VV Berkum mede koploper na winst op PKC ’83

Groningen – VV Berkum heeft de lastige uitwedstrijd tegen PKC ’83 in Groningen met een goed resultaat weten af te sluiten. Door een prachtige goal van Chris van der Meulen werd het in de tweede helft 0-1 en in die stand kwam daarna geen verandering meer. Na deze tweede overwinning in drie wedstrijden staat Berkum nu met zeven punten, samen met SDC Putten en ONS Sneek, aan de kop van de ranglijst in de Hoofdklasse C.

De winnende treffer in het sportieve duel kwam na bijna een uur spelen tot stand toen Georgie Huisman de bal vanaf rechts uitstekend voorzette en Chris met een ‘klassieke’ omhaal voor een onhoudbare inzet zorgde. “Toen ik die bal over zag komen liep ik daar bewust wat op naar voren, zodat ik kon omhalen. Maar ik kan niet garanderen dat ze er de volgende weken elke keer zo in gaan vliegen,” aldus de doelpuntenmaker. Chris, elk jaar goed voor veel treffers, scoorde hiermee zijn eerste goal van het nieuwe seizoen.

In de eerste helft had Berkum een licht overwicht maar dat kon niet worden vertaald in een voorsprong. Schoten van Huisman en Marc van der Meulen vlogen naast of werden geblokkeerd door de PKC-verdediging. De beste kans was nog voor Chris van der Meulen, die in de 35e minuut na een pass van Bas Bouwhuis alleen voor het PKC-doel opdook. Zijn schot werd echter onschadelijk gemaakt door de goed keepende PKC-doelman Mike Römer. Aan de andere kant waren er offensieve acties te zien van linksbuiten Pong Clemencia en aanvallende middenvelder Johnnie Meter. Die laatste soleerde net voor rust handig door de Berkum-defensie maar Meters voorzet werd vervolgens prima weggekopt door de weer sterk spelende back  Dennis Horstman. De enige gele kaart van de faire wedstrijd viel nog voor de pauze toen PKC-spits Marcel Pannekoek op de bon ging voor het wegtrappen van de bal na een fluitsignaal.

Na rust probeerde Berkum direct afstand te nemen maar het harde afstandsschot van Frank Hoolsema vloog naast. Nadat Berkum in de 57e minuut wel wist te scoren door de omhaal van Chris van der Meulen trachtte PKC-coach Sipke Hulshof door enkele wissels meer aanvalskracht te creëren. Zo kwam Denillo Gutierrez in het veld voor Clemencia en iets later werd Shutlan Axwijk ingebracht in plaats van Jacob Noordmans. Vooral Axwijk liet zien een gevaarlijke speler te zijn en in de 79e minuut leek hij te gaan scoren, maar Edmund Mijnheer en Kees Dorgelo zorgden op de Berkum-doellijn voor de redding. Bij Berkum had op dat moment Georgie Huisman al plaats gemaakt voor Jeffrey van der Vlist en in de slotfase viel Bram Roelofs nog in voor Roy Supèr.

Het nieuwe seizoen 2010-2011 is daarmee uitstekend begonnen voor Berkum met één gelijkspel, twee overwinningen en nog geen enkel tegendoelpunt. “Ik ben wel blij dat we tegenstanders als HZVV en ook PKC nu al hebben gehad, want dat zijn goede ploegen. Ik denk dat veel clubs het bij PKC bijvoorbeeld moeilijk gaan krijgen,” zei Chris van der Meulen na afloop.

Volgende zaterdag, 25 september, volgt voor Berkum de thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys. Die komende tegenstander verloor op deze derde competitiedag thuis met 1-2 van DETO en bleef daarmee op drie punten staan. 

PKC ’83-Berkum, 18 september 2010
Eindstand: 0-1 (0-0)
Doelpuntenmakers: 57. Chris van der Meulen
Gele kaarten: Marcel Pannekoek (PKC ’83)
Opstelling Berkum: Erwin Duits, Kees Dorgelo, Jefrey Pohowainjaan, Edmund Mijnheer, Dennis Horstman, Roy Supèr (87. Bram Roelofs), Marc van der Meulen, Frank Hoolsema, Bas Bouwhuis, Georgie Huisman (69. Jeffrey van der Vlist), Chris van der Meulen
Opstelling PKC ’83: Mike Römer, Sally Frank, Joost Haandrikman, Vincent Oosterkamp, Nick Schenkel, Martijn Kamps, Johnnie Meter, Robert Winter, Jacob Noordmans (73. Shutlan Axwijk), Marcel Pannekoek, Pong Clemencia (69. Denillo Gutierrez).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer