Popronde Zwolle geeft talentvolle bands een kans

Zwolle – Ook dit jaar streek het gratis toegankelijk rondreizend festival De Popronde neer in de binnenstad van Zwolle. Lotte Jonker & Renée van der Ster i.s.m. Hedon tekenden zaterdavond voor de coördinatie en brachten een gevarieerd programma waar talentvolle opkomende bands een plek kregen in één van de vele horecagelegenheden in de binnenstad.

img_8509_copy.jpg
Swingen met ROOS bij Jazzy Jam… 

Voor de editie in Zwolle waren Boef en de Gelogeerde Aap, So What, The Bohemes, Woot, De Gringo’s, Corijn, Little Things That Kill, Mindpark, Moonpilot, Krach, Eins-Zwei-Orchestra, Easy Joe, The Wrong Jeremies, The Swains, Kashmere Hakim, Marlon Penn, The Cosmic Carnival (2X), Shock Royal, The Pikeys, ROOS, Bram Dehont en Birth Of Joy in de Zwolse binnenstad te bewonderen. De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Dit jaar strijkt het festival neer in 25 steden. De Popronde is voor talentvolle opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en het netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. In elke stad spelen op één avond tientallen bands en acts op zo’n twintig locaties, variërend van bruin café tot poppodium. De Popronde is geen wedstrijd! Bands als Voicst, The Sheer, Racoon, Lucky Fonz III, Sabrina Starke, De Staat en The Mad Trist zijn voorbeelden van bands die voor hun doorbraak naar een groter publiek meereisden met de Popronde en gewoon in de kroeg, ‘right in your face’ te beleven waren.

img_8352_copy.jpg
Easy Joe in Sally O’Briens…

img_8477_copy.jpg
Jazzy Jam 

De deelnemende locaties waren: Sally O’ Briens (FM podium), Eureka (3voor12 Podium), Kaya, The Pool, De Singel, Popfront, Hedon (foyer), Minstrel Music, ’t Beugeltje, Gelagkamer Hoogh, De Casteleijn, De Pul, Jazzy Jam, De Hetebrij, Grizzly’s, In De Buurt, Het Vliegende Paard. Bij Eureka vond nog een spetterende after-party plaats.

img_8364_copy.jpg

Artikel delen:

Reageer