’n! D’r bij!!!!


  ⚠️ Meld

 19. Klappen – Aaf Brandt Corstius
  Het heeft nog een staartje gekregen, h??????Wat???
  ??Nou, die ruzie van Jort Kelder en Pieter Storms bij De Wereld Draait Door. Pieter Storms heeft Jort na de uitzending drie klappen gegeven!??
  ??O. Nou, wel fijn voor Jort.??
  ??Hoezo???
  ??In elkaar geslagen worden door Pieter Storms ?? dat is toch iets wat iedere man een keer moet meemaken? Net zoiets als een keer te veel jenever drinken en dan in een gracht springen. Of naar de hoeren.??
  ??Ja. Jort schreef erover op zijn site. Dat het geen pijn deed.??
  ??Nou, nog beter.??
  ??Hij schreef ook dat Nina Brink hem een rat noemde na de uitzending.??
  ??Ook goed, lijkt mij.
  ??O, die ouwe koe.??Je wil niet dat Nina Brink je aardig vindt.??
  ??Ze hebben wel altijd ruzie, h?? Nina Brink en Pieter Storms. Met iedereen.??
  ??Ja, het is een wonderlijk duo.??
  ??Heb jij er weleens over nagedacht hoe zij, zeg maar…??
  ??Wat???
  ??Nou ja, hoe zij seks hebben???
  ??Nee, niet echt. Hoezo???
  ??Nou, zij is zo klein. Echt heel klein. Ze schijnt staand in hun open haard te passen. Met haar moeder en haar zus erbij. Dat heeft Pieter Storms in een interview gezegd. En hij is zo gigantisch. En zij lijkt me ook helemaal niet zijn type. Hij lijkt me eerder geïnteresseerd in het type blonde stoot.??
  ??Nina Brink is blond.??
  ??Maar geen stoot.??
  ??Nee, geen stoot. Wel een pittig wijffie.??
  ??Een pittig wijffie is toch iets heel anders dan een stoot.??
  ??Ja, dat is zo.??
  ??Heb jij het eigenlijk gezien, die ruzie? Bij De Wereld Draait Door???
  ??Nee hoor, alleen maar een heleboel nieuwsberichten over gelezen. Waarom zat Pieter Storms eigenlijk bij De Wereld Draait Door???
  ??Even vergeten. O ja, hij was een essay aan het schrijven.??
  ??Hij had het nog niet af???
  ??Nee, het was nog niet af.
  ??En waar ging dat onvoltooide essay dan over???
  ??Dat journalistiek alleen maar amusement is.??
  ??O, die ouwe koe.??
  ??Ja, niet zo??n sterke aanleiding om iemand op primetime over te interviewen. Ik betwijfel of dat essay erg boeiend wordt. Als het ooit af komt.??
  ??Maar het leverde wel een te gekke ruzie op. En geinige nieuwtjes.??
  ??Ja. Topamusement.??  ⚠️ Meld

 20. @ Joppuh, wil ik zeker nog een keer. Lachen met um toen we em bij Stap tegenkwamen en broer Frans is ook een topperT. Had het ook in de agenda staan. Maar we hebben een filmpje in petto hier. Komt nog wel eens: Veel plezier!

  Zondag vlak na Feyenoord-Ajax naar ’t Strandhuis Milligerplaya; kom ook ff?


  ⚠️ Meld

 21. Kampen hier..

  Oh, lijkt me erg gaaf Derk. Ga meestal met mijn jongste weet niet of hij deze musical wel wat vind. Tis 2 dagen na mijn verjaardag kan het altijd als een verjaardagscadeau vragen.

  mozes wat duur!

  Wat Tim?

  Ok Derk, jij komt er, en ik ben er nog nooit geweest. Dus neem ik dit van je aan, dat de Litouwse dames behalve mooi ook slim zijn.

