Meisje bekneld op roltrap in kledingzaak Diezerstraat

Zwolle – In een kledingzaak aan de Diezerstraat in Zwolle raakte vrijdagmiddag rond het middaguur een meisje met haar voet bekneld in de roltrap van de winkel.

brand_diezerstraat.jpg
Foto: J.P. Boskemper

Diverse hulpdiensten schoten direct te hulp op de winkelstraat. Twee brandweerwagens en twee aumbulances waren snel ter plekke om het meisje uit haar benarde positie te bevrijden. Het meisje werd met verwondingen aan haar been in een ziekenauto naar het ziekenhuis vervoerd.

Artikel delen:
Reacties 69
 1. ik vraag me een beetje af buitenom of het goed gaat met het meisje.
  hoe je met je voet in de roltrap vast kan komen te zitten?
  zal eerder denken aan de schoenveter of iets dergelijks


  ⚠️ Meld

 2. mijn dochter! met allstars schuif je doordat de neuzen inzakken met de neuzen er onder tot je wreef! verouderde roltrap, net als met crocs…ze is nu weer thuis, hechtingen en veel pijn maar ze heeft haar tenen nog..ajb koop schoenen met stevige zolen!


  ⚠️ Meld

 3. Oei… lijkt me een pijnlijke aangelegenheid.
  Sterkte!

  Als je er niet bij bent geweest is het natuurlijk altijd gissen naar de oorzaak. Maar inderdaad een losse of lange veter is het eerste wat me te binnen schiet.
  En het motorische behendigheid speelt misschien een rol: m.a.w. was het een jong meisje (denk aan kleuterleeftijd) of bijvoorbeeld een tiener?


  ⚠️ Meld

 4. @heidi,je praat er over alsof ze je uitgelegd hebben waardoor zij met haar voetje tussen de roltrap is gekomen. Hebben ze in deze winkel ervaring met dit soort ongevallen. Lijkt mij dat ze er wel wat aan mogen doen.


  ⚠️ Meld

 5. het is ook belachelijk dat dit kan! iedere roltrap moet veilig zijn ongeacht de schoenen-slippers-leeftijd vh kind of wat dan ook..kind is totaal van slag en angstig, laat staan hoe zeer het doet! en dat mnr van de reparatie dienst kan vertellen dat we de enige niet zijn!?
  dit was hem…wij moeten eerst bijkomen..  ⚠️ Meld

 6. hallo Heidi, wat fijn om te horen dat het met Fleur naar omstandigheden goed is! Ik liep net voorbij toen het gebeurd was en heb geholpen met de schroeven… Ik vind het dus heel fijn om te horen dat het bij een paar hechtingen is gebleven! Wens haar maar heel veel sterkte en zeg maar dat ik haar echt superdapper vind! (en jou ook!!) Heel veel sterkte met het herstel. Groetjes Diana


  ⚠️ Meld

 7. Toh heb ik op menig vliegveld en volgens mij ook op stations al eens waarschuwings bordjes zien staan voor Crocks gebruikers dat die gebruik van de trap moesten nemen.


  ⚠️ Meld

 8. Huuh, een akelig ongeluk. Dit bevestigt mij in mijn angst voor roltrappen. Vroeger gingen er verhalen over meisjes die bukten en met hun lange haar er tussen kwamen met meer dan nare gevolgen. Later werd dat als broodje aap afgedaan. Maar kennelijk kun je toch vast komen te zitten. Ik wens het meisje beterschap.


  ⚠️ Meld

 9. Nog even mensen klaag niet over de roltrap daar is niks mee aan de hand. Sommige mensen moeten moeten ook goed op hun kinderen passen het is nog steeds geen speelgoed dat heen en weer ge ren op dat ding vind ik eng.Het zijn rot ongelukken en doet heeeel pijn en dat weet dit meisje.Dus ouders laat je kind nooit op een roltrap zitten.


  ⚠️ Meld

 10. ML, een echte rotopmerking. Ben je nu gelukkig?
  Gelukkig heeft haar voetje het overleefd. Sterkte voor je dochter en ik zou er werk van maken. Je verwacht toch niet dat dit kan gebeuren 😮  ⚠️ Meld

 11. Jawel, ik ben ook altijd bang dat één van mijn dochters ertussen komt met haar voeten of op een andere manier.
  Het zal ongetwijfeld veel schelen als de ouders de kinderen continu in de gaten konden houden, maar helaas doen de meeste kinderen (die van ml natuuuuurlijk niet, maar die van mij helaas vaak genoeg) ook wel eens iets onverwachts…

  Sterkte met deze nare situatie en ik hoop dat je dochter er binnenkort weer gewoon op durft te gaan (en uiteraard zelf geleerd heeft waar ze goed op moet letten, dat van die stevige schoenen is een goede tip!).


