Algemeen Log 171

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 172 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 261
 1. Stond ik laatst op no 11 in de top 20 van reacties (hmm verdieping, ruilen?) en nu een log geopend. Straks behoor ik echt tot de incrowd, waar Linda mij al eens van verdacht.


  Maak melding

 2. QM Ik heb als kind teveel gelezen en me teveel ingeleefd in de oorlog. Ik raak altijd van slag als ik kaalhoofden zie. Laatst fietste ik achter iemand die er ook griezelig uitzag met een petje met rare tekst (iets met pitbull), tattoos en schoenen van max oid. Eigenlijk kende ik het imago van die schoenen niet, maar omdat die man mij opviel heb ik zijn kleding wat nauwkeurige bestudeerd. Later las ik dat figuren met dat type sportschoenen geweigerd worden in café’s en begreep ik dat het geassocieerd wordt met mensen die extreem hun vingers aflikken bij de proeve van Rutte en Verhagen..


  Maak melding

 3. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  Dame met dr 1ste goudenplak 😀 😀 😀

  Eregalerij:

  met 3: JanD, Verdieping, Koko Hattem en Plantje

  met 5: Bernard en Wim

  met 6: Gezellig, Natascha, ja-tsja, Appie en Eva

  met 7 Ingrid en drama

  met 9 :Tim

  met 11: Derk

  met 12: Joppuh

  met 14: Assendörper

  :D:D:D


  Maak melding

 4. @Dame: GEFELICITEERD!!!!
  Ik had nog niet eens in de gaten dat er een nieuw log aan zat te komen… maar ja, ben ook erg druk met uitpakken…

  @Dick:

  Bericht door dick, op 17 september 2010 om 19:44 LOG 170:
  @ Eva, dat je “moet” gebruikt is waarschijnlijk geen opzet.

  Dick, nee natuurlijk is dat geen kwade wil.
  Als ouder zijnde zet je je kind op een voetstuk. Ik dus ook. En ik zie haar kwaliteiten van dit moment, die ik haar, in mijn dagdroom over haar toekomst, ook zie gebruiken.
  Alle ouders hebben zo’n dagdroom over hun kind. Een beroep in de voetstappen van vader of moeder, of een arts, of een politieagent, of brandweerman, of leraar, of of of….

  Alleen…. en nu komt het…. het zijn de kwaliteiten die ze ZELF mag leren ontdekken. Gaat zij een totaal andere weg op, dan is dat de weg die voor haar is voorbestemd.
  Ik zal haar, voor zover ik mezelf nu kan inschatten, nooit dwingen om een kant in te gaan die ze niet wil. Daar heb ik zelf ook een slechte ervaring mee. Ik zal haar steunen bij iedere keuze die ze maakt. Misschien zal een keuze even slikken zijn… maar ik smelt bij haar prachtige blauwe ogen, dus ik schat in, dat dat wel goed komt.

  Pfoeh… wat een zware kost!


  Maak melding

 5. Ik doe mn best, Derk.
  Soms wens ik wat stroken behang en lijm, hoor…

  Maar ik keek net nog even bij haar op haar kamertje en dan ligt daar toch wel een meissie helemaal uitgeput door de lange dag in de auto, nog precies zo, als dat we haar om 8 uur hadden ingestopt.
  ===Smelt===


  Maak melding

 6. Hoi Eva, nou wij zijn een van die vele ouders die evt. ?dromen? voor zover we ze al hadden, vrij snel uiteen zagen spatten door de diagnose autisme en meerdere beperkingen, het is als het ware een grote stap terug in het leven, en dingen die misschien voor anderen vanzelf spreken zijn het voor ons niet.
  Het slechtste wat je kunt doen in zo een geval is als ouder in een slachtoffer rol gaan zitten, sowieso, wie wil er nou twee slachtoffers als ouders…

  Het is de weg die je hebt te gaan, voor de een een uitgestippeld pad van a tot z, voor de ander een smal kronkelweggetje en waar je uit zal komen is ongewis.

  Een ding heerst in deze tijden wel heel erg , of valt me in ieder geval op…het aantal ouders wat bovenop het kind zit, alles moet weten en overassertief op het minste of geringste reageert.
  Het is juist goed om dingen te laten gaan zoals ze gaan, en nederig te aanvaarden dat je nou eenmaal niet alles in de hand hebt.  Maak melding

 7. @QM; Autistisch, maar toch nog steeds capabel?
  Misschien heb je dan niet meer de “gebruikelijke” dromen, maar toch nog steeds een visie over de toekomst? Alleen, misschien droom je in kleinere stukjes toekomst (wolk voor wolk) dan een ander…
  Dat is nou juist het uitdagende van het leven. Niets is in een keurslijf te passen! Een toekomst staat niet van a tot z vast. Iedere keuze die je maakt kan weer leiden tot een andere toekomst.
  Als je eens een keer een totaal andere route rijdt dan gebruikelijk en op je gebruikelijke route gebeurt een zeer vervelend ongeluk… het zet je wel aan het denken.


  Maak melding

 8. Zie 10.26.

  Een ding heerst in deze tijden wel heel erg , of valt me in ieder geval op…het aantal ouders wat bovenop het kind zit, alles moet weten en overassertief op het minste of geringste reageert.
  Het is juist goed om dingen te laten gaan zoals ze gaan, en nederig te aanvaarden dat je nou eenmaal niet alles in de hand hebt.

  ff niet goed gegaan, vraag aan QM blijft hetzelfde.


  Maak melding

 9. @Ingrid; Ik kan je plaatje helaas niet zien, maar ik zal proberen je vraag, waarvan ik uit ga dat die naar mij gestelt is (?), te beantwoorden:
  Dit gaat om het kind en de dromen die je als ouder hebt over de toekomstmogelijkheden van je kind. Iedereen, met of zonder lichamelijke of geestelijke uitdagingen, heeft doelstellingen/dromen/wenselijke vooruitzichten.
  Als ouder zijnde wil je altijd het beste voor je kind. Dagdromen/fantaseren kan dan altijd. En alle ouders dromen over dat het hun kind beter zal gaan dan dat het nu al gaat. Of dat nu studeren aan de universiteit is, of verre reizen maken, of leren praten en je tenen leren bewegen.
  Wat ik bedoel is, dat iedereen een ander referentiekader heeft. Niemand is het zelfde, iedereen heeft andere toekomstmogelijkheden.
  Maar het leven kan altijd beter en het kan ook altijd slechter.
  Dankbaar zijn voor dat wat je hebt en je beseffen, dat het altijd slechter kan, hoe slecht je het nu ook zou kunnen hebben.
  Als het gaat om mijn reactie op QM bedoel ik, dat ik niet weet, wat de(on)mogelijkheden zijn van zijn zoon/dochter, maar dat er altijd hoop is, te dromen is, op een n?t iets betere situatie dan nu. Zelf geeft hij aan, dat het slechtste wat je kan doen is, om in de slachtofferrol te gaan zitten. Dat betekent, dat ook hij vooruit blijft kijken. Zien wat de mogelijkheden zijn. Stap voor stap. Okee, directeur van een grote firma zal zijn kind misschien niet worden… maar … misschien ook WEL!


  Maak melding

 10. Speciaal voor Dick; omdat ie weer zo leuk is!:D

  zaterdag 18 september 2010 door Youp

  Lady Gaga
  Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe slepen de AVRO voor de rechter omdat deze omroep een realitysoap van het glamoursetje had aangekondigd en dat bleek niet waar te zijn. Het ging om een parodie van het satirische programma Koefnoen. Je zal de rechter zijn die deze zaak moet behandelen.