  Die musical over Veronica, in Zwolle komend jaar…


  ⚠️ Meld

 22. Bericht door ingrid, op 17 september 2010 om 16:53
  @ Eva, moet je wat mee doen, als ze ietjes groter is.

  Zoals we er nu naar kijken, moet Rosalie ab-so-luut iets expressiefs gaan doen. Ze zingt, danst, maakt graag muziek, houdt van aandacht en publiek.
  Maar ja… ze moet eerst maar eens groter worden en een (nog groter) eigen willetje krijgen…


  ⚠️ Meld

 23. @ Derk, die Tjech hahaha, word ie daar natuurlijk met de Urkse en palingjouwse twisten begroet omdat ie te laat is en de heren wat later aan de geestverruimende middelen kunnen. ‘T is me wat. Maar jij hebt je best gedaan, als eerzaam burger 😀


  ⚠️ Meld

 24. O dAmE had nog eTs ver LEefTiJd. dr VrmND Censr kon Ik gIster neT antwrDEn. 🙂 Ben Ut bERICht kwjt, mAAr ff waT nEUWs bEdeNKeN. LKt NT MeeR voOR dE dooRDrENDe weReld. :O jU WeEt ToCH!!!


  ⚠️ Meld

 25. @ Dame, ben even oud als Derk. Oh nee, hij is bijna even oud als mij 😀 Denk dat jij iets jonger bent. Ben overigens een beVRIJdingskindje 😀 37 was een vader van de gedachte zijnde wens idd 😮

  Ow je had ook nog iets over managers en organisaties. Organisatievormen wijzigen voortdurend: decentraal-centraal en vv. Top down en bottom up. Ben een ferme voorstander van human-resourch management! Met verantwoordelijkheden “laag in de organisatie” Manager zou voornamelijk flexibel moeten (bij- en aan) sturen. T is dat ik alles beantwoord maar heb er eigenlijk op vrijdagavond niet zoveel zin meer in.

  Prut alvast, op het heeeeeeeeerlijke weekend! :D:D:D


  ⚠️ Meld

 26. @ Tim, als ik de pijzen lees die Derk heeft opgezocht is dat ook geen koopje (overigens betaal je dat inderdaad voor een musical). En je moet er ook nog naar toe reizen. Dus de musical Veronica is niet duur. Natuurlijk is hij ook minder groot opgezet omdat de musical rond reist.
  Ben dit jaar in Zwolle naar Hairspray geweest. Was ook erg gaaf.

  Voor de grote musicals in Scheveningen wachten we vaak op de kortings actie van de grootgrutter die zegt op de kleintjes te letten.


  ⚠️ Meld

 27. @ Eva, gelijk heb je onze jongste was ook 7 toen hij bij de musical school ging. En hij is geen ster speler, maar durft zichzelf wel te presenteren. En heeft er veel plezier in. En moeten daarover begon ik.  ⚠️ Meld

 28. Zou het ook vreten of gevreten worden zijn? En de niet betrokkenen moeten accepteren dat de zwakke naar de Filistijnen gaat, terwijl de onaantastbare zich lachend verrijkt?


  ⚠️ Meld

 29. Nee dick dat weer niet ligt trouwens ook maar net aan de normen en waarden van een ondernemer. Wij hebben ook een rederij willens en weten kapot laten gaan en er genoeg geld aan verdiend hoor.


  ⚠️ Meld

 30. FC Zwolle – SC Telstar (17 september 2010, 20.00 uur) FC Zwolle Stadion te Zwolle.

  Scheidsrechter: Bert van der Scheer.
  Assistenten: Maurice Hoksbergen en Roland van der Hilst.
  4e Official: Stijn Berben.

  Opstellingen FC Zwolle – SC Telstar:

  FC Zwolle: Diederik Boer, Eric Botteghin, Albert van der Haar, Said Bakkati, Gieljan Tissingh, Arne Slot, Etienne Reijnen, Joey van den Berg, Bram van Polen, Danny Schreurs, Sjoerd Ars. Coach: Art Langeler.