  ⚠️ Meld

 12. Wat jammer dat bepaalde mensen meteen hun oordeel hierover hebben. Voor iedereen die er bij was na het ongeluk (zoals ik zelf), is het overduidelijk dat dit meisje gewoon recht op de roltrap heeft gestaan en dat dit ongeluk is veroorzaakt door de combinatie van deze roltrap met deze schoenen! Ik zou het ook niet geloven als ik het zelf niet gezien had, maar een klein kindervoetje kan er dus wel tussendoor!


  ⚠️ Meld

 13. Hey gelukkig is alles goed met Fleur en kan ze het na vertellen. MAAR in de USA is in zo’n geval 1,8 miljoen uitgekeerd. Dat voelt dan toch gelijk een stuk beter. Zou hier dan toch zeker een paar ton uit moeten komen. Sterkte Fleur


  ⚠️ Meld

 14. Echt fijn om te horen dat het na omstandigheden goed gaat met Fleur. Wij (het Forecast team) waren heel erg geschokken! Ik wil fleur en haar ouders dan ook heel erg veel sterkte wensen.


  ⚠️ Meld

 15. Bij Forecast zeggen ze zelf dat de trap veroudert is, dus niet wijzen naar moeders.

  Nieuwe roltrap of anders maar een gewone trap en lift.

  Veel sterkte voor moeder en dochter!


  ⚠️ Meld

 16. Natuurlijk wel een claim indienen! Al is het alleen al als voorbeeld voor de rest van Nederland.

  Er staat nergens dat je niet met gympies op de roltrap mag staan omdat er anders gevaar dreigt.
  Moeder was samen met haar kind op de trap zoals dat mooie vignetje ook aangeeft dus je hebt je als klant aan de regels gehouden en dan mag je er op rekenen dat de veiligheid gewaarbord is.

  Als het personeel al aangeeft dat de roltrap veroudert is dan is er ook sprake van nalatigheid toch?

  Forecast is volgensmij een grote franchiser en daar mag je ook van verwachten dat je er veilig heen kan met je kinderen zolas bij elke winkel.

  Als het mijn kind betrof dan deed ik alvast melding en wachtte ik het herstel van mijn kind af en trok ik juridisch alles uit de kast.


  ⚠️ Meld

 17. Het meisje moet eerst opknappen, en daarna lijkt het me inderdaad zaak dat de kledingwinkel ‘het lek’ gaat dichten. Als dat een nieuwe roltrap betekend, dan moet dat maar.


  ⚠️ Meld

 18. een simpel etiketje bij de roltrap met het opschrift “betreden voor eigen risico en verboden voor kinderen onder de 16 jaar ” is voldoende om eventuele schadeclaims uit te sluiten. ik begrijp ook niet dat sommige webloggers op het idee komen, laten we blij zijn dat het met dit meisje ( redelijk ) goed gaat, dat is per slot van rekening het allerbelangrijkste.


  ⚠️ Meld

 19. hahaha, wat een dom idee. Waar haal je die “wijsheid” vandaan, rudy? Je hangt er een bordje op en je bent gelijk niet meer aansprakelijk? Dat zou wat zijn zeg. Juridisch gezien zo lek als een mandje. Probeer het nog eens zou ik zeggen.
  En “Verboden voor kinderen onder de 16 jaar” nog wel? hahaha

  Dan kunnen ze nog beter de roltrap voorgoed stil zetten en als trap laten dienen. Betalen zullen ze sowiezo.


  ⚠️ Meld

 20. Wel kans op een schade vergoeding zou er zijn als: de roltrap niet zijn jaarlijkse keuring had gehad, als er sprake is van achtersallig onderhoud en er een onderzoek van de arbeids inspectie is geweest of nog gaat komen. Dan zou je het op de winkelier kunnen verhalen. Andere weg is de fabrikant van de schoenen aanklagen dat er gewaarschuwd is voor gebruik van deze schoenen op roltrappen (zoals met succes in Amerika bij Crocks in gebeurd)

  Er is wel een uitspraak die schade vergoeding toekent ( LJN AO1558 ) maar dat ging over een jas die in de bewegende leuning terecht kwam. Totaal andere casus dus.


