WVF incasseert eerste nederlaag 4-1

Kampen – Na een gelijkspel en een overwinning in de eerste wedstrijden, werd zondagmiddag in Kampen de eerste nederlaag geleden tegen gastheer D.O.S. Kampen: 4 – 1. De wedstrijd was nog maar net begonnen of Rob Kabboort van DOS zag zijn slecht geraakte inzet met groot fortuin in het doel van WVF verdwijnen: 1-0. Michel van de Aa had het nakijken. WVF diende direct van repliek want het was Timon Beimers die met enig fortuin na een aanval over links, de bal in tweede instantie langs keeper Wagterveld in het doel prikte:1-1

De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten maar kwamen in het vervolg toch niet echt aan hun trekken. De wedstrijd kenmerkte zich als zeer matig en beide ploegen leden veelvuldig balverlies. De thuisploeg combineerde iets makkelijker op het zware veld. Echte kansen bleken zeldzaam. Voor Özhan Kardag kwam er een goede kans in de 36e minuutdie hij naast schoot waarbij hij een teamgenoot die er beter voorstond over het hoofd zag. Op slag van rust kreeg Kabboort voor DOS een riante kans die hij over schoot en Tmon Beimers produceerde een te zachte kopbal die de DOS keeper gemakkelijk uit de lucht plukte.

Na rust lijkt Timon Beimers alsnog te scoren uit een doorbraak maar hij vond het doel helaas niet. DOS leek geleidelijk iets doortastender te worden. Er volgde een wissel bij WVF: Robert Jan Stals kwam voor Jeroen van Leeuwen. DOS bracht Robert van de Meulen voor Frank Post. Veel veranderde er niet aan het spelbeeld. DOS knalde een vrije trap rakelings over en Timon wist net niet zijn voet tegen een lange voorzet te krijgen. In de 73e minuut had Anita de handen vol aan 2 blessures bij WVFers Danny Reinders en Anne Nijland. De DOS verzorger Postuma verdiende hierbij een pluim om de helpende hand te bieden! Eduard Lindeboom bracht nog Mark Sloots en René Dorgelo voor Jeroen van Brummen en Danny Reinders. De wedstrijd leek op een remise af te gaan en beide ploegen verdienden in feite niet meer. Toch was het DOS dat in de 84e minuut uit een versierde vrije schop wist te scoren. Helaas met de helpende handen van Michel van de Aa: 2-1. WVF trachtte het tij nog te keren maar uit een snelle aanval wist Arnoud Post de definitieve beslissing te forceren: 3-1. Het was een formaliteit dat op de valreep Robert van de Meulen uit een corner de 4-1 binnenkopte.

Geflatteerd dat is zeker maar ook weer een nieuwe ervaring en uitdaging op dit hogere nivo van de eerste klasse. Volgende week thuis tegen SDVB (Barneveld) beginnen we gewoon weer op 0-0 !

Door: Bert Kamerman

Artikel delen:

Reageer