  SC Telstar: Cor Varkevisser, Jerold Promes, Anthony Correia, Jeroen Tesselaar, Arvid Smit, Raymond Fafiani, Frank Kopershoek, Ilias Haddad, Wouter de Vogel, Melvin Holwijn, Furdjel Narsingh. Coach: Jan Poortvliet.

  Wisselspelers FC Zwolle – SC Telstar:

  FC Zwolle: Erik Bakker, Frank Olijve, Gillian Justiana, Joran Pot, Leon ter Wielen, Pepijn Kluin, Yannick Wildschut.

  SC Telstar: Benito Olenski, Edwin Gyasi, Kevin Brands, Mike Boelee, Rodney Ubbergen, Selmo Kurbegovic.


  ⚠️ Meld

 31. Als het voetbalavond is ben ik meestal alleen thuis, ga lekker ff pesto klaarmaken heerlijk op een stokbroodje.

  Waar gaat morgen de reis heen met de voetbal.


  ⚠️ Meld

 32. Heerlijk onderwerp….pas besproken

  normen en waarden van een ondernemer

  :D:D:D Balk had het over een VOC-mentaliteit.

  Tja en failliet laten gaan met gevolgen voor gezinnen. Vind het allemaal nogal niet wat.


  ⚠️ Meld

 33. Hoor hier mijn oudste regelmatig praten over Frank Olijve, schijnt een talent te zijn. Van de Ajax school. Maar ja heeft wel de oude rot van de Haar voor zich.


  ⚠️ Meld

 34. Zag net een reprotage van Shell in Nigeria. Shell fakkelt olie af en zorgt daarmee voor een gigavervuiling. Is ook daar tegen de wet, maar er wordt niet tegen opgetreden.
  En van wie is Shell?


  ⚠️ Meld

 35. Dick die werknemers hadde al een half jaar geen loon gekregen. Wat ze voor ons gedaan hebben is naar westerse loonstaven aan hun betaald! En blij dat ze waren


  ⚠️ Meld

 36. Schandaal in Nigeria, alsof het daar minderwaardige mensen zijn…

  Zo gaan wij met landen om die onze hulp nodig hebben:

  VN: 14 miljard tekort voor millenniumdoelen door recessie

  Afrika dat de meeste hulp nodig heeft, komt 11 miljard tekort
  De VN stelde in 2000 acht millenniumdoelen op om binnen 15 jaar armoede en ongelijkheid te wereld uit te helpen. Nu tweederde van deze tijd verstreken is, hakt de crisis erin. “De officiële ontwikkelingshulp is hoger dan ooit, maar we komen nog 14 miljard euro tekort van de toezeggingen die voor dit jaar zijn gedaan. Afrika mist daarvan 11 miljard euro”, zegt VN secretaris-generaal Ban Ki-moon.

  Van 20 tot 23 september vergadert de VN top in New York over de tussenstand van de milleniumdoelen. Ban Ki-moon noemt het bijzonder verontrustend dat het juist Afrika is, het land dat de meeste hulp nodig heeft, de meeste schade ondervindt van de crisis. Naast grote tekorten voor hulp vreest de VN topman ook voor eerlijke handel en toegang tot betaalbare medicijnen en technologie, schrijft de Volkskrant.

  De kindersterfte is in de laatste twintig jaar met een derde afgenomen meldde Unicef donderdag in Trouw. Millenniumdoel 4 stelt dat het percentage kinderen dat voor hun vijfde levensjaar overlijdt, in 2015 met tweederde moet zijn teruggebracht ten opzichte van 1990. In dat jaar overleden 12,5 miljoen kinderen voor hun vijfde levensjaar.

  Volkskrant: VN: Flinke klap voor ontwikkelingshulp
  Trouw: Kindersterkte wereldwijd een derde afgenomen  ⚠️ Meld

 37. Heb ook wel eens een documantaire gezien, hoe de Nigerianen de leidingen onderweg aftappen met als gevolg, heel vaak grote ellende en veel vervuiling. Snap wel als je arm bent dat je graag een graan(tje) wil mee pikken.
  Dat wil niet zeggen dat Shell zijn handen in onschuld kan wassen.