  Krijg je twee van die humorloze miljonairtjes voor je neus. Wat moet je dan als rechter doen? De schatten uitleggen wat satire is? Ze rustig vertellen dat er, als je je drie dagen durende sprookjeshuwelijkceremonie aan de Privé en SBS verkoopt, een kans bestaat dat een paar cabaretiers een grapje met je uithalen? Of moet de magistraat ze een beter management aanraden? Vergiftigt geld het zicht op de realiteit? Beïnvloedt het je gevoel voor humor? Raar dat ze die viespeuk van een Albert Verlinde, die het Nederlandse volk als een geile bisschop naar hen liet loeren toen ze elkaar voorzichtig kusten in een Amsterdamse parkeergarage, nooit hebben aangeklaagd. Geld maakt mensen inderdaad niet gelukkiger.

  Dat zie je aan zo??n Pietje Storms, die afgelopen dinsdag voor een kwartiertje topamusement zorgde door zich te laten opfokken door beroepsbretel Jort Kelder. In het bijzijn van zijn sponsor Nina raakte het voormalige breekijzertje totaal de weg kwijt. Ik wist al, toen ik Pietje zag foeteren, dat het echtpaar nog een dag of wat zou nabriesen middels open brieven in het wakkere blaadje De Telegraaf. En dat gebeurde ook.

  Aandoenlijk gesputter. Een vriend van het echtpaar, een zekere Prof. Dr. Mr. Robert N.J. Kamerling, nam het in diezelfde krant ook nog voor ze op. Lief als je bij zo??n ordinaire ruzie schermt met je titeltjes, maar dit terzijde. Hij was de enige die tijdens de nazit van De Wereld Draait Door Pietje niet heeft zien meppen en dat wilde hij even kwijt aan het blaadje.

  Hans Anders en Pearl hebben de professor inmiddels al een aanbieding gedaan. Het advies is: en lenzen en een bril!

  Moet veel aan de exen van Pieter en Nina denken. Wat zullen ze gelukkig zijn. Ik ga er van uit dat beide voormalige echtelieden ruimhartig zijn afgekocht en allebei in een mooie villa wonen. En daar kunnen ze regelmatig op de televisie zien hoe het met hun vroegere tierende geliefden gaat.

  Pijnlijk lijkt het mij. Maar ook een opluchting. Wat zullen ze vaak bodemloos diep zuchten. Op een gegeven moment zie je je ex, die jaren werkte voor het derderangs kappersblaadje Nieuwe Revu en de campingzender SBS, op televisie vertellen dat hij bezig is met een essay over kwaliteitsjournalistiek. Aandoenlijk toch? Je hebt als ex te doen met je kinderen, die nog regelmatig naar deze in zichzelf gelovende dwaas toe moeten, maar zelf dans je toch negen gaten in de ozonlaag? En dan houdt de vrolijke Jort hem een twintig jaar oud vonnis onder zijn neus. Tweehonderdduizend gulden heeft zijn werkgever ooit aan een slachtoffer van Pietje moeten dokken. Lief h?? Zouden Pietje en zijn sponsor nou echt niet weten dat het hele land donkerblauw van het lachen over de grond kruipt?

  Paar dagen eerder was er een vrolijk en bijzonder toeval. Het popsterretje Lady Gaga verscheen op een of andere prijsuitreiking in een jurk van vlees. Zij was gehuld in een robe van carpaccio. Zij droeg vlees om op te vallen en ik moest aan die arme Nina denken omdat haar meisjesnaam Vleeschdrager is. Ik vond dat grappig omdat wij thuis Nina al jaren Lady Gaga noemen. En nu moet ik met deze column stoppen omdat ik weer de platenstudio in moet. Ik ben dag en nacht bezig met een rap van Pieter en Nina, waarin je Storms eigenlijk alleen maar Ik, een golddigger? ziet zeggen. Telkens als hij het zegt steekt Nina haar beroemde duimen op. Op de achtergrond dansen Yolanthe en Wesley op het grote Koefnoenbed. Aanstaande maandag ben ik gast bij DWDD en ik heb Matthijs de primeur van de clip beloofd. De rechtszaak zal rond december dienen. Ik wens Nina, Wesley, Yo en Pietje maandag veel sterkte.  Maak melding

 11. @ Eva, jou uit één zetting snap ik helemaal. Ik denk er hetzelfde over als dat jij doet. Om 11.02 heb een stukje gequoot van QM zijn verhaal dat snap ik niet helemaal.

  Ook wij hebben een zoon die ADHD heeft, en een vorm van ODD. En ook hij heeft zijn dromen, net als ieder kind. Wij proberen hem daarin zo goed en zo kwaad in te begeleiden. Maar dat valt niet altijd mee, zeker niet als het gaat om onderwijs. En begrip in het regulier onderwijs, is niet altijd te vinden. Snap wel dat dit ook niet mee valt in een klas met 25 ll.


  Maak melding

 12. ingrid; toch KNAP dat je kind op regulier onderwijs kan blijven!

  Dat was ons helaas niet gegund…maar sommige kinderen is een kleine klas gewoon beter, ookal is speciaal onderwijs niet meteen wat je in gedachten had, en tja…je bent dan erg streekgebonden want probeer maar eens te verhuizen met een kind op speciaal onderwijs…overal wachtlijsten!
  En op de huidige school was die ‘wachtlijst’ niet eens op papier, maar puur het hoofd van de school die bepaalde wie wat en hoe en wanneer, dat resulteerde dat we een dag voor het einde van de schoolvakantie NOG niet wisten waar we aan toe waren, ja, wel dat het openbare onderwijs (waar zogenaamd iedereen recht op heeft) ons kind de toegang zou weigeren (om eigen falen te maskeren gooien ze alle schuld en ongemak op jou kind, ook zo een truc…)

  Het is dat een paar kinderen zich op de eerste nieuwe schooldag afmeldde, anders had ons kind nog een schooljaar gemist…maar thuisonderwijs (in zo een hopeloos geval toch DE optie…) NEEhee, dat mag niet!

  De machteloosheid die je als ouder voelt, die is het ergste, je wil het beste voor je kind maar de omstandigheden bepalen anders…


  Maak melding

 13. Afijn, dat soort dingen, en de jaarlijkse ronddedans van de pgb aanvraag, dwingen je tot assertief worden, iets waar ik sowieso moeite mee heb, maar anders gebeurt er gewoon niks.Idem of het nou veiligheidsvoorzieningen in een taxibusje zijn (beginnen ze rustig 2 weken na aanvang van school pas mee…) of een aanvraag voor een voorziening (blijft vanwege het kostenplaatje rustig twee maanden bij de gemeente in het laatje liggen…alsof het daarmee goedkoper word.) je hebt gewoon geen keuze, tenzij eindeloos wachten je hobby is.

  Traagheid is hier in de achterhoek een tweede natuur.


  Maak melding

 14. Wat ik eigenlijk bedoelde is; als je in normaal sociaal verkeer wat dan ook voor opmerking maakt over andermans kind dat dat meestal meteen negatief word opgevat of als kritiek word gezien…gewoon begrijpend luisteren en ergens iets van opsteken is er niet meer bij.

  In mijn jeugd (oudje spreekt…) lette iedereen op iedereens kind, geen probleem.Kom je nu in speeltuinen, bij kinderboerderijen…iedereen is allen gefocused op eigen kind,men loopt desnoods dwars door het jouwe heen, omdat eigen kind voor alles en iedereen gaat.Op het a sociale af!!!  Maak melding

 15. Zo ken ik de Achterhoek niet QM, als wij op visite gaan bij vrienden in Grolle zie ik een heel ander beeld. Daar let wel iedereen op iedereens kind in de speeltuinen of kinderboederij als ik in gesprek ben met iemand of even naar het toillet ben. Maarja daar ken ik de meeste ouders ook nog van vroeger toen ik er woonde en met hun ging stappen.


