Rotonde Dobbe officiëel geopend

Zwolle – Vrijdag 17 september werd de rotonde bij het Winkelcentrum Aa-landen officiëel in gebruik genomen. Wethouder van verkeer Cees Berkhout en gedeputeerde van de provincie Overijssel Job Klaasen verrichtten de openingshandeling.

opening_rotonde_17-9-10_015.jpg
Wethouder Cees Berkhout

In de diverse toespraken van wethouder Berkhout, gedeputeerde Klaasen als ook van de voorzitter van de st. wijkgemeenschap Aa-landen Wellinghof en namens de huurdersvereniging Dobbe dhr. Hasselt werd gememoreerd aan de moeizame totstandkoming van de rotonde welke in het voortraject een heftige politieke discussie opleverde. Een woord van dank en een bloemetje waren er voor de leden van de Klankbordgroep.

opening_rotonde_17-9-10_034.jpg
Klaasen en Berkhout onthullen foto

img_0577.jpg
Gedeputeerde Job KLaasen
opening_rotonde_17-9-10_021.jpg

De openingshandeling bestond uit het onthullen van een foto van de toekomstige lichtmast die op de rotonde zal komen te staan. Aansluitend aan het officiële deel werd een minikermis geopend voor de kinderen. Er werd gretig gebruik gemaakt van deze gratis attractie.

opening_rotonde_17-9-10_010.jpg

opening_rotonde_17-9-10_005.jpg
Zelfs op het gebak stond de rotonde afgebeeld

opening_rotonde_17-9-10_018.jpg

opening_rotonde_17-9-10_023.jpg
Bloemen voor Frank Bloemberg (Klankbordgroep)

opening_rotonde_17-9-10_009.jpg

opening_rotonde_17-9-10_038.jpg

opening_rotonde_17-9-10_043.jpg

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Ik ben blij dat de heren politici eindelijk hebben gedaan wat de burgers al jaren hebben geroepen!
  Gefeliciteerd, Aalanden, met jullie hopelijk mooie oplossing van de in- en uitrijd-problemen daar!


  ⚠️ Meld

 2. Het stoplicht springt op rood, het stoplicht spring op groen, in de Aa-landen is altijd wat te doen (vrij naar Herman Finkers). Goh wat een nieuws, de Aa-landen heeft een rotonde, hoera!


  ⚠️ Meld

 3. >:(>:(In Stadshagen worden rotondes geopend zonder al dat gedoe met de BoBo’s >> Rotonde Klokkengieterlaan was open voordat iemand het door had. >:(>:( Maar Aa-landen heeft er een mooi stukje asfalt bij! Gemeente / Provincie theeft lang geduurt maar ……………..


  ⚠️ Meld

 4. @Jan Schutte In Stadshagen is er ook niet zoveel burgerlijk protest nodig geweest voordat er een rotonde kwam. Heel triest is dat er ook een dode is gevallen door de gevaarlijke verkeerssituatie van voorheen.


  ⚠️ Meld

 5. Dame, natuurlijk is het prima dat er een rotonde is aangelegd daar, maar juist omdat er een dode is gevallen, is al dit feestelijk vertoon ongepast en overdreven. Helemaal met die luchtfietser van de VVD uit Zeist erbij. Totaal niet betrokken geweest bij dit hele proces, maar wel vooraan om de eer op te strijken, bah!


  ⚠️ Meld

 6. Goh… er kon door al die ongein van voorheen (niet luisteren naar de burgers en nu na al dat over de balk gegooide geld) ook niet eens meer een heel Zwollenaartje vanaf, maar een halve met printje erop? 😀 Go Gemeente Zwolle, Go Gemeente Zwolle…. 😀


  ⚠️ Meld

 7. En waarom geen rotonde op die plek? Volgens mij zou dat vele malen beter werken dan op de plek waar de rotonde nu ligt.

  Geplaatst door: SPZ | zaterdag 18 juni 2005 om 18:19:04

  Dit bericht stond dus ruim 5 jaar geleden op Weblog Zwolle in reactie op de toenmalige actie van PBZ om mensen op vrijwillige basis een poosje op een zaterdag naar rechts af te laten slaan……
  Wanneer gaan mensen nou eens meteen naar echte oplossingen voor langere termijn zoeken i.p.v. geld over de balk te gooien om mooie plaatjes te maken, met name in de politiek?


  ⚠️ Meld

 8. Pfff gaan ze hier een feestje van maken voor iets wat al veel eerder had moeten gebeuren? Blijkbaar blijven B&W in Zwolle nogal erg achter.

  Maarja dat is natuurlijk weer geen nieuws;)


  ⚠️ Meld

 9. Is dit ook weer zo’n rotonde waar fietsers voorrang hebben? Ik ken verschillende rotondes in Zwolle waar het in de ochtend- en avondspits een puinhoop is, alleen omdat auto’s staan te wachten op fietsers. Ze hebben niet alleen voorrang, ze trekken zich ook nog eens niets aan van automobilisten. Een hand uitsteken doet hooguit een kwart.

  Ik reed laatst in Enschede en daar was precies hetzelfde beeld zichtbaar: ellenlange rijen auto’s voor elke rotonde, fietsers die met grote snelheid passeren. Rotondes zijn lapmiddeltjes om verkeersproblemen te verdoezelen en vertragen het autoverkeer.


  ⚠️ Meld

 10. @Roy ; “Ik ken verschillende rotondes in Zwolle waar het in de ochtend- en avondspits een puinhoop is, alleen omdat auto’s staan te wachten op fietsers”

  Als die auto’s nou eens netjes achter elkaar gaan staan, is het ook geen puinhoop.:D


  ⚠️ Meld

Reageer