14-Jarig Somalisch meisje vermist in Zwolle

Zwolle – De politie IJsselland is op zoek naar informatie omtrent de vermissing van de 14-jarige Hamdi Mohamud Hassan. Het meisje, dat toen slechts enkele dagen in Nederland was, wordt sinds zondagmiddag 12 september vermist. Zij was die zondag samen met haar vader, stiefmoeder en vier andere kinderen per trein op weg van Winterswijk naar Ter Apel.

hamdi_mohamud_hassan.jpg
Een betere foto is helaas niet beschikbaar…

Rond 13.40 uur is de vader op het station van Zwolle op zoek gegaan naar reisinformatie voor het overstappen. De stiefmoeder bleef samen met Hamdi en de andere vier kinderen achter op perron 5. Bij terugkomst van de vader bleek zijn 14-jarige dochter Hamdi, die alleen de Somalische taal beheerst, weg te zijn. Hierna deed hij aangifte van vermissing bij de politie. De politie heeft naar aanleiding van deze aangifte een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die rond dat tijdstip (zondag 12 september tussen 13.35 en 14.00 uur) op -of in de buurt van- het station waren. Mogelijk dat zij informatie hebben over deze vermissing en het meisje daar hebben gezien. Deze mensen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 39
 1. Bedankt voor de alertheid Derk. Zou mooi zijn als de Admin onze 3 berichten kon samenvoegen. anders doen we het hier gewoon wel goed:

  Tussen 13.35 en 14.00 uur zondag 12 september. Moeten er toch genoeg mensen op -of in de buurt van- het station zijn geweest?

  Ondanks het weer. (weet niet meer wat voor weer het was…voor de zekerheid: weg denk ik)



  ⚠️ Meld

 2. Vreemd verhaaltje, vader moet even kijken hoelaat de trein gaat,
  stiefmoeder blijft bij de kinderen. Bij terugkomst van vader is zijn dochter weg.


  ⚠️ Meld

 3. Ik vind het heel triest, een gezin op de vlucht, of in ieder geval een ontheemd gezin dat op een vreemd treinstarion ook nog een kind kwijtraakt.
  Als één van ons dit een keer op vakantie zou gebeuren zouden we toch helemaal van streek zijn? dus laten we er maar geen grapjes over maken.


  ⚠️ Meld

 4. @observer, op vakantie dat zijn ze dus niet hé;)

  maar meisje van 14 laat zicht toch niet zo maar
  (op een druk station) mee nemen ? waar was moeder en de rest van de kinderen nix gezien ? gehoord ?:o


  ⚠️ Meld

 5. Eens Marcello. TeleTroepToeTerT-niveau! Dat mensen als wij dat vermoeden, is toch heel wat anders als het in de krant zetten. Of was er in de tekst misschien iets te lezen dat verder ging dan een vermoeden?



  ⚠️ Meld

 6. De politie is op zoek naar een 14-jarig Somalisch meisje dat na een verblijf van enkele dagen in Nederland wordt vermist. Zij verdween op zondag 12 september op het station in Zwolle. De politie sluit een misdrijf niet uit, aldus een woordvoerder.

  Hamdi Mohamud Hassan spreekt alleen Somalisch. Ze was die zondag met onder anderen haar vader en stiefmoeder met de trein op weg naar Ter Apel. De vader ging op het station in Zwolle op zoek naar reisinformatie terwijl het meisje bij de stiefmoeder bleef. Bij terugkomst van de vader bleek het kind weg te zijn. De zaak komt dinsdag in principe ook in het tv-programma Opsporing Verzocht.


  ⚠️ Meld

 7. Er schijnen jaarlijks toch enkele honderden kinderen(men spreekt over 400 ama s) veelal uit Somalie/Afghanistan in de illigaliteit of in louche prostitutie netwerken te verdwijnen.

  Bij het nare verhaal over dit meisje krijg ik een vreemd gevoel over.Dat iemand op klaarlichte dag zomaar in het niets oplost zonder dat niemand iets of wat gezien heeft,gaat er bij mij niet in.Hoop dat dit meisje snel gevonden wordt.


  ⚠️ Meld

 8. Zeker triest verhaal: stel je eens voor dat je als NL-er in Somalie staat, zonder dat iemand je verstaat en misschien wel foute bedoelingen heeft…. brrrr….
  Ik hoop iig dat ze snel in blakende gezondheid gevonden wordt.


  ⚠️ Meld

 9. je moet goed je best doen om je eigen kind op zondagmiddag uit het oog te verliezen op het station in zwolle.
  maar ja dick, vreemd dat het verhaal jou wel normaal in de oren klinkt!


  ⚠️ Meld

 10. @ Verdieping: Heb ik mijn mening gegeven over dit verhaal? Vol verwachting en hoop wacht ik op de mening van profs vanavond op tv.

  Hoe kom jij toch bij:

  raar zakie en waarom al een dikke week stilgezwegen & Het hele verhaal rammelt aan alle kanten.

  ? Is dit op feiten gestoeld?


  ⚠️ Meld

 11. Verdieping da’s geen mening maar een feit. Blijft staan (misschien kun je ook eens een vraag beantwoorden?)

  Vol verwachting en hoop wacht ik op de mening van profs vanavond op tv.

  Hoe kom jij toch bij:

  raar zakie en waarom al een dikke week stilgezwegen & Het hele verhaal rammelt aan alle kanten.
  ? Is dit op feiten gestoeld?



  ⚠️ Meld

 12. In reactie op dick

  raar zakie en waarom al een dikke week stilgezwegen

  Raar dat ze niet direct naar buiten zijn getreden met dit nieuws. een somalisch meisje van veertien voor het eerst in nederland, loopt niet weg, dus ligt het voor de hand in dit geval dat ze is gekidnapped. zeer onwaarschijnlijk in een overstaptijd van ±20 min op een zondagmiddag, een gezin van 6 personen op het station van zwolle (beneden gemiddeld station qua grootte).
  en niemand heeft iets gezien, dit gaat er bij verdieping niet in. ik ga en passant met mijn kleinzoon in het weekend nog weleens naar kampen of dalfsen met de trein en kan je verzekeren dat station zwolle niet overloopt van het volk in het weekend, sterker nog ik zou bijna zeggen uitgestorven.


  ⚠️ Meld

 13. @ Verdieping. Ok (snelheid van de media opzoeken) maar dat zal wel inherent zijn aan procedures. Kidnapping zou heel goed kunnen, maar je volgens mij altijd beter uitkijken met voorbarige conclusies in politiezaken.

  Een vet punt

  en niemand heeft iets gezien, dit gaat er bij verdieping niet in.

  Noemde het gister 18:29 ook. Kleinzoon? Niet met je kleindochter?

  Vandaag 21:30 Opsporing Verzocht, maar ik weet niet of ik ga kijken want het is niet mijn programma.


  ⚠️ Meld

 14. Bericht door verdieping, op 21 september 2010 om 14:32
  Raar dat ze niet direct naar buiten zijn getreden met dit nieuws. een somalisch meisje van veertien voor het eerst in nederland, loopt niet weg

  Ik zal je even bijspijkeren verdieping. Als je naar Ten Apel gaat dan is er dus sprake van uitzetting. Die mensen hebben waarschijnlijk al 2-3 jar in Winterswijk gezeten en contacten opgedaan.


  ⚠️ Meld

Reageer