  Maak melding

 16. QM, dat onze jonste op het regulier onderwijs zit is echt niet zonder slag of stoot gegaan. Toen wij 3 jaar terug gingen leuren (zo voelde dat tenminste) bij de diverse VMBO scholen. Was de eerste vraag, U zoekt leerweg ondersteunend onderwijs, dat kan wel.
  Ons antwoord was dan nee, hij heeft als advies HAVO, maar wij willen hem graag op het VMBO TL. Dan werden we aangekenen van hoezo, U zoon heeft toch ADHD. Ja zeiden we dan maar hij is niet dom, dat is niet synoniem aan elkaar.
  Liefst had in ze dan wel ……Ik gaf dan als antwoord heeft U zich wel eens verdipet in deze problematiek, nee dus.

  Hij doet nu dit jaar eindexamen, heeft 1 jaar speciaal onderwijs gehad, doordat de lagere school het op eens niet meer met hem zag zitten. En wij niet wisten dat hij ADHD had, en de school niet thuis gaf als wij aan de bel trokken. Uitendelijk zelf een heel duur onderzoek laten doen.
  En daar kwam deze diagnose uit. En half jaar later trok de school de stekker er uit.
  Toen heeft hij bijna 3 maand geen les gehad, het s.o wilde hier gelukkig wel meewerken. En creeërde een speciaal klasje voor 5 kinderen die al even thuis zaten. Gelukkig was het s.o in Zwolle, en was hij prima in staat iedere 20 minuten te fietsen naar school.

  Dit jaar s.o heeft hem goed gedaan, het was een feest van herkenning vooe hem. Er waren er nog meer zoals hij. Maar heeft in die kleine 11/2 jaar ook gezien (VSO) zat ernaast dat hij daar niet naar toe wilde.
  Het advies van het s.o was dat dit ook wel kon met begeleiding, maar dan mag je zelf wel een school zoeken. We zijn er nog lang niet, maar we zijn ontzettend trots op hem dat ondanks tegenslagen (en die zijn er nu ook nog vele) hij hopelijk dit jaar slaagt voor zijn VMBO TL en dan op naar het MBO.


  Maak melding

 17. Wat een vreselijk verhalen over kinderen “met een rugzakje” en onderwijs. Het is toch inmiddels wel breed bekend dat autisme, ADHD etc niets zegt over iemands verstandelijke capaciteiten. Ook op de Zwolse gymnasia zitten kinderen met dit soort aandoeningen.
  Wat zullen jullie een machteloze woede hebben gevoeld. En wat leert zo’n kind over onze samenleving? Dat ie het zelf maar moet uitzoeken? Dat ie “raar” is? Bah, ik kan me erg over opwinden. We worden steeds meer een ‘middle of the road’-maatschappij van egocentristen.


  Maak melding

 18. @ Dame, mij perssonlijk heeft het leren vechten voor mijn kind. Het niet accepteren dat een ander je probeert de les te leren.
  Maar ook weten dat een ander anders naar jou kind kijkt, maar ook geleerd daar sch*t aan te hebben. Laat ze maar denken, wanneer ga jij je kind eens op voeden. Ik weet dat ik een geweldig joch hier rond heb lopen, dat als je hem beter leert kennen en jij staat open voor hem dat hij door dik en dun voor je gaat. Maar die helaas ook door schade en schande wijs is geworden, en in zijn wanhoop wel heeft uit geroepen, wou dat ik een lichamelijke handicap had. Dan kan iedereen zien wat mij mankeert. Maar als je een keer de moeite neemt om met 1 van deze jongeren te praten, en hoort dat ook zij veel dingen niet kunnen, wat hij wel kan. En samen tot de conclusie komt dat beide dingen niet leuk is, maar dat je het er mee moet doen. En er het beste van moet maken. Dan denk ik dat we het met zijn allen wel redden. En dat er een moment komt dat hij een lange neus maakt naar iedereen die het niet zo in hem zagen zitten.


  Maak melding

 19. Dan heeft hij in ieder geluk met z’n moeder die als een leeuwin voor haar jong gaat staan. Maar het is toch in en in treurig hoe wij als samenleving omgaan met alles en iedereen wat niet helemaal in het straatje past. Ik snap je verzuchting over lichamelijke handicap, maar helaas ervaren zij vergelijkbare stupide reacties.


  Maak melding

 20. Zie Tim, je bent een mooi voorbeeld dat het wel degelijk kan. Zit je niet meer op school dan? Meen laatst een rooster van Greijdanus van je te hebben gezien.


  Maak melding

 21. van RTV Zwolle

  Brutale diefstal Zwolle
  zaterdag 18 september 2010 | 14:41 uur
  Aan de van Cuylenburchstraat in Zwolle is donderdag een stapel stenen gestolen.

  Twee mannen zeiden tegen buren dat ze hadden aangebeld bij de eigenaar van de stenen en dat ze de stenen mee mochten nemen. De stenen lagen tijdelijk in de voortuin om later gelegd te worden in de achtertuin. Zeker drie keer hebben de mannen op en neer gereden om alle stenen op te halen. De eigenaar van de stenen doet dinsdag aangifte.  Maak melding

 22. @ Dame, het was niet mijn verzuchting maar die van mijn zoon. Toen hij nog jonger was en weer een bak verwijten over zich heen had gekregen. Wij hebben hem altijd verteld dat je bent zoals he bent en dat geld voor iedere gehandicapte, en dat hij/zij op zijn tijd het er moeilijk mee heeft. Maar dat ieder individu op zijn wijze er mag zijn en belangrijk is voor zichzelf en zijn omgeving. Maar gelukkig zijn we in het hele begeleidings circuit ook altijd mensen tegen gekomen die het beste met hem voor hebben en zich ook voor hen willen inzetten. En dat geld ook voor zijn huidige school.


  Maak melding

 23. @ Tim, ben blij dat het met jou zo goed gaat. Als ik zo lees heb jij “alleen”ADHD en dat is bij mijn zoon niet zo. En al bijna 18, weet niet of jij leeftijd (dus het ouder worden) bijdraagt in het beter omgaan met je ADHD.


  Maak melding

 24. Draagt zeker bij, vooral in het erkennen en er open over zijn. Mail me anders even, dan reageer ik uitgebreid. Doe het graag. Nu naar Zwolle dus doeii


  Maak melding

 25. Dame; heb je het meest schandalige nog niet gehoord; ons kind werd buitengesloten van sport- en speldag omdat ze ‘m ‘niet aan zouden kunnen’ …zelfs met begeleiding van onze kant was ‘ie niet welkom!

  Dezelfden die hem trouwens na een jaar van school stuurden hoor, dus soms kun je als kind met rugzakje maar beter van zo een school af zijn, ongemotiveerde leraar…dito schoolbestuur.
  Toch raak je na zo een oordeel behoorlijk in paniek, want ik had ze al gehoord en gelezen, de verhalen van kinderen die nergens terecht konden…
  Dus al met al nog mazzel gehad, we hadden het stempel willen besparen maar een lerarencorps die het woord adhd niet kunnen spellen en geen clue hebben wat autisme is, daar ben je echt slecht af…


  Maak melding

 26. @ QM, vind het vooral erg voor de kinderen die het overkomt. Alsof ze het uitschot van de maatschappij zijn. En de meesten leraren hebben echt geen benul wat er in deze kinderen omgaat, en zich er in verdiepen is echt te veel gevraagd.Hoop echt dat mijn zoon, als hij wat ouder is, op scholen aan leraren wil en mag vertellen hoe hij het ervaart en ervaren heeft.


