Gratis OV in Zwolle op 25 september

Zwolle – Op zaterdag 25 september 2010 organiseren de provincie Overijssel, Regio Twente, Connexxion en Syntus voor de zevende maal een gratis OV-dag. Inwoners van Zwolle kunnen hiervan ook profiteren.

syntus.jpg

Net als voorgaande jaren zijn van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat de regionale (buurt)bussen en de streekbussen voor iedereen gratis toegankelijk. Dit geldt ook voor de treinverbindingen Almelo-Mariënberg en Zutphen-Oldenzaal. Daarnaast is op vijf grote stations in Overijssel (Zwolle Deventer, Almelo, Hengelo en Enschede) een informatiestand van de OV-chipkaart aanwezig. Reizigers kunnen hier een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen. Deze dag heeft twee doelen: de inwoners van Overijssel op een laagdrempelige wijze laten kennismaken met het openbaar vervoer én het aantal houders van een persoonlijke OV-chipkaart uitbreiden.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Vorig jaar met de kids een rondje Zwolle/Kampen gemaakt met bus en trein, echter zie ik nu die treinverbinding er niet tussen staan…


  ⚠️ Meld

 2. Die trein is overgenomen door de gemeente toch? Dus andere eigenaar van de lijn en dus doen zij niet mee in de actie.
  Wel een leuke actie dit! En inderdaad: we zijn wel met allemaal Nederlanders samen dit bericht aan het lezen dus … op tijd gaan voor een plekje (of net als ik gewoon betalend een andere keer gaan hahaha!)!


  ⚠️ Meld

 3. Ook de trein Zwolle-Kampen (niet gemeente maar provincie beheert) is gratis.
  van de site http://www.overijssel.nl

  Op zaterdag 25 september 2010 kunnen reizigers in heel Overijssel gratis reizen met de bus en de trein. Deze dag wordt door de provincie Overijssel en Regio Twente in samenwerking met de vervoerders georganiseerd. Alle bussen in Overijssel zijn op deze dag vrij toegankelijk. Voor de treinlijnen gaat het om de verbindingen: Zwolle-Kampen, Zwolle-Emmen, Almelo-Marienberg en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal.  ⚠️ Meld

 4. De goede link nar de website van de provincie.

  http://www.overijssel.nl/@135010/gratis_openbaar/

  Alle stads- en streek- en buurtbussen in Overijssel zijn op deze dag vrij toegankelijk. Dit geldt ook voor de treindienst Zwolle ?? Kampen. Deze dag is een initiatief van de provincie Overijssel, als verantwoordelijke voor het openbaar vervoer in Overijssel.

  Dag van Overijssel
  Gratis openbaar vervoer is dit jaar gekoppeld aan de Dag van Overijssel, de open dag van de provincie. Met de bus en of trein zijn de drie locaties van de open dag in Zwolle, Ommen en Denekamp goed te bereiken.


  ⚠️ Meld

 5. @ zusenzo, het gaat mij erom dat we dit aanbod met beide armen, omarmen maar dan zoals ja-tja dan zegt het was wel erg vol drama drama. Ik ben ook zo kan ik het gratis krijgen graag ben ik altijd voor te vinden. Maar dan moet je ook aanvaarden dat je niet de enige bent, en dat het erg druk kan zijn in de bus of trein. 🙂


  ⚠️ Meld

Reageer