Studenten onthullen eigen bankjes in Holtenbroek

Zwolle – Drie studenten van de opleiding Industrial Design van het Deltion College onthullen woensdag 22 september eigen ontworpen bankjes. De bankjes worden langs de Mozartlaan in de wijk Holtenbroek geplaatst. 

Het Deltion College heeft vorige jaar tijdens de opening van haar campus, op de Nationale Burendag, een cadeaucheque aan de Wijkorganisatie Holtenbroek NU overhandigd. Met deze cheque kon de Wijkorganisatie een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan, namelijk extra bankjes langs de Mozartlaan. Voor het ontwerpen van de bankjes heeft de wijkorganisatie een opdracht verstrekt aan drie studenten van de afdeling “Industrial Design” van het Deltion College. Studenten die voor deze opleiding kiezen worden opgeleid als ontwerper en vormgever van industriële (technische) producten.

De studenten, Richard Bosman, Sjors Nauw en Jeroen Maas, hebben als leerproject ieder een aantal ontwerpen gemaakt. De goede samenwerking tussen het Deltion College, de afdeling Wijkzaken van de gemeente Zwolle en Holtenbroek NU, resulteerde in een presentatie aan wijkbewoners.

De wijkbewoners keken niet alleen goed, maar gaven ook  commentaar op de getoonde ontwerpen. Vervolgens konden de drie studenten aan de slag met het produceren en plaatsen van de geselecteerde bankjes. Het resultaat; “T3wall” (Richard), “XP” (Sjors) en “Timeless” (Jeroen), is vanaf woensdag 22 september te bewonderen langs de Mozartlaan in Zwolle. Het zijn drie totaal verschillende maar zeker eigentijdse ontwerpen geworden. Het ene bankje is organisch vormgegeven, het andere bankje heeft een zeer bijzonder uiterlijk en het derde bankje kenmerkt zich door een stijlvol ontwerp met een mooie combinatie van verschillende materiaalsoorten.

Onthulling

De bankjes worden woensdag 22 september aan de wijk gepresenteerd. Wijkbewoners en andere geïnteresseerden zijn vanaf 16.30 uur welkom bij de onthulling aan de Mozartlaan in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer