Be Quick wint van FC Horst en staat verrassend tweede

Zwolle – Het volledig vernieuwde Be Quick kreeg vanmiddag  FC Horst op bezoek. Na Dos ’37 en ASVD was dat de derde achtereenvolgende promovendus.  Na de gemiste kans tegen ASVD maakte het keurkorps van trainer Hendriks nu geen misstap. Be Quick won en dat was meer dan verdiend.

Bas Beverwijk heeft pijntjes en ook Jordy Hendriks is nog niet speelklaar. Be Quick heeft daarom deze middag vanaf het begin ook Frank Oosterhof in de gelederen. Ondanks het gemis van een handjevol basisspelers heeft het team de eerste helft weinig te duchten van FC Horst. Mooi is dat het veldoverwicht  ook al snel wordt beloond. In de 7e minuut is het Nejim el Atiaoui die de bal knap binnenschiet: 1-0.

Bert Hendriks: “Het is dat we een beetje een killer missen als het gaat om het afmaken van de kansen. Anders sta je voor de rust al met 2-0 of 3-0 voor.”  Doelpogingen van Oosterhof, Justiana en El Atiaoui leiden voor de rust niet meer tot een doelpunt. FC Horst laat zich een enkele keer zien en in de 19e minuut ziet Martens geen kans de bal binnen te schieten. Vlak voor de rust is er nog een kans voor Van de Hazel na een listig overstapje, maar keeper Jos de Gram houdt het doel schoon.

Het eerste kwartier van de tweede helft dringt FC Horst meer aan dan voor de rust. Er is een schot van Cuntz en een kopbal van Pul treft ook al geen doel. Het spel van Be Quick oogt wat rommelig en slordig  in deze fase. Desondanks is Hendriks meer tevreden over de tweede helft dan de eerste helft.
Hendriks: “Er mocht dan een veldoverwicht zijn in de eerste helft, toch was ik niet helemaal tevreden over de veldbezetting. Bij FC Horst lag de linkerkant open, maar wij pakten dat niet goed op. Kom je op het middenveld toch steeds een mannetje tekort.”

Rond de 63e minuut is Be Quick drie keer dicht bij een doelpunt. Jaoud Akloud weet met een hoekschop zelfs de verre paal te raken, maar vooralsnog ontsnapt FC Horst aan een grotere achterstand. Na deze opeenvolging van kansen is het toch vooral Be Quick wat de wedstrijd in handen neemt. Tegenstoten van FC Horst worden zeldzaam.
Bij Be Quick komen Caleb Rahajaan, Erik Nawijn en Gertjan van Heerde in het veld.Doordat Be Quick niet altijd even secuur speelt, duurt het nog even voor het volgende doelpunt valt. In de 84e minuut is het dan toch Nejim el Atiaoui die de wedstrijd op slot gooit. Zijn tweede doelpunt betekent de 2-0 en de wedstrijd zit daarmee in de knip.

Is het vanavond feest in huize Hendriks? “Minpunt blijft toch dat er bepaalde afspraken niet werden nagekomen. Bijvoorbeeld als het gaat om druk zetten. Daar moeten we aan werken. Maar er zijn ook goede dingen. Nawijn en Van Heerde vallen in en brengen strijdlust in het veld. Ook Frank Oosterhof speelt een prima wedstrijd, ondanks het gebrek aan wedstrijdritme.”

Maar zeven punten uit drie wedstrijden. Dat had niet iedereen verwacht aan het begin van het seizoen. “Dat geeft natuurlijk een goed gevoel, omdat het in de voorbereiding helemaal niet zo goed ging. Het is natuurlijk een in de haast bij elkaar geraapte selectie. Dat moet groeien, maar vooralsnog is de sfeer prima.”
Dat goede gevoel is er ook bij keeper Jos de Gram: “Gelukkig winnen we de wedstrijd, want we hadden ons ingesteld op een stugge ploeg. We creëerden kansen, gaven weinig weg en uiteindelijk pak je toch de wedstrijd. Op dit moment is het moeilijk om te zeggen waar we precies staan. Ik ga er vanuit dat er een grote middenmoot is. Bennekom en SVD Barneveld zijn voor mij de grootste kanshebbers om kampioen te worden.”

Basisopstelling Be Quick: Jos de Gram, Tom Eerden, Joran Hendriks, Thomas van den Berg, Durk-Jan Sinnema, Sander Bolt, Jaoud Akloud, Frank Oosterhof, Viëlerie Justiana, Nejim el Atiaoui en Walid Gabara.

Door Gerco Grevers

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer