7e editie ZHTC Highlandgames

Zwlle – Dit jaar vindt op 25 september alweer de 7e editie plaats van de ZHTC Highlandgames. Deze Highlandgames is het zwaarste maar leukste toernooi van Zwolle. De teams worden rond half 1 verwacht en voorgesteld.

Om 13.00 uur worden de games, onder begeleiding van doedelzakband, geopend en duren tot circa half 6. De ZHTC Highlandgames staat vooral bekend om de sportieve competitie tussen de teams uit diverse studentensteden van Nederland, de gezelligheid en de ongedwongen sfeer. Teams van minimaal 6 studenten (m/v) moeten de 16 spelen volbrengen waarbij teamwork, precisie, snelheid en vooral brute kracht zijn vereist. Er zijn twee competities: de mannen- en de vrouwencompetitie. Gemengde teams doen mee met de mannencompetitie. Op moment van schrijven, zitten de inschrijvingen bijna vol. Organisator Emile Hoogterp: "Enthousiast geworden door mond-op-mond-reclame van oud-deelnemers schrijven steeds meer teams zich in. Enkele teams willen zich woensdagochtend nog opgeven en dan zitten we aan het maximum aantal teams."

Emile is tevreden over de diversiteit van de teams. "Ook dit jaar hebben we weer teams uit heel Nederland. Den Haag, Groningen, Utrecht, Enschede en dit jaar bijna alle studentenverenigingen uit Zwolle.

Het belooft ook dit jaar weer een mooi spektakel te worden!" Er is natuurlijk een hoop te zien en te beleven voor het publiek tijdens de ZHTC Highlandgames. Games als boomstam gooien, hooivorkdarten en zwaard heffen zijn enkele van de 16 games die door de teams uitgevoerd worden. Ook dit jaar is het voor publiek gratis toegankelijk en iedereen is welkom!

Dus kom gezellig langs, bij het leukste studentensportevenement! Voor meer informatie bekijk de site www.zhtchighlandgames.nl of stuur een mailtje naar info@zhtchighlandgames.nl

Artikel delen:

Reageer