  Maak melding

 27. Wat een school / leraar eigenlijk zou moeten doen (persoonlijke mening) is met de ouders om tafel aan het begin van het schooljaar. Gezamenlijk een plan van aanpak opstellen. En die vervolgens laten toetsen door iets als onderwijsinspectie, of zo iets…
  En dan iedere drie maanden weer met elkaar om tafel om de doelstellingen te bespreken.


  Maak melding

 28. QM Over zulke verhalen kan ik me echt opwinden. Mijn neef is van scouting (niet in Zwolle) gestuurd vanwege zijn autisme. Ook ken ik kinderen die in hun basisschooltijd slechts tweemaal zijn uitgenodigd voor een verjaarspartijtje. Ook die ouders boden aan te willen helpen of gaven handvatten hoe met het kind om te gaan. Mijn ervaring is dat het vaak ouders zijn die geen ‘zin’ hebben in “zo’n kind” en die daarom verhinderen en in ieder geval zeker niet stimuleren dat het wordt uitgenodigd. Daar gaat je hart toch van bloeden?


  Maak melding

 29. Erg om deze verhalen allemaal te horen, onze zoon (5 jaar oud) heeft al een hoop in zijn leven megemaakt, sinds zijn 3e zat die op het MKD daar goed onderzocht en ( zoals ik nu lees) godzij dank geen stempel gekregen. Hij had enkel een jaar achterstand. Nu zit hij op de Trimaran in kampen daar zit hij nu al een jaar, jullie wilen niet weten wat voor’n resultaten wij daar van zien. Oke QM hij gaat ook met een busje naar school en is ook een dik half uur onderweg, maar hun hebben lol in dat busje en dat merk je als die staat te wachten ( of hij heeft een dagje van ik wil niet naar school dan niet). Ook hij mocht hier in het begin niet op voetbal, ook hij kwam op weinig kinder feetjes Maare nu, hij heeft tijd er kort te voor overal komt die en is een graag gezien kind! ( trotse vader) Kijk zo kan het dus ook. Ik weet dat die jongen lange dagen maakt 1/2 8 weg en om 1/2 4 terug dat is wat voor zo’n knaapje! Daarom bv ligt hij al om 7 uur in bed. Wij zijn blij dat hij het zo goed doet en @M EVA en ingrid ik hoop dat jullie de voortuitgang ook zien en er van genieten!


  Maak melding

 30. Bericht door Dame, op 18 september 2010 om 21:12
  Ook die ouders boden aan te willen helpen of gaven handvatten hoe met het kind om te gaan. Mijn ervaring is dat het vaak ouders zijn die geen ‘zin’ hebben in “zo’n kind” en die daarom verhinderen en in ieder geval zeker niet stimuleren dat het wordt uitgenodigd. Daar gaat je hart toch van bloeden?

  Zou het niet beter kunnen verwoorden, daarom zijn wij zo blij dat hij nu op een school zit waar de ouders wel zin hebben in zo’n kind omdat die van hun ook wat heeft en zij accepteren dat en begrijpen dat.


  Maak melding

 31. Grote dank Joppuh….Joppuh, op 18 september 2010 om 11:20

  Ga er zo eens helemaal voor zitten 😀

  Gehoord achter de grote Weide Steen:
  DE TOPPERT as zaterdag:
  Berkum 6 tegen ‘Edon 2 om ’t kampioenschap al 😮

  En uh…de directeur van Hedon bestelde net wat bier en dacht dat het om zijn toko ging….Je vindt het toch niet erg dat we’m in die waan gelaten hebben 8)


  Maak melding

 32. Vanavond op TV

  Zembla22:35 – 23:15 | Ned2 | documentaire

  Actuele documentaire Er zijn grote zorgen over het aantal kinderen dat pillen slikt vanwege ADHD. Ouders en kinderen over de dilemma’s na de diagnose. Is deze stoornis een rage of een antwoord op onze drukke…  Maak melding

 33. Boeken…in het geweldige programma “Spijkers met Koppen” Radio 2 zaterdags tussen 12 en 14 …..boekbespreking van het boek “Voetbalvaders”. Ga em binnenkort in the blind kopen!! Ook een mooi kado voor een maat over een aantal weken 😀

  Strak interview van de gedegen interviewers Felix Meurders & Dolf Jansen…mooie onderwerpen en hilarische column weer, maar kon slechts een stief uur horen ivm bezoek aan de voetbal. 1-1 Zwolse en we waren beter maar misten teveel kansen >:( Owww de column van Felix Rottenberg (geen politieke) in Cappucino was ook erg goed!


  Maak melding

 34. @ Derk, ik persoonlijk geniet iedere dag van onze zoon. Tuurlijk maken wij thuis ook mee hoe het is om een kind met ADHD in huis te hebben, dat poets je niet altijd zo maar onder tafel. Maar wij zien ook zijn geweldige kanten, en die komen er op school niet altijd even goed uit.
  Bij ouders van zijn vrienden (waar hij er gelukkig vele van heeft) horen we meestal alleen maar hoe leuk en behulpzaam hij kan zijn. En daar zijn we trots op.En met s.o onderwijs op zich is niets mis mee, maar Sander zat op de afdeling met kinderen die gedragsproblemen hadden.
  En zeker bij het VSO zaten jongeren waarin hij zich zelf niet in herkende. En jou zoon zit denk ik op een school met kinderen die (leer) achterstand hebben, dat is denk ik een ander catogorie kinderen.

  @ Eva, op de school waar Sander nu zit heeft hij vanuit de PGB een begeldeider, en omdat hij op het s.o heeft gezeten krijgt daar vanuit ook nog steeds begeleiding. En hebben wij 1x in de 2 maanden een gesprek op school. En vaker als daar aanleidng toe is.Maar natuurlijk heeft hij met vele leraren, conciërges en medeleerlingen te maken. Dus het kost heel wat energie om alles in goede banen te leiden. Hij is zelf zo gedreven om de school met goed resultaat af te sluiten, dat hij in al die jaren nog nooit een onvoldoende heeft gehaald. Dus ook zou ik er iedere week moeten zitten. Geef het niet op.  Maak melding

 35. @Dick Ik heb over de uitzending van Zembla gepost omdat we vandaag een indringend gesprek hadden over kinderen met ADHD en autisme.
  Kijk je vaak naar Zembla.


  Maak melding

 36. Nu twee keer dezelfde post. Dacht al even dat ik iets verkeerd had gedaan omdat mijn reactie niet doorkwam. Blijk ik toch te ongeduldig te zijn.


  Maak melding

 37. @ Dick, denk dat vroeger het een extreem druk kind was. Maar ook ik kan mij herinneren dat veel van deze kinderen niet veel verder kwamen dan de lagere school, en soms eventjes LTS. En als ze geluk hadden aan het werk. Maar helaas is het tegenwoordig zo dat je zonder opleiding miet meer echt aan de slag komt.


  Maak melding

 38. @ Elsje, op 18 september 2010 om 00:36

  Heel bijzondere post

  morgen middag word het weer gezellig in stadshagen.
  een modeshow en veel te proeven.

  Scande het vanochtend maar nu:
  – je bedoelt zondagmiddag neem ik aan; niet vanmiddag?
  – Marcello’s suggestie gelezen 😀
  – proeven? Hoeveel?


  Maak melding

 39. @ Dick, nee iets doen met zijn handen dat word het niet. Hij is wel verbaal heel sterk, klets zoveel dat ie bij het juiste onderwerp menig volwassene uit zijn schoenen l*lt. Hij heeft ook al eens een programma mede gepresenteerd op televisie toen hij 12 was. En natuurlijk op toneel staan vind hij geweldig. Hij is goed in het obderveren van mensen, heeft snel in de gaten hoe een ander in elkaar zit, en kan dat ook prima verwoorden. Maar zich zelf een spiegel voor houden is een wat groter probleem. Hij wil leraar worden op een lagere school. Om dat te realiseren zal hij eerst naar het MBO moeten. Dus als hij slaagt dit jaar. Wordt dat zijn volgende uitdaging. En of er nog iets uitkomt op artistiek gebied, ach wie weet wat de tijd brengt.