  ⚠️ Meld

 38. Balk had het over een VOC-mentaliteit.

  Dan wordt ie toch op zijn wenken bediend… De VOC was de eerste multinational. Onze welvaart is deels tot stand gekomen over de ruggen van anderen.


  ⚠️ Meld

 39. Ja dat wist ik nog wel, hij heeft toch dat grote feest gegeven in het park. Maar in welk jaar zijn moeder van hem verlost werd op 5 mei, daar draait hij een beetje boel om heen. Toch een midlife crises:)


  ⚠️ Meld

 40. Bericht door Derk, op 17 september 2010 om 20:43
  Dick die werknemers hadde al een half jaar geen loon gekregen. Wat ze voor ons gedaan hebben is naar westerse loonstaven aan hun betaald! En blij dat ze waren

  :D:D:D

  Komt wel amoreel over: een 1/2 jaar geen salaris….Kon de overheid ook niet bijspringen?


  ⚠️ Meld

 41. Half Time: Het is rust in het FC Zwolle Stadion te Zwolle bij FC Zwolle – SC Telstar, waarbij FC Zwolle voorstaat met 1-0 door een GOAL van Sjoerd Ars in de 31e minuut.


  ⚠️ Meld

 42. @ Ingrid, CDA; team 😮 PVV ook niet, da’s een 1 manslijst en VVD een egocentrische haantjesclub.

  Dan kun je toch maar beter neutraal om je heen schoppen 😉


  ⚠️ Meld

 43. FC Zwolle – SC Telstar (1-0).
  10′ 1e Corner FC Zwolle.
  23′ 2e Corner FC Zwolle.
  23′ 3e Corner FC Zwolle.
  31′ [1-0] Sjoerd Ars (het was een kopbal doelpunt i.p.v. een schot).


  ⚠️ Meld

 44. @ Assie, jij ook een kleiharde steenkouwe uitgeslagen groene proost!
  De wijk Assendorp vind ik kleurrijk en kleurbekennend, Zwitserland…neutraal. Maar ach, ieder zijn/haar mening. Kom je zondag nog integreren in het Strandhuis?


  ⚠️ Meld

 45. Zo ff wat te dippen gemaakt, en wat te drinken gepakt.

  @ Toto, lijkt nog niet echt boeiend als ik zo je korte verslagje lees. Is Telstar er wel?


  ⚠️ Meld

 46. Helaas, maar al te waar

  Dan wordt ie toch op zijn wenken bediend… De VOC was de eerste multinational. Onze welvaart is deels tot stand gekomen over de ruggen van anderen.

  Moe’k wel even wat vrolijkers zoeken….


  ⚠️ Meld

 47. Carnaval dit jaar ga ik als klimaatverandering

  NL als 1 grote stad …en dan verbieden we meteen het autogebruik binnen de bebouwde kom

  De kiosk terug in het straatbeeld!

  En mijn broertje speelt ‘world of warcraft’ gewoon weer in het park

  Ben druk bezig de pensioengaten in de ouwe sokken te stoppen

  Onafhankelijkheidsdrang — Het is zo sterk dat je een kamer van 9m2 en geen verwarming, vooruitgang noemt

  :-*:-* Loesje :-*:-*


  ⚠️ Meld

 48. Maar Dick, even nog nieuwsgierig. Als ik het wel heb weet jij inmiddels wel waar de mosterd wordt gehaald of niet? En ik schat in dat Derk nog zoekende is.


  ⚠️ Meld

 49. @ Dame, heb nixxx met abstracte ideologiën zou niet eens alle kenmerken van het socialisme kunnen noemen. Vind het wel een mooie gedachte, zie overigens veel overeenkomsten met het Christendom.

