OM Zwolle start test met deelbeloningen voor tips

Zwolle – Het Openbaar Ministerie in Zwolle heeft bij wijze van experiment deelbeloningen beschikbaar gesteld voor informatie over verschillende delen uit het onderzoek naar de moord op de Steenwijker Halil Erol. Mensen kunnen het geld krijgen voor onder meer informatie over de verblijfplaats van de laptop en de mobiele telefoon van het slachtoffer, meldt de politie zaterdag.

De 34-jarige Erol werd sinds 6 februari vermist. Die avond bracht hij nog een familiebezoek, maar sindsdien was niets meer van hem vernomen. Zijn auto werd een maand na zijn vermissing uitgebrand gevonden in het Groningse Haren. Eind juni werden de armen en benen van Erol gevonden in een beekje ten noorden van Steenwijk. Ook de gouden tip die leidt naar de vondst van de ontbrekende kentekenplaten van de auto van Erol die brandend werd aangetroffen levert geld op. Daarnaast is er een beloning voor degene die kan vertellen om wat voor zak het gaat waarin de ledematen van de man werden gevonden.

Met het uitloven van de beloningen hopen politie en justitie meer informatie binnen te krijgen die leidt tot de oplossing van het misdrijf. De beloning bedraagt maximaal tienduizend euro per onderdeel, afhankelijk van de relevantie van de informatie. Overigens is voor de gouden tip, die leidt tot de oplossing van het misdrijf, een bedrag van vijftienduizend euro beschikbaar gesteld.

NOVUM

Artikel delen:

Reageer