  Maak melding

 40. PKC ’83 0 – 1 Berkum

  Be Quick ??28 2 – 0 FC Horst

  DOS Kampen 4 – 1 WVF

  De Esch 3 – 3 SVI

  Zwolsche Boys 0 – 0 Sparta Enschede

  Bergentheim 1 – 0 CSV ??28

  Storica 0 – 9 Wilsum

  VSW 3 – 1 Kampen

  Wijthmen 0 – 3 Swift ’64

  SV Zalk 2 – 5 ZAC

  ’s Heerenbroek 1 – 6 HTC

  Klasse Tuinders (wo Kwak) maar uh het blijft hetzelfde ‘S Heerenbroek-1 waar wij vrogger met WVF-3 nog tegen speelden….toen Kwak toch volgens mij nog gewoon in 2 speelde 😮

  Storica pffff

  De rest hebben we kort in de kantine behandeld.

  SVI en Boys maar een puntje; CSV zelfs verloren 😮
  ——————-
  Dennis R. met IJVV-A1 9 uit 3 :D:D:D
  En WVF-4 natuurlijk…grote klasse!!


  Maak melding

 41. @Dick jij zit dichter in de buurt als mij. Maare weet jij waar PEdV uithangt? Ik heb hem al een tijdje hier niet meer gezien. Ja een verdieping lager zag ik wel wat maar dat was hem niet


  Maak melding

 42. @ Ingrid:

  verbaal heel sterk

  Goed ontwikkeld analytisch vermogen. Dan gaat ie zich wel redden.

  Ach en “willen worden en uiteindelijk worden…..daar zit veel tijd tussen”.

  Maar uh,

  Maar zich zelf een spiegel voor houden is een wat groter probleem.

  dit kunnen sommige volwassenen nog niet….sterker: sommigen hebben ’t nooit gekund.


  Maak melding

 43. >:( Berkum had niet als eerste gepost moeten worden….had er verandering in willen brengen…maar dacht: die 2e en 3e ook niet welke wel…Tuinders was niet bijzonder genoeg….gewoon ZAC over het hoofd gezien 🙁


  Maak melding

 44. Vandaag nog in Berkum rond gereden, saaie boel daar maar een ding moet ik nageven ze heben er lekkere gehaktballen bij de plaatselijk frituur, echter die StarBucks ( linkje terug nodig verdieping? )van Verdieping draait daar nog geen week of ze moeten een depot in dat bejaardenhuis gaan beginnen. Ohja ik kwam ook nog een woonwagenkamp tegen daar.


  Maak melding

 45. Dat zijn nou juist de tiepjes die je in de gaten moet houden, Derk: mensen die je wel ziet, maar het toch niet zijn 😮

  PE heeft volgens mij ook geen ban, want hij poste nog wel na die links:
  KOM D’R MAAR IN PE! (misschien als je schreeuwt?)

  ZIB dan, zou hij al verlost zijn van zijn ban? Kun je eindelijk eens tegen um racen 😀

  Verdieping met al zijn nicks/nixxx kent die Kooijman, waar ik em vanavond naar verwees…al zie ik de post niet meer….maar laat ook dat waar wee’n.


  Maak melding

 46. Derk, niet ver bij dat kampje (mooi geïntegreerd he die woonwagenkampers sinds ze kleine kampjes hebben :D) vandaan. 2 kampjes in Berkum. Wij hebben tussen bejaardencentrum De Wissel en dat kampje gewoond. Tof hoor! Heette toen nog Berkum-NO, je fietste zo over de Dijk naar Dalfsen…vlakbij dierenweide en veul groen.

  Vandaag nog in Berkum rond gereden, saaie boel daar

  :D:D:D  Maak melding

 47. Nu zelfs al eerder op Nu.nl
  Klinkt ernstig

  Brandweer ontruimt woningen Zwolle
  Uitgegeven: 18 september 2010 23:23
  Laatst gewijzigd: 18 september 2010 23:23

  ZWOLLE – De brandweer heeft zaterdagavond tegen elf uur een aantal woningen in de Vechtstraat in Zwolle ontruimd wegens een brandstoflekkage.

  © NU.nl/john de jagerDat heeft een woordvoerder bekendgemaakt.

  Het is niet duidelijk om hoeveel woningen en mensen het exact gaat. Meer informatie ontbreekt.  Maak melding

 48. Dame je bent de Admin weer een slag te vroeg!

  VECHTSTRAAT 157 8021AW ZWOLLE
  4. IJsselland

  Prio 1 Grip (nader bericht: grip-1) VECHTSTRAAT 157 8021AW ZWOLLE


  Maak melding

 49. Weet niet, maar ook de ambulance is opgeroepen volgens 112-meldingen. En voor een voertuig hoef je toch geen huizen te ontruimen? Wellicht staat er een brandend voertuig te dichtbij een huis staat .


  Maak melding

 50. Hoop het ook, voor jullie bij ’t strandhuis helemaal. Als ik daarvoor niet terugkom: VEEL PLEZIER, ook met de modesjoo en vooral met Elsje’s “proeven”….Groeten aan Vrouw-Derk.


  Maak melding

 51. Bericht door dick, op 18 september 2010 om 22:13
  Eva was jij nu wel of niet in de WVF-kantine? Er waren zoveel mensen en aangezien ik je gezicht niet ken?

  Ik ben niet zo’n voetbalfan (behalve tijdens EK of WK), dus Nee, ik was er niet…


  Maak melding

 52. ZWOLLE – De brandweer heeft zaterdagavond tegen elf uur een aantal woningen in de Vechtstraat in Zwolle tijdelijk ontruimd wegens een brandstoflekkage.
  © NU.nl/john de jagerDat heeft een woordvoerder van de politie gemeld.

  Een aantal scooters had flink wat benzine gelekt in een portiek, zodat de ruimte erg naar brandstof stonk.  Maak melding

 53. Nu in Hasselt, maar wil even benadrukken dat ADHD lang niet alleen een bepaalde drukte is. Het is iets in het hoofd waardoor je alles anders op een rijtje krijgt. Plannen en concentratievermogen is voor ADHD’ers nog veel lastiger dan voor ‘normale’ mensen. Maar daar ga ik op dit tijdstip niet over uitweiden. Mede omdat ik niet 100% nuchter ben, maar ik wilde het gewoon even gezegd hebben.

  Slaapze 😉


  Maak melding

 54. @Tim; Ik heb een vriendin waar ik echt jaloers op kon zijn. Zij ging maar door en door en door en door. En zij snapte maar niet, dat ik dat niet kon bijhouden. Totdat bij haar ADHD werd geconstateerd en ze afremmende medicijnen kreeg.
  Vooral de aanpassing is voor haar erg moeilijk geweest, dat ze lang niet meer zoveel op 1 dag kan doen, als vroeger.


  Maak melding

 55. “En dan kruisen wij de IJssel na de Treisberg in de buurt van Oldeneel”

  Derk, ik denk dat we deze vraag (wat is de Teisberg) bij Koko moeten neerleggen


  Maak melding

 56. Even terug komen op de discussie van gisteren:

  Actuele documentaire van Hetty Nietsch. Afl.: De ADHD-hype. Er zijn grote zorgen over het enorme aantal kinderen dat pillen slikt vanwege ADHD. Hun aantal stijgt nog steeds. Ging het eerst vooral om jongens, inmiddels maken meisjes en volwassenen een inhaalslag. Massa’s drukke kinderen en volwassenen zijn aan de medicatie. Er zijn ook scholen die willen dat drukke kinderen pillen slikken met als dreigement: of medicatie of vertrekken.Ouders en kinderen over de dilemma’s na de diagnose. En artsen over de wetenschappelijke meningsverschillen over ADHD. Is deze onaantoonbare stoornis een rage of is het een antwoord op onze drukke maatschappij die zoveel eisen stelt?