  Dag van de Arbeid is zeker een goed initiatief! Waard om jaarlijks te vieren. Ook nog landelijke gevierd bij (de overeenkomst) het graf van de socialistische dominee Horeus de Haas.

  Ach er zijn meerdere mooie dagen…Kerst, Koninginnedag….de eerste dag van de vakantie….Zaterdag….Zondag….Dagdelen: Vrijdagavond/Bokavond

  We moesten ze maar gewoon plukken: die dagen.


  ⚠️ Meld

 50. Wat ik tegen die abstracte ideologiën heb (afgekadert, volgens regeltjes en binnen de lijntjes van het hok) heb ik voor 5 mei: VRIJHEID en BEVRIJDING er hangt zo’n heerlijk sprekende LOESJE op de muur van mijn HOK op ’t werk…..weet um niet meer precies: is vast te vinden op Loesje.nl.

  Denk je dat we (Derk en ik) veel van leeftijd verschillen met jou?


  ⚠️ Meld

 51. @ Dame

  Maar Dick, even nog nieuwsgierig. Als ik het wel heb weet jij inmiddels wel waar de mosterd wordt gehaald of niet? En ik schat in dat Derk nog zoekende is.

  Zwolsche mosterd ook nog! Jij?


  ⚠️ Meld

 52. @ Assendörper, op 17 september 2010 om 21:00
  @dick, een paar keer geweest daar maar zolang ze er nog Heineken tappen kom ik daar niet weer.

  Owww ja, heerlijk toch nog tegenwoordig: mensen met principes; maar wel jammer!


  ⚠️ Meld

 53. 66′ FC Eindhoven – Almere City FC 2-0 (2-0).
  7′ [1-0] Vansimpsen.
  22′ [2-0] Vansimpsen.

  69′ SC Cambuur – BV Veendam 0-0 (0-0).
  66′ FC Zwolle – SC Telstar 2-0 (1-0).


  ⚠️ Meld

 54. Haha, ja daar hadden we het al eens over. Vind het wel principieel of in elk geval aansprekend dat je puur daarom ergens niet komt. Postitief vasthoudend….uh, heb ook zo’n synoniemenlink gehad maar nu ff niet. Zou ’t zelf om de dooie dood niet doen. Dan dronk ik wel wat anders. Tja, elk mens is anders.


  ⚠️ Meld

 55. OK zolang het 2-0 voor zowel Zwolle als Eindhoven blijft staat Zwolle toch nog steeds boven aan. Nou Zwolle score er dan nog maar een paar doelsaldo gaat misschien ook wel belangrijk worden.


  ⚠️ Meld

 56. Dus als je Assendörper niet op je feestje wil, weet je wat je moet schenken. Wij hielden vroeger weleens bierproeverij. Drie glazen en twee soorten bier. Opdracht: (1) welke twee glazen bevatten hetzelfde bier en (2) welke vindt je het lekkerst. Er waren maar weinig mensen die vraag 1 goed beantwoordden en uit vraag 2 kwam vaak verrassenderwijs Bavaria, toen het goedkoopste biertje. Zelf haalde ik Brand Up en Grolsch er wel uit, maar de rest een pot (gerste)nat.
  Is sowieso leuk om te doen.


  ⚠️ Meld

 57. Van RTV Zwolle

  De Zwolse oude ambachtsschool staat centraal in een nieuwe tentoonstelling van het Historisch Centrum Overijssel.

  Het gebouw zou halverwege de jaren negentig nog gesloopt worden maar is door krakers van de slopershamer gered, rijksmonument geworden en net helemaal gerenoveerd door woningstichting SWZ. De woningstichting heeft sociale huurappartementen en kunstenaarsateliers in het monument gemaakt. Begin september kreeg de woningstichting daarvoor nog de Overstichtprijs. Op de tentoonstelling komen de school- en krakersjaren voorbij. De bijzondere geschiedenis van het markante Zwolse gebouw kan nog tot begin volgend jaar in de hal van het historisch centrum worden bekeken.  ⚠️ Meld

 58. Resultaten van Jupiler League (17 september 2010).
  FC Eindhoven – Almere City FC, 2-0 (2-0).
  FC Emmen – Helmond Sport, 1-3 (1-0).
  FC Volendam – AGOVV Apeldoorn, 5-2 (2-1).
  FC Zwolle – SC Telstar, 3-0 (1-0).
  MVV Maastricht – Fortuna Sittard, 2-1 (1-1).
  RBC Roosendaal – Go Ahead Eagles, 1-0 (1-0).
  SC Cambuur – BV Veendam, 0-1 (0-0).


