Wijkfeest MuzikAalandenfestival

Zwolle – Een uniek muziekspektakel in de wijk? Voor en door wijkbewoners? Met een wijkbudget? Dat gaat allemaal gebeuren in de Zwolse wijk Aa-landen op zaterdag 9 oktober a.s.

postermuzikaalandenfestival.jpg

Ank Pot en Mieke Groenewegen vonden het hoog tijd om het muzikale talent uit de Aa-landen aan te boren en letterlijk ten tonele te voeren in wijkcentrum De Bolder. Zo gezegd, zo gedaan. De hele middag en avond valt er te genieten van een veelheid aan muzikale stijlen op het MuzikAalandenfestival. Daarnaast worden er dansworkshops gehouden en is er een kunstexpositie van het Meander College. Zo gaat de Aa-landen haar meest muzikale dag beleven in uitgerekend het jaar dat Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen (S.W.A.) 40 jaar bestaat. Het festival wordt dan ook niet toevallig opgedragen aan de jubilerende S.WA.

Helaas zijn de meest bekende Aa-landse musici, pianist Jan Vayne en countertenor Sytse Buwalda, verhinderd, en dat speet hen zelf ook. Het was onbegonnen werk om alle bands en musici uit de wijk te benaderen, daarvoor zijn het er namelijk te veel. Daarom is er een selectie gemaakt die gebaseerd is op zoveel mogelijk variatie in muziekstijlen.

Zo staan er in het doorlopende dag- en avondprogramma optredens gepland van onder meer de Meander Big band, Almost Acoustic, MDMA, Lenca da Costa Gomez, en the Neighbours Blues band. Het publiek wordt als het ware meegenomen in een maalstroom van stijlen en werelden. Via een sentimental journey, in de herfst (Vivaldi), ‘cross country’, zal men meegevoerd worden langs Parijs en Chicago, uitmondend in ons eigen Holland. Een reis door de tijd ook, vanaf de zeventiende eeuw, via de jaren zeventig, naar hedendaagse rap. Kortom, een unieke muziekbelevenis op (wijk)niveau, en dat ligt hoog in de Aa-landen.

MuzikAalandenfestival

Toegang: gratis

Plaats: MFC De Bolder, De Dobbe 29, Zwolle.

Tijd: 9 oktober a.s., vanaf 13.30 uur kunstexpositie; vanaf 14.00 uur muziek en dans Website: www.muzikaalanden.nl.

Artikel delen:

Reageer