  Zembla van gisteren.


  Maak melding

 57. Oeps, Drama, je hebt gelijk!
  En Zwolle, zonder dolluh kende ik al, maar blijft goed!

  Nog zin in een ander komisch nummer: http://www.youtube.com/watch?v=Lh0mLy-TFpA&feature=related
  Maar mijn persoonlijke Harrie Jekkers-favoriet qua liedjes:
  http://www.youtube.com/watch?v=m-wnBJLOFdg&feature=related
  Maar een favoriete Harrie Jekkers conference:
  http://www.youtube.com/watch?v=BHdgloQsPEE
  En dat is dan nog maar deel 1, dat gaat de hele tijd zo door.
  Eigenlijk vind ik de Tweeverdieners van deze conference het leukst, maar die staat niet op Youtube (schande!).  Maak melding

 58. @Eva ; in het kader van de komende bezuinigingen begrijp ik deze nieuwe versie wel.
  Vroegâh werd er tweemaal met de fietsbel gebeld….

  Maar Drama, dan zou jij moeten zeggen “maar dat geeft niets lieve pop….”.


  Maak melding

 59. Wat vond je van Zembla, Derk? Ik vind het altijd lastig. Met snel roepen dat het allemaal overdreven is, kwets je degenen die er wel degelijk last van hebben en veel baat bij Ritalin. Anderzijds is een verdubbeling in 5 jaar ook gek.


  Maak melding

 60. @Dame, ik heb een klein stukje gezien, moet zo weg dus kijk het vanavond even helemaal. Wel al in de gaten dat ADD tegenwoordig onder de noemer ADHD valt.


  Maak melding

 61. Hallo mensen,

  Ten eerste is het niet De Treisberg maar De Trijsberg. Vroeger had deze de naam Galgenberg en De Ter ijsselenberg. gelegen aan de Hessenweg. De benaming Galgenberg zegt voldoende lijkt mij.


  Maak melding

 62. @ Eva, op 19 september 2010 om 00:00; “Voetbalfan” hoeft ook niet persé in de WVF-kantine…we zijn er een tijd geweest en voetbal was nou net de minste gespreksstof. Zaterdagmiddag hebben we weer afgesproken bij het 1e, hoop en verwacht dat het dan hetzelfde zal zijn. Je mag natuurlijk altijd voor de herkansing gaan?


  Maak melding

 63. @ Derk, soms is onverwacht en niet te calculeren……veel beter dan al dat geplan

  Bericht door Derk, op 19 september 2010 om 13:22
  Dick ik kanhelaas vanmiddag ook niet aanwezig zijn bij de millingerplaya, vrouw hier heeft een andere afspraak gemaakt.

  Maar uh, vergeet niet al die gasten af te zeggen: (T)ja, Elsje en AL DIE MENSEN die spontaan zouden komen 😉


  Maak melding

 64. :):):) Zuidski, kun je zo goed dansen? Jaloerssssss…..kan alleen stiekem dansen en de polonaise. Was Rudeboy d’r ook, of is dit andere muziek dan ik nu ff in beeld heb?


  Maak melding

 65. Tweet van de dag
  za 18 september 2010
  KPN woordvoerder probeert bij #kassa uit te leggen dat klanten naaien bij zijn bedrijf heel normaal is. #belminuten

  John den Braber  Maak melding

 66. ZEMBLA: ADHD-medicijn vaak onnodig voorgeschreven

  Zaterdag om 22.30 bij de VARA op Nederland 2: De ADHD-hype
  Niet alleen jongetjes, maar ook steeds meer meisjes en volwassenen krijgen te horen dat ze ADHD hebben. De Gezondheidsraad maakte zich er tien jaar geleden al zorgen over en intussen is het aantal diagnoses alleen maar gestegen. Het gebruik van medicatie is de afgelopen vijf jaar zelfs verdubbeld. Ouders die vraagtekens zetten bij het slikken van pillen, voelen zich door de school van hun kind onder druk gezet. Zembla zendt hierover de reportage ‘De ADHD-hype’ uit op zaterdag 18 september om 22.30 uur bij de VARA op Nederland 2.

  ZEMBLA volgt het spreekuur van de Rotterdamse kinderarts en ADHD-deskundige dr. R. Rodrigues Pereira. Mannen, vrouwen, kinderen, hele families tegelijk komen bij hem op bezoek. De dokter zweert bij medicatie. Pereira: “Die pillen hebben ze niet gemaakt om mensen te vergiftigen, die zijn nu juist voor de gevallen die een pil nodig hebben en die ontzettend blij zijn dat die pil bestaat.”

  Ook de oudervereniging Balans, die de belangen behartigt van ouders met kinderen met stoornissen als ADHD, wordt vaak verweten te veel op de hand van de farmaceuten te zijn. Om die reden heeft de vereniging de sponsoring door de farmaceutische industrie stopgezet. Mevrouw A. Paternotte zegt namens de vereniging dat ze dat besluit weer ter discussie wil stellen: “Wij kunnen dat geld goed gebruiken.”

  De farmaceutische industrie voert een krachtige lobby om de stoornis onder de aandacht te brengen. Die lobby is succesvol geweest: de nieuwe, duurdere merkgeneesmiddelen hebben flink terrein veroverd.

  De Amerikaanse psychiater dr. A. Frances zegt daarover: “Ik denk dat veel mensen vanwege ADHD medicatie krijgen, terwijl ze die helemaal niet nodig hebben. Dat wordt allemaal gepusht door de farmaceutische industrie.”

  =31588&tx_ttnews[backPid]=1974&cHash=2071b12ac42ae4854d07f003d07dbe9b]Hier kun je je mening ook kwijt


  Maak melding

 67. Ben wel benieuwd naar de uitzending van Zembla, heb hem al even proberen terug te kijken. Maar hij valt steeds stil, misschien veel kijkers.Wordt nog wel herhaald las ik misschien maar even opnemen.


  Maak melding

 68. Net even de uitzending terug zitten kijken. Er is wat mij betreft niets nieuws gezegd. Het blijft voor de ouders en de oudere kinderen inderdaad een afwegen van wat doe ik. Wel of geen medicatie.
  Kijk hoe je kind is als hij/zij een poosje medicatie gebruikt heeft, en inderdaad wordt het een kind die alleen maar als een dood vogeltje in de hoek gaat zitten, dan lijkt mij dat niet goed.

  En over de vergoeding heb je een 4* verzekering 1 van de ouders dan krijg tot een maximum van 500 euro vergoed. Dit is ongeveer 10 euro p/m meer dan 3*.


  Maak melding

 69. Ingrid, “Kijk hoe je kind is als hij/zij een poosje medicatie gebruikt heeft, en inderdaad wordt het een kind die alleen maar als een dood vogeltje in de hoek gaat zitten, dan lijkt mij dat niet goed.”

