Wipstrik-koningin opent speeltuin

Zwolle – Op zaterdag 25 september wordt de vernieuwde Speeltuin Klaasje Zevenster feestelijk geopend. Met man en macht hebben buurtbewoners van Wipstrik-Noord de afgelopen tijd gewerkt aan de herinrichting. De speeltuin is nu veel aantrekkelijker geworden voor de wat oudere kinderen.

De speeltuin ligt verscholen tussen de Vondelkade en de Van Lennepstraat en wordt beheerd door speeltuinvereniging Klaasje Zevenster. Nadat het project Wijkbudgetten vorig jaar geen resultaat voor de speeltuinvereniging had opgeleverd, en het klimrek ook nog eens door brandstichting verloren ging, is gezocht naar fondsen voor nieuwe speeltoestellen. Het Hervormd Weeshuis Zwolle, het Oranjefonds en Jantje Beton waren bereid financiële ondersteuning te leveren. De gemeente Zwolle heeft de speeltuin een nieuwe schommel geschonken en heeft ondersteuning geleverd bij het grondverzet. Maar het daadwerkelijke spit- en graafwerk is door de buurtbewoners zelf verricht.

Nu de speeltuin er weer piekfijn bij ligt, is het tijd voor een feestje. De Nationale Burendag op 25 september is daarvoor natuurlijk een uitgelezen moment. Het Oranjefonds heeft een bijdrage toegekend voor dit buurtfeest. ’s Middags staan er allerlei spelletjes voor de kinderen klaar en wordt de speeltuin ‘koninklijk’ geopend. Vervolgens start het smik-en-smak festival. Tijdens dit jaarlijks terugkerende eetfestijn genieten buurtgenoten van elkaars favoriete gerechten. Ten slotte worden er liedjes rondom een kampvuur gezonden. Kortom, het belooft een uitermate gezellig feest te worden.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Op zaterdag 25 september wordt de vernieuwde Speeltuin Klaasje Zevenster feestelijk geopend.

    Denk dat dat volgende week zaterdag wel komt een foto van de Wipstrk-koningin.


    ⚠️ Meld

Reageer