  ⚠️ Meld

 59. a.s. dinsdag testkees: FC Zwolle bekert tegen Willem II. Nr. 1 eerste divisie tegen nummer laatst eredivisie.

  Zwolle – Willem II
  drama 2-1


  ⚠️ Meld

 60. @ Dame; klinkt goed die bierproeverij…Brand-up? ….. hoe laat is ie eigenlijk? 21:53 = interessante info en goede ontwikkeling!
  Zondag over een week overigens open-podium. Met het gister getoonde mooie typische Zwolse portret van een mooie Zwolse vrouw, by Rana Berends.

  @ Ingrid; midlife..zou kunnen crisis zeker niet 😉 Denk dat ook wij elkaar niet veel verschillen. Appie is veel jonger.


  ⚠️ Meld

 61. Assie staat te wachten….wat een spanning wat een sfeer…..he Hans;

  :o:o:o Het is Zwolses stokpaardje die site…heb het een paar keer geprobeerd volgens mij zit ik op 1 doorgekomen van de 5 pogingen oid…ligt natuurlijk aan de inhoud. Ben errug benieuwd!


  ⚠️ Meld

 62. @ Hans; Ok je bent het met de maatregel eens. Het zal je misschien verbazen maar ik ook. Heb in aanloop naar de verkiezingen op Radio 1 een hele mooie discussie tussen Femke en Kees van de Staay van SGP gehoord over dit item. Was het voornamelijk met de laatste eens.

  * we gaan wel aardig vreemd vandaag: over politiek op dit log….
  Hoe’st met de verkering?


  ⚠️ Meld

 63. Feyenoord – Ajax (zo 12:30)

  dick 1-2
  drama 2-0

  Dick, hoestmet het kortetermijngeheugen. Meende eergisteren van jou toch 0-2 als voorspelling te zien. Voortschrijdend inzicht?
  😉


  ⚠️ Meld

 64. Lees um niet Assie al was het maar omdat je er veruit de smeerigste vingers van krijgt. Dagelijks oriënteer ik me zo breed mogelijk: stijllozen (ook posten, maar ben er na 5 dagen geband), ook artikelen op VK-Opinie waar ik het niet mee eens ben (ow moet nog posten), en niet dagelijks maar wel eens (zoals je ziet maar een keer of 6 gepost) de TeleTTTT. Maar kan die opruiiende koeienletter-koppen in de sensationeelste krant van NL niet zien. Die opinie van die baard ook. Het is meer scannen en posten is langer geleden….ivm slechte ervaringen en zonde van de tijd.


  ⚠️ Meld

 65. Brand UP (sinds 1952) ?? 5,5% alc ?? urtyp pilsener, naar een recept uit het Tsjechische Pilzen van 1842.

  In 2003 werd het Brand Urtyp genoemd. Weet niet of het nog bestaat.


  ⚠️ Meld

 66. Komende weken zware test/wedstrijden voor FC Zwolle!
  FC Zwolle – Willem II (dinsdag 21 september 2010, 20.00 uur) (Beker)
  Helmond Sport – FC Zwolle (maandag 27 september 2010, 20.45 uur)
  RKC Waalwijk – FC Zwolle (vrijdag 1 oktober 2010, 20.00 uur)
  FC Zwolle – Sparta Rotterdam (vrijdag 15 oktober 2010, 20.00 uur)


  ⚠️ Meld

 67. Mooie leeftijd Dick.
  En kinderopvang. Ja wat zal ik er van zeggen. Heb het ook merendeel zelf moeten betalen.

  Maar als ik dan de leus van de overheid tegen overzet. Een verstandige meid is op haar toekomst voor bereid.