  ⚠️ Meld

 21. Rudy, ssst, jij weet er niks van met je mooie bordjes.

  @Derk, dus er is WEL een kans indien er sprake is van de bovenstaande zaken die je nu aangeeft. Vanuit de casus hierboven zijn dit zaken die nader onderzocht moeten worden. Gezien het feit dat het winkelpersoneel al aangaf dat het een verouderde trap is en (vaak)in de winkelketens vaak weinig budget is voor dit soort grote aanpassingen/certificering is het zeker de moeite waard om verder te onderzoeken wat zou kunnen resulteren in het toekennen van een claim.

  Verder is idd elke zaak anders en als er al geen succesvolle zaak geweest lijkt het mij dat je meer kans van slagen hebt dan wanneer dit wel eerder geweest is. Want ,als er ooit al een succesvolle claim geweest is zijn winkeliers erna nog meer op gebrand om dit soort ongelukken te voorkomen en zullen de wetten er wellicht op aangepast worden(en dan misschien wel je mooie bordjes rudy).

  Dit zou, mijns inzien, een grote zaak kunnen worden en ook al komt er dan geen claim uitrollen is er in iedergeval een stukje bewustwording waarbij alle partijen beter gaan nadenken over de risico’s van een roltrap.
  Daarnaast heb je nog de kans dat de boel geschikt gaat worden voordat het in de rechtbank terrecht komt. Grote kans dat dit al eerder gebeurt is bij een vergelijkbare situatie.


  ⚠️ Meld

 22. hey mirjam… het was niet voor het meisje bestemd als je goed leest voor mensen die niet op letten???niks mee aan de hand met de rol trap ze zijn overal het zelfde???


  ⚠️ Meld

 23. Wat een sneu ongeluk. Hopelijk is Fleur van de ergste schrik bekomen.

  Wel jammer dat we in dit land volledig veramerikaniseren. Er gaat wat mis en meteen roept iedereen om ’t hardst dat je een schadeclaim in moet dienen. John, jij bent ook al zo een geweldig voorbeeld van hoe we altijd een ander de schuld moeten geven van alles wat er maar mis kan gaan in dit leven.


  ⚠️ Meld

 24. Een helaas Bertus realiseren deze “claimers” niet wat de achterkant is van het geclaim, namelijk een samenleving die risico’s gaat mijden of zich tevoren flink gaat indekken met bijkomende extra kostenposten.


  ⚠️ Meld

 25. Misschien moet je eerst zoiets meemaken en dan pas beseffen hoe makkelijk het van je verwacht word om het maar gewoon te accepteren. Even een sticker er op en klaar! Niet meer zeuren!
  Iedereen die zijn nek uitsteekt om voor zichzelf op te komen word genadeloos afgekapt. Allemaal vanuit de lekkere luie stoel terwijl iemand anders gewond thuis of in het ziekenhuis ligt.

  en dame,

  veiligheid gaat boven alles en hiermee moet ieder zijn verantwoording nemen. Een winkel moet voor een veilige omgeving zorgen en klanten moeten verantwoord gedrag tonen om risico’s te vermijden.
  Of kan jij al klakkeloos stellen dat het meisje hier onverantwoord gedrag heeft laten zien?

  Veramerikaniseren? Word wakker, Bertus, opkomen voor jezelf heeft niets met amerika te maken maar met het recht die je als mens hebt. En trouwens, alle winkels werken al volgens amerikaanse principes dus tja..
  Laat die “sociale rem” eens los en pak de problemen aan.


  ⚠️ Meld

 26. Of kan jij al klakkeloos stellen dat het meisje hier onverantwoord gedrag heeft laten zien?

  Ik ben mij er niet van bewust dat ik enig verwijt heb gemaakt richting het meisje. Integendeel! Ik vind het schunnig dat je dat hier suggereert. Waar ik op reageerde is jouw opmerking

  trok ik juridisch alles uit de kast

  en Munt die stelt

  toch zeker een paar ton uit moeten komen.