  Dit verhaal klinkt (en al vaak van sommige ouders gehoord) me bekend in de oren, heerlijk even rust na zo’n pil. Sommige krijgen echt een te hoge dossering of verkeer medicijn, ik snap wel dat het voor de ouders een ontlasting is maar………


  Maak melding

 70. @ Derk, ja makkelijk voor de ouders een dood vogeltje. Maar voor het kind…….Maar in ons geval had onze jongste denk ik geen middelbaar onderwijs op zijn niveau kunnen volgen. De klassen zijn tegenwoordig erg groot. En helaas waren ernog geen s.o scholen op het vmbo niveau TL. Geloof dat de ambelt er nu wel mee bezig gaat. Zij kwamen er ook steeds meer achter dat jongeren die ADHD hebben, zich erg moeilijk staande houden op het gewone onderwijs, en dat niet alle jongeren met ADHD alleen met de handen willen werken zoals nu op het VSO gebeurd. Maar ja dat is voor ons helaas te laat.


  Maak melding

 71. Ze hebben gewonnen met 6-0. Was een hele vreemde wedstrijd, door de rol van de scheidsrechter 9een officiele KNVB-scheids). Die floot niet voor zaken waarvoor hij zou moeten fluiten, maar hij legde o.a. wel de wedstrijd 5 minuten stil omdat hij opeens de KNVB-pasjes wilde controleren. Heel vreemd allemaal. De jongens lieten zich gelukkig niet al te veel van de wijs brengen en wonnen gewoon hun wedstrijd.


  Maak melding

 72. Bericht door ingrid, op 19 september 2010 om 19:52
  is de bijeenkomst aan de milligerplas nog door gegaan. Lees er niets over?

  Ik ben er niet geweest had het hier nog neergezet, vrouw derk had een afspraak met een oud vriendin in Heerde ineens gepland.


  Maak melding

 73. @ingrid onze zoon zit op deze [urlhttp://www.trimarankampen.nl/]school[/url] Hij zit op de trimaran, maar de Ambelt en nog een school zitten er ook in.


  Maak melding

 74. Oke Derk lees het weet je wat mij bij het doorlezen gelijk opvalt is dat ook van deze school hel veel kinderen in 2010 96% naar LWOO en PRO onderwijs zijn gegaan, dat was bij de Ambelt in Zwolle ook zo, maar onze zoon had daar een te hoog IQ voor en kon daar dus niet naar toe.
  Waar wel heen mochten we zelf uitzoeken, maar zoals ik al schreef is de Ambelt daar volgens nu mee bezig.


  Maak melding

 75. Volgens mij heeft Ambelt al 3 jaar een HAVO/VWO klas.
  Op het Greijdanus kun je trouwens LWOO HAVO/VWO doen; dat is dan 2 jaar, daarna stopt het LWOO en moeten ze het op eigen kracht (met goede begeleiding) kunnen.


  Maak melding

 76. Ok Appie mijn zoon zit al 3 jaar op het voortgezet onderwijs. En de opzet van de Ambelt geld voor kinderen uit het autistisch spectrum, lijkt mij niet verstandig om daar kinder met ADHD bij te zetten. En naar het Greydanus kun je alleen maar als je kind ook lager onderwijs op een christelijke school hebt gehad.


  Maak melding

 77. @ Appie, mooi dat de jongens zich niet van de wijs lieten brengen.
  Vanmiddag naar Zwolle geweest. Ze moesten tegen ZVV’65. In de 35e minuut schopte een speler van ZVV de bal uit frustatie richting de doug-out van Zwolle en die kwam keihard in de dug-out van Zwolle.
  Trainer van ZVV twijfelde niet, riep schieds wissel, (maar ze hadden er al 3 gewisseld. Spel lag stil en hij riep naar de speler, zulk gedrag vertonen we niet op het veld kom er maar uit.

  Zoiets in al die jaren voetbal kijken nog niet mee gemaakt (stonden wel met 5-0 achter ZVV). Vond het wel appart.

  Bericht door ingrid, op 19 september 2010 om 20:23
  Oh jij bent dus niet heen geweest iemand wel?

  Ben even verkeerd aan het posten geweest, zet ze alsnog maar hier neer.


  Maak melding

 78. @ Derk, laten we het Tim vragen die zit op het Greydanus. Dan weten we het zeker. Voor dat we te hard oordelen.

  Tim wil jij reageren of ik dit terecht zeg.


  Maak melding

 79. Het is een school gestoeld op een gereformeerde grondslag, nu hebben wij door niets mee. Weet ook niet wanneer je niet zo opgevoed hebt hij of zij zich daar wel zou thuis voelen.


  Maak melding

 80. Als het zo is dan vind ik het schandalig! Christenen zij die medeleven hebben met hun naaste…………… Tsssssssssss Nou weet ik waar die streken van Verhagen en zijn partij vandaan komen.


  Maak melding

 81. @ Appie,
  Het Greijdanus is een gereformeerde school. Van ouders die kiezen voor het Greijdanus, verwachten wij dat zij bewust kiezen voor gereformeerd onderwijs, dat aansluit bij de opvoeding thuis en in de kerk.
  Het Greijdanus werkt op de grondslag van de Heilige Schrift en in gebondenheid aan de Drie Formulieren van Eenheid1. Binnen de school proberen wij bewust het christelijke geloof een onderdeel te laten zijn van alles wat wij doen. Het toelaten van leerlingen is daarom geen automatisme. De school verwacht dat leerlingen en hun ouders zich positief opstellen tegenover datgene wat wij met onze school nastreven.

  Als dit er staat kan ik die helemaal niet aan het geloof doe er me niet echt welkom.
  Weet dat bij ons in de wijk de Schatkamer (heet de school geloof ik) zit (heette eerst anders), dit is ook een school gestoeld op gereformeerd onderwijs, kinderen komen daar vanuit heel Zwolle.
  Toen wij eens informeerder of onze kinderen daar met 4 jaar naar toe konden, werden we net niet gewijgerd, maar het zat er wel tegen aan.
  Dus laat maar.


  Maak melding

 82. Nou Appie;

  Gang van zaken bij de aanmelding

  Om bovenstaande te realiseren, hebben wij het volgende beleid:
  Met ouders die geen lid zijn van de Gereformeerde Kerken (Vrijgemaakt) of Christelijke Gereformeerde Kerken, zullen toelatingsgesprekken gehouden worden. Een uitzondering wordt gemaakt voor ouders die al zijn toegelaten op een van de gereformeerde basisscholen.  Maak melding

 83. Ik snap wel dat het niet direct uitnodigend op je overkomt Ingrid.
  Maar aan de andere kant; het mooie in Nederland is dat we zoveel verschillende soorten scholen hebben (van diverse soorten christelijke scholen tot scholen die op een byzonder onderwijspricipe gegrond zijn (Jenaplan, vrije school, montesori, enz). Je kunt als ouders in Nederland dus kiezen welke school het best bij je past.

  Beroerd is dan wat je eerder al schreef dat je met je speciale kind soms nergens terecht kunt. Want dat vind ik echt verschrikkelijk; dat je kind thuis moet zitten omdat er geen onderwijs is of omdat een school je kind niet wil hebben.


  Maak melding

 84. Ik heb net de discussie over ADHD gelezen. Het is prettig om hier wat ervaringen te lezen van jullie. Zelf staan wij aan de voet (nou ja, niet helemaal meer…) van alles wat nog komen gaat met onze 6-jarige “jip”.
  Straks maar even de herhaling van Zembla opzoeken.


  Maak melding

 85. @ Marieke de tweede, wens je veel wijsheid toe. En blijf afgaan op je eigen gevoel. Blijf niet aan de zijlijn staan, het gaat over jou “Jip”die jullie het beste kennen. En blijf zien wat voor een geweldig kind het is die de moeite waard is om er te zijn.


