Lespakket ‘Elk kind t€lt mee!’

Zwolle – Hoeveel kost het avondeten? En een dagje dierentuin? Leerlingen van De Krullevaar en De Duyvencamp gingen dit voorjaar aan de slag met het project ‘Elk kind t€lt mee’. Binnenkort start het project ook op andere scholen in Zwolle. Leerkrachten kunnen het gratis lespakket opvragen bij de gemeente.

Het aantal mensen dat te maken krijgt met schulden, neemt steeds meer toe. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat jongeren die van jongs af aan hebben leren omgaan met geld, later minder snel in de financiële problemen komen. Om schulden zoveel mogelijk te voorkomen, zet de gemeente in op preventie. Voor de basisscholen in Zwolle is een speciaal lespakket samengesteld: Elk kind tElt mee! Het lespakket bestaat uit een complete handleiding voor de docent en een werkboek voor leerlingen. Aan de hand van beeldmateriaal, spel en opdrachten worden de kinderen meegenomen in de wereld van reclame, uitgeven, sparen en schulden. De gemeente Zwolle kan daarnaast ook ondersteuning bieden, bijvoorbeeld bij het organiseren van een informatiemarkt, een ouderavond of een excursie. Leerkrachten die lesgeven aan de bovenbouw en die willen meedoen aan het project, kunnen contact opnemen door een e-mail te sturen naar b.koudijs@zwolle.nl of naar n.eilert@zwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. even voor de vorm:

    De gemeenten Deventer en Zwolle zijn daarom gestart met het project ‘Elk kind t??lt mee’ om kinderen financieel weerbaar te maken. Het lesprogramma staat ter beschikking van alle basisscholen.

    Dus niet alleen ontwikkeld voor en door Zwolle, ’t is natuurlijk geen voetbal 😮

    Wel een heel goed plan zo tegenwoordig met de mobieltjes en chippertjes.


    Maak melding

Reageer