Fotograaf Pedro Sluiter wint NNP fotoprijs

Zwolle – De Zwolse fotograaf Pedro Sluiter van BrugMedia heeft de prijs voor de Nieuwsbladfotografie 2010 gewonnen. De Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP) kende Sluiter die prijs toe voor de foto die hij maakte van het Zwolse evenement Kunsten op Straat, getiteld ‘Open-luchtkunsten’. Sluiter begon zijn loopbaan als fotograaf bij Internetkrant Weblog Zwolle totdat hij van zijn hobby zijn beroep kon maken. Nu dus een mooie waardering voor de fotograaf die hier jarenlang zijn beelden tentoonspreidde.

pedro.jpg

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan vakfotografen en journalisten voor lokale media. Tientallen fotografen leverden een foto in, waarvan er drie werden genomineerd. Sluiter, die voor de weekbladen De Swollenaer, De Brug en De Stadskoerier fotografeert, reageerde aangenaam verrast. "Het is met name mooi dat hiermee mensen uit het vakgebied zelf hun waardering uitspreken voor je werk. In tijden waarin de media onder druk staan kun je je toch onderscheiden met een goede foto en dat zie ik als een enorme stimulans. Ook ben ik blij dat BrugMedia mij daarnaast de mogelijkheid biedt om mij het vak van journalist eigen te maken en daarmee erg innoverend bezig is."

pedro_foto.jpg
De winnende foto…

Algemeen directeur Bauke Hoekstra van BrugMedia vindt de prijs een stuk erkenning. "Wij wisten al wel dat we met Pedro een goede fotograaf in huis hebben en nu wordt dat onderstreept door een landelijke organisatie. Ik vind hem een terechte winnaar."

Artikel delen:
Reacties 21
  1. Pedro geweldig kerel van harte gefeliciteerd je hebt deze prijs hard verdient.NU nog een baan bij de grootste dagbladen van Nederland en net als Jan Stappenbeld de wereld rond om plaatjes te schieten.Je was altijd een fijne collega op de bouw maar wens je hierin heel veel succes voor de toekomst groetjes Pieter


    ⚠️ Meld

Reageer