Forenzen blijven op Prinsjesdag in de auto

Zwolle – GroenLinks wilde dinsdag op Prinsjesdag de forenzen gratis kennis laten maken met OV-fiets om eens uit te proberen, hoe het ook duurzamer kan. De actie was opgezet in het kader van de Week van de Vooruitgang. Voor de groene actie was geen animo. De forenzen bleven in de auto en er meldde zich niemand op het station van Zwolle voor de OV-fiets. Patrick Rijke meldt namens GroenLinks, dat de actie te weinig regionale aandacht heeft gekregen van de media. Dat was de doelgroep voor deze actie. Dat zal een volgende keer anders moeten. Een andere constatering is, dat de automobilist kennelijk niet uit de auto te krijgen is.

GroenLinks vindt het belangrijk dat mensen zo veel mogelijk gebruik maken van duurzame ver­voer­­middelen, die de luchtkwaliteit en de schaarse ruimte zo min mogelijk aantasten. Vooral het woon-werkverkeer is een bron van (file-)ellende. Daarom wil GroenLinks het gebruik van de OV-fiets voor dat doel promoten. Mogelijk stelt GroenLinks Zwolle later deze week nog fietsen ter beschikking van forenzen die eens willen ervaren hoe het is om vanaf hun woonplaats met het openbaar vervoer naar Zwolle te reizen en het laatste stuk naar het werk per fiets af te leggen. In dit geval krijgen zij voor één dag een fiets van GroenLinks te leen. Als ze dit vaker willen doen kunnen zij gebruik maken van het systeem van de OV-fiets.

Hoe werkt OV-fiets?
Op vertoon van een NS- of OV-fietspas kan men op zo’n 200 huurlocaties in ons land een OV-fiets huren. Zonder wachttijd, zonder borg en zonder formulieren in te vullen. Eénmalige online registratie volstaat. In Zwolle kan men terecht bij de rijwielshop op het Stationsplein en in de zelfservice fietsenstalling aan de zuidzijde van het station. Voor meer informatie: www.ov-fiets.nl.  

Europese mobiliteitsweek: gezond op weg!
De actie vindt plaats in het kader van de Week van de Vooruitgang, ook wel Europese mobiliteitsweek die duurt van 12 tot en met 22 september. De Europese mobiliteitsweek is een campagne voor duurzame mobiliteit waaraan meer dan 2000 gemeenten in de EU meedoen. In 2010 is het thema "Travel Smarter, Live Better", in Nederland: "Gezond op weg". Voor meer informatie zie www.weekvandevooruitgang.nl.  

Witte fietsenplan
De promotieactie voor de OV-fiets sluit aan bij het Zwolse beleid zoals vastgelegd in de mobiliteitsvisie: "De fiets als voor- en natransport naar het openbaar vervoer krijgt extra accent" en is in lijn met eerdere voorstellen  van GroenLinks in Zwolle om het fiets­gebruik te stimuleren, met name het witte fietsenplan uit 2008. Voor meer informatie over het witte fietsenplan KLIK HIER 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. De forenzen bleven in de auto en er meldde zich niemand op het station van Zwolle voor de OV-fiets. Patrick Rijke meldt namens GroenLinks, dat de actie te weinig regionale aandacht heeft gekregen van de media.

    riiiiight, te weinig aandacht?

    Een cultuuromslag _want dat is het als je een automobilist uit de auto wil krijgen_ heeft hééééééél veel meer nodig dan veel aandacht in de media.

    Ik vind het een goed streven maar helaas direct ook compleet kansloos.


    Maak melding

Reageer