  . Ik geloof niet dat onze maatschappij beter wordt wordt van juridificering en claimgedrag.
  Als je bovenstaand leest zijn er velen die betrokken zijn met het meisje en haar beterschap wensen. Enkelen, waaronder jij, beginnen – zonder dat zij beter geïnformeerd zijn dan de rest – de familie op te naaien over juridische stappen e.d.


  ⚠️ Meld

 27. hahaha, wat een slap excuus om het er maar bij te laten zitten. Laten we vooral de maatschappij beschermen….
  En verder mogen we hier discuseren over het topic. In mijn eerste posts zie je ook dat in eerste instantie het belang en het gezondheid van het meisje voorop staat, maar dat zag je natuurlijk niet,dame.


  ⚠️ Meld

 28. Ik las het in de krant vandaag afschuwlijk verhaal.

  Als eerste zou ik er zeker een zaak van maken, want dit is nalatigheid van de winkelier. Het kan toch niet dat mensen zo vast komen te zitten op de roltrap?

  De arbo moet hier zeker na kijken en een schadeclame zou niet te min zijn voor dit meisje.

  Maak er zeker werk van!

  Veel beterschap moeder en dochter,

  Dikke knuffel Sofia van Aken  ⚠️ Meld

 29. ML ik had er geen idee van dat een kind met de vetertjes tussen de roltrap of zelfs met de hele voetjes erin kan komen.
  Ik let altijd op mijn kinderen maar hoe kan je opletten als je het gevaar niet kent?? Je verwacht dat zoiets veilig is.


  ⚠️ Meld

 30. @John

  In mijn eerste posts zie je ook dat in eerste instantie het belang en het gezondheid van het meisje voorop staat, maar dat zag je natuurlijk niet,dame.

  Volgens mij zijn dit je eerste woorden:

  Natuurlijk wel een claim indienen! Al is het alleen al als voorbeeld voor de rest van Nederland.

  Dame ziet inderdaad nergens een quote van jou waarin je het meisje beterschap wenst. Verras me, zou ik zeggen.


  ⚠️ Meld

 31. Bah wat een naar verhaal zeg! Zoiets verwacht je toch niet? Beterschap Fleur!
  Had ooit een baantje bij V&D en heb daar ook eens iemand ondersteboven de roltrap op zien gaan… Het blijven rotdingen…
  Overigens niet alleen roltrappen zijn onveilig – veel liften ook hoor! Bij V&D heb je bijv. nog zo’n lift die ad achterkant open is (dwz je glijdt langs de muur) – volgens mij ook hartstikke verouderd en onveilig…


  ⚠️ Meld

 32. zo zo lekkere discussie hier zeg over scahde vergoeding .

  je hoeft niet met de roltrap hoor je kan ook gewoon met de trap gaan of de lift.

  en denken jullie ingodsnaam eens keer na voordat je een oordeel klaar hebt
  denk dat ze op dit moment blij zijn dat het er allemaal nog goed uitziet en dat het niet ernstiger is afgelopen en wat schiet je op met een schade vergoeding geld zegt ook niet alles hoor. is wel verdomd makkelijk maar we hoeven toch niet zo achterlijk te doen als in amerika.


  ⚠️ Meld

 33. Tja, je hoort steeds vaker dat de problemen uit het westen in deze richting komen….. maar dat de problemen van zó ver westelijk moeten komen 😮

  (denk even aan schadeclaims als die van iemand die z’n smoel verbrand heeft aan de koffie van de McDonalds omdat die koffie te heet zou zijn)

  *zucht*


  ⚠️ Meld

 34. Bericht door john, op 18 september 2010 om 15:39
  Even een sticker er op en klaar! Niet meer zeuren!

  Dit heb jij gepost John en dit trouwens ook ( leuk hoe iemand zich eigen tegen spreekT)
  Bericht door john, op 18 september 2010 om 10:13
  hahaha, wat een dom idee. Waar haal je die “wijsheid” vandaan, rudy? Je hangt er een bordje op en je bent gelijk niet meer aansprakelijk?

  Rudy, ssst, jij weet er niks van met je mooie bordjes.

  Dom idee was dat maar wat is het verschil tussen een sticker en een bordje?

  John je denk juridische kennis te hebben maar die komt niet verder als MBO niveau! Weet je zulke mensen noemen ze betweters.

  Zullen we nu weer blijven met medeleven voor het slachtoffer ipv het te gebruiken voor ons eigen? Einde discussie dus.  ⚠️ Meld

 35. Ik vind de discussie wel terecht. Niet zomaar iets wat gebeurd en ik zou zeker claimen.Niet om het geld maar om te zorgen dat zoiets niet vaker kan gebeuren.