  Maak melding

 86. @Ingrid; dank je wel! Wij willen voor onze Jip een leuke schooltijd waar hij met plezier naar toe gaat. Nu speelt de overgang van groep 2 naar 3 grote parten. Dat is niet alleen voor een “doorsnee-kind” (sorry dat ik het zo benoem) lastig, maar zeker ook voor kinderen die moeite hebben met concentratie e.d.
  Maar het is een geweldig vrolijk kereltje en is positief ingesteld 🙂


  Maak melding

 87. Ingrid, en “De Sluis” dan?
  Hebben wij begin tot halverwege 90er jaren heel goede en positieve ervaringen mee gehad. is wel 15 jaar geleden, ik weet niet hoe het er nu is en wat ze nu exact doen. Misschien kan iemand dat hier aangeven?


  Maak melding

 88. @ Marieke, bij ons heeft vooral het feit dat hij ondanks het druk zijn altijd super cijfers bleef halen. Dus concentratieproblemen die zijn er ongetwijfeld op één of andere manier. Maar blijkbaar weet hij altijd zoveel op te pikken dat hij er mee verder kon, en hij kan heel goed zelfstandig werken. En daardoor was er op school heel lang niet zoveel aan de hand. Terwij wij zelf al langer iets hadden van er is iets gaande maar wat? Dus moest de eerste stap bij ons weg komen.


  Maak melding

 89. Een kennis van ons heeft ca 10 jaar geleden zijn dochter opgegeven voor Greijdanus. Zij zijn zelf belijdend NH en behorolijk actief in de kerk. Kinderen op christelijke basisschool gezeten. Niettemin: niet toegelaten tot Greijdanus. Of het nu nog zo is, weet ik niet. Zeker niet omdat ik weleens posts zie van Tim die mij niet erg fundamenteel christelijk overkomen. Zelf viel mij in Zwole e.o. de enorme verzuiling op die volgens mij elders allang vrijwel verdwenen was. Mijn kinderen hebben op een RK basisschool gezeten en de leerkrachten vertelden dat je niet werd aangenomen op een openbare school als je van de katholieke PABO kwam, en omgekeerd.


  Maak melding

 90. Bericht door Tim, op 19 september 2010 om 21:17
  Juist appie. Maar het greijdanus is een prima school. Ik heb het er iig erg naar mijn zin.
  Mooi alleen jammer dat ze het anderen onthouden.


  Maak melding

 91. De sluis is vooral een school voor kinderen die leerproblemen hebben, en dat was bij onze zoon zoals je misschien hebt gelezen absoluut niet zo. De lagere school had hem daar eerst aangemeld, maar doordat hij geen leerproblemen had maar gedragsproblemen kon hij daar helaas niet terecht dat was vlak bij ons huis.

  Mijn buurjongen heeft daar de afgelopen 2 jaar gezeten, en is daar met veel plezier op school gezeten. Hij zit nu op het Lumeijn, dat is een school in Zwolle waar kinderen vanaf 12 jaar naar toe kunnen die leer achterstand hebben. Het is de bedoeling van deze school om ze in ongeveer 2 jaar bij te spijkeren voor het regulier onderwijs.  Maak melding

 92. tja Derk, maar je zou (hier ga ik verder niet op in, ik weet dat het niet klopt) ook af kunnen vragen of het er net zo prima zou zijn als dat er anderen (zoals jij ze benoemd) bij zitten. Maar, nogmaals, hier ga ik verder niet op in, ik denk niet dat ik me hierover hoef te verklaren. 🙂


  Maak melding

 93. Volgens mij zijn er meer ouders met gedragsproblemen dan kinderen. De meeste “ADHD” kinderen komen wel goed terecht. Ik had het zelf ook maar die term kenden ze toen nog niet. Op de lagere school werd ik de klas uitgestuurd en mocht toen het schoolplein aanvegen maar vond dat helemaal niet erg.


  Maak melding

 94. Tegen respect valt niets in te brengen. Niettemin had ik soms het gevoel in Noord-Ierland te zijn beland met al die geloofs- en niet-geloofstegenstellingen in Zwolle. Ook mensen zonder geloof waren daarin fanatiek. Er heerste hier een zeker profilerings- en zendingsdrang bij elke gemeenschap. Dat was ik niet gewend van de streek waar ik vandaan kwam (zuid-Gelderland). Ik spreek in verleden tijd, omdat dat Zwolle nu niet meer het Zwolle van 20 jaar geleden is. Gelukkig maar, zeg ik uit de grond van mijn hart.


  Maak melding

 95. Van RTV Zwolle

  Gratis vervoer supporters FC Zwollezondag 19 september 2010 | 13:21 uur
  Supporters van FC Zwolle kunnen de rest van het seizoen bij thuiswedstrijden van hun club gratis met de bus van en naar het stadion.

  Op vertoon van hun club-jaarkaart kunnen ze drie uur vóór en drie uur ná de wedstrijd voor niets reizen met de bussen van vervoersbedrijf Syntus. Sinds drie weken verzorgd Syntus het openbaar bus-vervoer in Midden Overijssel. Om haar betrokkenheid met de regio te tonen heeft het bedrijf besloten suppoters van FC Zwolle op wedstrijddagen gratis te vervoeren.  Maak melding

 96. Ik denk dat kinderen de laatste 20 / 30 jaar steeds drukker zijn geworden en dat sommige ouders steeds meer moeite hebben om daar mee om te gaan.

  In mijn jeugd (halve eeuw geleden) werd er direct door ouderen gecorrigeerd zodra we collectief een keel opzetten.

  Vrouwdrama heeft in de jaren 80 in ’t basisonderwijs voor de klas gestaan (meestal groep 3). Elke klas weer had zij tot ongeveer december nodig om ’t spul in ’t gareel te krijgen. En spul wil in dit verband ook zeggen: ouders, die tot in de klaslokalen infiltreerden.

  Voor de kinderen zoals omschreven in de postings hierboven heeft zij een mooie term: bijzonder begaafd.


  Maak melding

 97. @Tim; nog 4 nachtjes slapen en dan gaat de MacDonalds bij mn ouders voor de deur open…
  Jij woont in Kampen…
  Ga je je feestje bij die Mac vieren????
  Hahaha


  Maak melding

 98. Wij reden vandaag via de N50 naar mn ouders… waren er al meer dan een week niet geweest (vakantie, he). We rijden op de afrit roept mn bijna 3-jarige meid opeens keihard: TATJES!!!!
  En ja hoor, daar doemt opeens die grote M op van de Mac…
  Lachen!
  En mijn moeder is altijd al een anti-vette hap geweest!!! Maar vanuit hun raam kan je die M goed zien, hoor!!!! PROEST!!!


  Maak melding

 99. @drama 22.12.

  Helemaal mee eens. maare: En spul wil in dit verband ook zeggen: ouders, die tot in de klaslokalen infiltreerden. dat gebeurde echt?


  Maak melding

 100. @Derk ; nadat het klaslokaal voor ouders tot een no-go zone was uitgeroepen, was het ook nodig om de ramen van de wand tussen lokaal en gang vol te plakken met posters.


  Maak melding

 101. Toen mijn kinderen op de basisschool zaten mocht je als ouders in groep 1 en 2 mee de klas in. In groep 3 mocht dat 1 of 2x in de maand zodat de kinderen toch nog hun werkjes konden laten zien.
  En daarna vinden de meeste kinderen het ook niet meer leuk als 1 van de ouders mee naar binnen ging.


  Maak melding

 102. Natuurlijk als jij de meester of juf even wilde spreken dan liep je mee en liet je jou kind even vragen of de meester of juf even naar je toe kwam op de gang.


  Maak melding

 103. Bericht door Assendörper, op 19 september 2010 om 23:11
  Kan me niet herinneren dat één van mijn ouders de klas is ingeweest. Ook de eerste schooldag niet.

  Ik ook niet ja tot aan het hek. Soms zag ik mijn moeder wel maar dat was omdat ze een “leesmoeder” was af en toe. Is dat er nog steeds?


  Maak melding

Reageer