  En die onzin dat er meer banen bijkomen. Doordat er minder vraag naar regulier opvang is, vervallen er ook weer banen. Jongeren die nu de opleiding volgen, hebben minder kans op een baan. En de opvang wordt weer zwart betaald, en of we daar blij mee moeten zijn?


  ⚠️ Meld

 68. Dame leest etiket voor

  Sorry, wikipedia. Weet niet of Brand (is ook allang weer verkocht en verkocht) dit nog brouwt noch of het in het verre en koude Zwolle te koop is.


  ⚠️ Meld

 69. @ Ingrid, heb me ook niet in het voorstel verdiept. Maar je hebt zeker een punt, dat meiden (vooral, tegenwoordig kan het gelukkig ook andersom) toch niet voor nixxx doorleren. Zelf weet ik er ook te weinig van.

  Vind het wel vreemd dat velen perse met z’n 2-en moeten werken om hun hoge levensstandaard vast te houden. Zal hun soms jeuken hoe of wat, of door wie de kinderen worden opgevangen….als ze maar worden opgevangen.


  ⚠️ Meld

 70. Kinderopvang, een eeuwige splijtzwam. Ik vind het lastig. Ik ken gezinnen met huisvrouw waar de kinderen altijd de straat op worden geschopt, en anderzijds vrouwen die 4 dagen werken en daarnaast veel liefde en aandacht hebben voor hun kinderen. Ook het omgekeerde zie ik in mijn directe omgeving.
  Persoonlijk vind ik het wat triest als kinderen vier dagen per week van 8.00 tot 18.00 uur op BSO en school zitten. Er moet toch ook tijd zijn voor nietsdoen, lekker vervelen en niet altijd bezig gehouden te worden of sociaal moeten zijn.


  ⚠️ Meld

 71. Ik kan het ook niet over m’n hart verkrijgen om kinderen meer dan de helft van de schoolweek elders onder te brengen. Maar daar verschillen sommigen over van mening.
  Maar in andere gevallen (lees alleenstaanden) is er niet altijd een andere mogelijkheid.


  ⚠️ Meld

 72. @ Assie, lezen doe ik graag. Prefereer columns en opinies. Een dikke pil vind ik al snel saai. Heb in de vakantie wel 4 redelijk dikke boeken gelezen. Welk boek beveel je aan?


  ⚠️ Meld

 73. Ben het volkomen eens met 3+ dagen opvang voor kinderen, dat gaat mij in de meeste gevallen te ver. Maar er zijn ook vrouwen zat die wel moeten, als je kinderen boven de (4jaar) dacht ik, en je bent gescheiden, dan moet je wel werken. En papa blijft gewoon 5 dagen in de week werken en geeft niet thuis voor de opvang. En als je dan ook nog leest dat vele vaders de allementatie niet betalen. Waar leeft dit 1 ouder gezin dan van?


  ⚠️ Meld

 74. Kinderopvang, Eens met beide dames hierboven. Het is ook erg afhankelijk van de situatie (bijv. alleenstaanden idd)…Er is geen (hoe noemen ze dat?) sjabloon op te leggen.


  ⚠️ Meld

 75. @Ingrid: mee eens.
  Ik ken ook een voorbeeld van wat je beschrijft. Moeder moet gewoon nagenoeg fulltime werken anders kan ze niet rondkomen…


  ⚠️ Meld

 76. Dit is ook een belangrijk punt idd

  En als je dan ook nog leest dat vele vaders/moeders (kan ook) de allementatie niet betalen. Waar leeft dit 1 ouder gezin dan van?

