Fanatieke fietsers tijdens Dag van de Dijk in Zwolle

Zwolle – De Dag van de Dijk in Zwolle heeft vandaag ongeveer 50 bezoekers getrokken. Het Waterschap Groot Salland organiseerde allerlei activiteiten voor jong en oud, waaronder een uitleg over de Ruimte voor de Rivier-projecten en een vliegerdemonstratie op de dijk. Ook in Kampen en Deventer werden ‘dijkactiviteiten’ georganiseerd.

annieta_de_jonk_in_het_midden_met_paraplu_wordt_in_het_zonnetje_gezet.jpg
Annieta de Jong, in het midden met paraplu, wordt in het zonnetje gezet…

Om 11.00 uur ontving Annieta de Jong uit Ammerstol uit landen van dagelijks bestuurslid Bartus Jonkman van Groot Salland een cadeaupakket met “Nederland leeft met Water”- en National Geographic-items ter waarde van € 150,-. Zij was namelijk één van de vijf publiekswinnaars van de landelijke fotowedstrijd die Nederland leeft met Water samen met National Geographic uitschreef. Vanaf 11.00 uur kwamen de eerste bezoekers aan bij het Engelse Werk. Daar werden de routes uitgedeeld, waarna de belangstellenden enthousiast op de fiets stapten. De bezoekers waren erg geïnteresseerd in de toelichting die werd gegeven over de dijkverlegging Westenholte en de uiterwaardvergraving Scheller en Oldeneler Buitenwaarden.

In de uiterwaard bij de Schellerdijk waren kinderen druk in de weer om speciale Dag van de Dijk-vliegers in de lucht te laten. Tevens werden daar verschillende vliegers gedemonstreerd, in alle soorten en maten. Ook was het informatiecentrum van het Buurtschap IJsselzone geopend tijdens deze dag.

Wat is de Dag van de Dijk?
Tijdens de Dag van de Dijk staat het oer-Hollandse thema water en waterveiligheid centraal. Dit jaar deden er maar liefst 18 locaties mee aan de Dag van de Dijk.

Zonder dijken en duinen zou 60 procent van Nederland regelmatig onder water staan. Al eeuwenlang zetten we het water naar onze hand. Vanwege de klimaatverandering krijgt het land te maken met een stijgende zeespiegel en meer extreem natte of droge perioden. Met de Dag van de Dijk wordt speciaal aandacht gevraagd voor ons waterbeheer: nu en in de toekomst.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Bij WGS waren er gelukkig wel meer dan 50

  Ook in Kampen en Deventer werden ‘dijkactiviteiten’ georganiseerd

  . Zijn er totaalcijfers bekend? En word het gecontinueerd?


  ⚠️ Meld

 2. Dat is inside info voor jou dick;

  Actueel
  20-09-2010 Dag van de Dijk succes

  Meer dan 6000 bezoekers kwamen dit weekend af op de evenementen van de Dag van de Dijk. Het weer gooide wel wat roet in het eten in de noordelijke provincies, maar zuidelijker was het een zonnige dag. Op meer dan 20 locaties in Nederland zijn evenementen georganiseerd. Op deze dag zijn ook de winnaars van de fotowedstrijd bekend gemaakt. De winnaars van de publieksprijzen vindt u met foto hieronder. De namen van de genomineerde voor publicatie in National Geografic Magazine zijn bekend. De winnaar maakt kans op publicatie van zijn foto in het magazine en wint een trip met de Nederlandleeftmetwater-luchtballon.

  De publieksprijzen gingen naar:

  Kanalen: Ruben Snitslaar
  Dijken en Rivieren: Janneke Verhoeven
  Duinen en zee: J. Hoogendoorn
  Waterwerken: Femke van Aken
  Binnenwateren: A. en R. de Jong

  Genomineerd voor National Geografic Magazine zijn:
  Marco Struijlaart, Pumerend
  Laurens Kuipers, Enschede
  Gerard Leeuw, Leiden
  Annemarijne Bax, Amsterdam
  René Hensing, Roosendaa
  l


  ⚠️ Meld

 3. Geweldig verhaal. Lekker snel ook! Ze zullen daar toch al niet bij de prikklok staan 😮 6000 bezoekers….afgezet tegen die 50 😮

  In Zuiderzeeland viel het dus tegen. Denk dat ze bij WGS erg tevreden zijn!! Mooi….maar uh als ze vanuit Pumerend, Enschede, Leiden, Mokum en Roosendaal maar van onze imponerende en veilige dijken afblijven!!! 8)

  Rest de vraag: Wat moet je doen voor een nominatie tot publicatie in National Geografic Magazine?

  =====================

  Derk-onbezoldigd en vrijwillig PR-medewerker WGS, in elk geval enorm bedankt 😀


  ⚠️ Meld

Reageer