1e Stepestafette Park de Weezenlanden een feit

Zwolle – In Zwolle werd voor de eerste keer een stepestafette georganiseerd op zondag 19 september 2010 in Park de Weezenlanden. Deze estafette voor teams (van 3 personen) viel op de laatste zondag van de Week van de Vooruitgang. Dat is een voortzetting van de vroegere autoloze zondag.

19-09-2010-38.jpg

Het sterke stepteam High Level uit Woudenberg won zowel bij de heren en de dames als bij de jeugd. Voor de insiders was dit geen verrassing want de Utrechters kwamen aan de start met nationale en internationale stepkampioenen. Het Zwolse herenteam, met Maurits Snijder, Machiel Steenbergen en gastrijder Pieter-Jan Rozing, weerde zich uitstekend door knap als tweede te eindigen en het team met Almér ten Klei, Petra Jansen en Gelmer van Dijk wist de zesde plek te bemachtigen. Het jeugdteam van Zwolle werd derde in zijn categorie. Een bijzondere prestatie want dit team reed voor het eerst samen! Judith Steenbergen en debutant Reijer van Harten kregen voor de gelegenheid versterking van Ruben Stevenson en met zijn drieën maakten ze in een half uur tijd 14 ronden van 700 meter vol. Deze geslaagde wedstrijd kreeg nog een klein vervolg met de huldigingen in Doepark de Nooterhof, te midden van de overige activiteiten rond de Week van de Vooruitgang.

19-09-2010-25.jpg

19-09-2010-17.jpg

19-09-2010-45.jpg

19-09-2010-12.jpg

Wie het leuk lijkt om zelf ook eens te steppen is van harte welkom op de wekelijkse training van stepteam Zwolle op maandagavond. Kijk voor meer info op stepteamzwolle.nl.

Het estafette steppen in Nederland kent een lange historie. 30 Jaar terug bestonden de stepwedstrijden in Nederland hoofdzakelijk uit estafettes die zich vooral in Noord- Holland afspeelden. Hieraan deden veel teams mee en de wedstrijden waren zeer populair. Geleidelijk kwamen daar meer duurwedstrijden en andere disciplines bij (als cross en sprint). En nu anno 2010 is het voor de stepsport heel belangrijk dat de step-estafette weer terug is op de kalender. Het is eigenlijk een vergeten discipline de men graag terug wil hebben in de sport.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Marcello, wat kun jij dom lullen zeg. Blijf gerust die 4 katernen elke maandag met voetbal doorlezen. En laat andere sporten dan maar aan andere mensen over. Het is niet zo dat kleine sport of niet bekende sporten geen sporten zijn. Steppen is fysiek vrij energievretend om te doen. Dat is ook de reden waarom steeds meer mensen de step pakken. Omdat ze fit en gezond willen blijven. Bij hardlopen en balsporten loop je nog al es blessures op als je ouder wordt.

  Ik nodig je uit om maandagavond een keer mee te trainen in Zwolle http://www.stepteamzwolle.nl en dan kan je zelf zien of het een sport of niet. Want dom lullen dat doen als zat mensen. 😉 Blijf fijn achter een balletje 45 minuten aan rennen en noem dat vooral sport.


  Maak melding

 2. Derk, ’t schijnt dat diverse kunstenaars hier momenteel mee bezig zijn:

  Ik had nog wel een foto verwacht van drama op de step

  En dat de resultaten as zondag op de kunstroute te vergelijken zijn!

  Kom je ook nog ff kijken?


  Maak melding

 3. Ik had mij op ’t laatste moment opgegeven als “Gloepense Glijer”, en mijn step onzichtbaar afgemonteerd met zo’n handig electrisch opvoersetje waarmee je ook je fiets tot electrofiets promoveert.
  Volledig onzichtbaar, alleen het aanhangbakje (accu’s) viel op, en was niet toegestaan. Dus ook geen pics:(


  Maak melding

Reageer