  Maar ik ga ff passen 😉


  ⚠️ Meld

 77. Dat vind ik ook. Het is zo makkelijk om te oordelen over een ander. Er zijn genoeg voorbeelden van créchekinderen die prima volwassen zijn geworden. Niet iedereen houdt van thee. ;)Het gaat er volgens mij om of de ouder werkelijk geïnteresseerd zijn in hun kinderen.


  ⚠️ Meld

 78. @ Marieke de tweede, lijkt mij dat de regel voor alleenstaande ouders, diegene waar de kinderen in huis wonen, aangepast moeten worden.

  Maar dan komt er vast weer de stelling: moeten wij dan opdraaien voor de kosten voor de opvang van de kinderen van gescheiden ouders.

  Maar ja waarom betaal ik dan voor de WW, heb ik nog nooit gebruik van gemaakt (misschien over een jaar wel) enz. Waarom betaal ik premie voor brand (heb ik gelukkig nog nooit gehad) betaal ik dan voor de brandschade van een ander enz. enz.
  Ja zo kan ik nog veel meer verzinnen, maar ik ben blij dat we in een land wonen waar we dit zo geregeld hebben.


  ⚠️ Meld

 79. Henning Mankel is de schrijver van de Wallanderserie, waar jij ook weleens naar kijkt, zo ik heb begrepen. Pocket, niet te dik.
  Flaptekst:

  Een Afrikaans meisje wordt met vele andere illegale vluchtelingen op een strand in Zuid-Spanje gezet. Een ambtenaar vraagt naar haar naam en zij antwoordt: Tea-Bag. Uiteindelijk belandt ze met een valse identiteit in Zweden, waar ze op een avond een lezing van de dichter Jesper Humlin bijwoont. Humlin, die zich van zijn uitgever moet wagen aan de misdaadroman in plaats van onverkoopbare poëzie te schrijven, spuugt op het misdaadgenre. Het is, zegt hij, een genre waarmee iedere Zweed zich bezig lijkt te houden. Na de lezing ontmoet hij Tea-Bag. Haar verhaal opent een voor hem onbekende wereld.  ⚠️ Meld

 80. 😮 Ongelooflijk dat jij dat wel kunt want hij gaf toch een paar keer die tekst van “te snel bla bla” Bijzonder dat het censuurfilter ook weer is aangepast….homo mag nu wel, eerder niet. Jammer dat Hans er nixxx over meldt.


  ⚠️ Meld

 81. klinkt erg interessant

  Ik vond het erg ontroerend, maar geeft ook inzicht in leven van vluchtelingen. Mankel schrijft erg goed. Het is ook nog eens grappig geschreven, dus leest als een trein.
  Zou verplicht voer moeten zijn voor sommigen die veel over vrijheid praten maar het anderen niet gunnen.


  ⚠️ Meld

 82. Vanessa bestolen meen je niet………………………… waar gaat het heen, waarom bestelen ze dan niet mensen als Corry Breukhoven? 😉


  ⚠️ Meld

 83. @ drama, omdat ie dit aangaf

  “te snel bla bla”

  toen dacht ik zelf aan 4 in de minuut. Jammer dat de webmaster geen duidelijkheid verschaft. Heb net nog verwachtingsvol in de mailbox gekeken. Vandaag ook al gevraagd om een lijst met verboden woorden. Nou ja we wachten wel….tot de 12e ban 😉 Ach, heb me vanmiddag deels enorm vermaakt met mailen. En heb nog nooit zo’n productieve dag gehad 😀


  ⚠️ Meld

 84. @ Dame, Mankel-komt vrouw-dick bekend voor. Super aanbeveler:

  Zou verplicht voer moeten zijn voor sommigen die veel over vrijheid praten maar het anderen niet gunnen.

  :D:D:D


  ⚠️ Meld

 85. Dick, Ik vrees dat die figuren niet geïnteresseerd zijn in het verhaal van anderen. Ze zingen steeds hetzelfde liedje en houden de oren (“nananana”) dicht voor argumenten die niet in hun straatje passen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.