Deltion Rallyteam finisht als tweede achter ‘the Stig’

Zwolle – Het Deltion Rallyteam sluit het weekeinde van haar thuiswedstrijd uitermate tevreden af. Dick Bloemendaal en navigator Arjan Wissink zijn als tweede geëindigd in de 350Z Challenge, een merkencup met identieke wagens. De titel ging naar de Zweedse rallylegende en oud wereldkampioen Stig Andervang en diens navigator Andre Schoonenwolf. Het duo Bolhaar/ Kamphuis heeft ondanks een verre van probleemloze  start, de tiende plek in het algemeen klassement weten te bemachtigen.

Het Zwolse Deltion College beschikt over twee rallyauto’s: een Nissan 350Z en de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car (WRC). Beide auto’s beschikken over een professioneel serviceteam, bestaande uit studenten en leraren van de afdeling Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek. Het onderhouden van een WRC is echter een vak apart. Het WRC-team krijgt bij het prepareren en onderhouden van de auto dan ook ondersteuning van WRC specialist Wevers Sport. “Afgelopen drie weken heb ik stage gelopen bij Wevers Sport en zoveel geleerd”, aldus Jeroen Dommerholt. Jeroen zit in het tweede jaar van de opleiding Motorvoertuigen en is één van de top-studenten die de kans gekregen heeft om aan de WRC te sleutelen.

De Schutte Informatisering Hellendoorn Rally vond in en nabij Hellendoorn plaats. Voor het Deltion Rallyteam begon de uitdaging nog voor de start, toen op weg naar het podium de computer van de Skoda Fabia WRC het begaf. Zo’n uitdaging is in goede handen bij captain Bolhaar, die in de duisternis op vrijdag meteen alle registers open trok. ”De opmars die Bolhaar en Kamphuis op vrijdag inzetten werd op de zaterdag voortgezet. “Maar wel met een tandje erbij,” verzekerde Bolhaar vrijdagavond. Met gepaste trots parkeerde hij na zeventien klassementsproeven de WRC in de servicetent.

Equipe Bloemendaal/ Wissink kwam in de Nissan 350Z Challenge, als tweede over de finish. De zege ging naar de ervaren gastrijder Stig Andervang en navigator Andre Schoonenwolf, die met de reünie in de cockpit een lang gekoesterde wens in vervulling zagen gaan. Bloemendaal: “Bij aanvang leek de finish ver weg maar naarmate we meer kilometers maakten, kreeg ik vertrouwen in de auto en raakten Arjan en ik weer in het ritme.” Het team mocht zaterdag op de tweede plek starten en heeft die plek niet meer los gelaten. “We zijn bijzonder blij dat we deze zware wedstrijd gefinisht zijn,” aldus de lokaal bekende Wissink.

Er werd het afgelopen weekend niet alleen gereden. Het team had samen met het Ministerie van Defensie en Schutte Informatisering een VIP-tent op het serviceterrein in Rijssen ingericht. In deze tent zijn ruim 700 relaties in de watten gelegd door medewerkers van Schutte Informatisering, het Ministerie van Defensie en medewerkers en studenten van de opleiding Horeca, Beveiliging en Artiest van het Deltion College. De horeca-studenten kregen daarbij ondersteuning van leerlingen van vmbo- en partnerschool Diezer College.

De eerstvolgende rally staat gepland op  8 en 9 oktober in de Belgische Ardennen rond Saint Vith. De activiteiten en ontwikkelingen rondom het Deltion Rallyteam zijn te volgen via vernieuwde website www.deltion.nl/rallyteam en sinds kort ook op Twitter.

Artikel delen:

Reageer