  ⚠️ Meld

 36. @derk, jammer dat je niet de moeite neemt om verder te kijken en alleen mijn stukjes terughaalt om er mee te goochelen. Erg slap…
  Wat is jouw juridische achtergrond dan? Erg minimaal lijkt mij gezien het feit dat je eerst wat interessants posts, maar zodra er op doorgevraagd word weet je net zo veel als der Rudy. Tja, en dan moet je maar gaan lopen miepen over teksten die elkaar tegen zouden spreken. heb jij nog meer behalve je googlekennis dan?
  hahaha, en dan anderen betichten van MBO niveau(wat is daar mis mee egenlijk). Mensen met een MBO betweters noemen? Vreemde opvatting heb jij zeg.

  Elke zaak heeft kans van slagen en ik hoop dat deze mensen het er niet bij laten zitten. Ik hoop dat ze opzoek gaan naar een advocaat die aantoonbaargespecialiseerd is in schadeclaims en dit eens op de kaart komt van veiligheid voor de consument. Zal mij niks verbazen als de roltrappen straks allemaal vervangen moeten worden.

  Ik hoop ook niet dat ze zich mak laten praten zo het zgn “medeleven”.”doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Lekker praten als je zelf geen gewond kind thuis hebt. Ohja, vooral meeleven dan, nou jij leeft dat leven niet, drek!

  Ben wel benieuwd of iemand hier dit eerder heeft meegemaakt en hoe die gehandeld heeft.  ⚠️ Meld

 37. ik heb de berichtgeving even teruggelezen en kom tot de zelfde conlusie als derk.
  tevens ben ik van mening dat het stukje van john wat mij betreft dierect kan worden verwijderd.

  Ik hoop ook niet dat ze zich mak laten praten zo het zgn “medeleven”.”doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Lekker praten als je zelf geen gewond kind thuis hebt. Ohja, vooral meeleven dan, nou jij leeft dat leven niet, drek!

  het is mij vaker opgevallen dat als het john ff niet aan staat hij gelijk vervelend begint te doen


  ⚠️ Meld

 38. Het lijkt alsof sommigen veronderstellen dat er zonder claim niets gebeurt.

  om te zorgen dat zoiets niet vaker kan gebeuren.

  Op de eerste plaats dat Forecast zijn verantwoordelijkheid niet zou nemen en op de tweede plaats dat er geen onderzoek zou komen. Ik weet niet waar dit op gebaseerd is.
  Uit de reactie van medewerkers van Forecast hierboven blijkt hoe ze geschrokken zijn en meeleven met het meisje. Klinkt niet alsof ze het er maar bij zullen laten. Daarnaast wordt het sowieso een verzekeringskwestie (want ziekenhuisopname na een ongeluk). Ten slotte ligt in de lijn der verwachtingen dat de arbeidsinspectie onderzoek doet. Dit muisje heeft dus nog wel een staartje.


  ⚠️ Meld

 39. verdieping, jij van iedereen die zeurt om censuur? Hahaha, kom op zeg. Vind je dat vervelend dat iemand een andere mening heeft of die zijn mening anders formuleert als jouw “wijze” antwoorden? Gelukkig is iedereen nog vrij hier om te discusseren dus doei!

  @dame,

  natuurlijk zijn dit stapen die ondernomen worden, maar wat merkt het slachtoffer hiervan?


  ⚠️ Meld

 40. Hallo, Heidi en Fleur

  Ik heb het hele weekend aan jullie gedacht!
  Wat was ik geschrokken, ik heb proberen te helpen.
  Toen er meer hulpdiensten kwamen heb ik een pasje achteruit gedaan.
  Vandaag heb ik nog proberen te achterhalen hoe het met Fleur en ook moeders gaat door met de politie te bellen. Ze hebben gezegd dat het naar omstandigheden goed gaat.
  Nu kan ik het een plekje gaan geven…. ik zag steeds haar voetje voor mij.

  Vandaag werd ik door mijn collega gebeld dat dit op weblog zwolle staat.
  Ik wens jullie heel veel goeds en een knuffel voor Fleur want wat is zij dapper geweest maar dat zei ik vrijdag al.
  Groetjes Diana E


  ⚠️ Meld

Reageer