Besparen met aantrekkelijke subsidie Duurzaam Wonen

Zwolle – Zwollenaren met een woning die voor 1 januari 1996 is gebouwd, kunnen in aanmerking komen voor de gemeentelijke subsidieregeling ‘Duurzaam Wonen’. Deze subsidieregeling is sinds begin dit jaar van kracht en vergoedt woningeigenaren 20% van de kosten van duurzaamheidsmaatregelen. De heer Spoelstra liet zijn jaren ’70-woning in Westenholte voorzien van dubbel glas. Daarmee is hij de eerste Zwollenaar die gebruikt heeft gemaakt van de subsidieregeling en deze duurzame maatregelen heeft laten treffen. Milieu Wethouder Erik Dannenberg overhandigde hem deze week het bijbehorende energielabel.

energielabel.jpg

Erik Dannenberg: “De overheid kan niet alleen zorg dragen voor een duurzame wereld. Ik vind het belangrijk dat mensen hier ook zelf initiatieven in nemen. Dat hoeft geen grote verbouwing te zijn. Ook met relatief kleine aanpassingen kun je al een verschil maken.” Door het laten plaatsen van dubbel glas bespaart meneer Spoelstra aanzienlijk in de energiekosten. “We waren al van plan om onze ramen te vervangen. Met het aanvragen van de subsidie slaan we drie vliegen in één klap. Onze energiekosten worden lager, we betalen minder voor het plaatsen van het dubbel glas en we dragen bij aan een beter milieu.”

Wilt u ook gebruikmaken van de subsidie Duurzaam Wonen? Via de website www.zwolle.nl/ servicepuntduurzaamwonen kunt u de subsidie aanvragen. Ook kunt ook contact opnemen met Energiewacht via het gratis telefoonnummer 0800 – 23 59 276. Op de website vindt u ook de voorwaarden voor het in aanmerking komen van de subsidie en een lijst van maatregelen waarvoor u subsidie kunt ontvangen.

Wilt u weten welke maatregelen de meeste winst opleveren in uw huis? Vraag dan een gratis maatwerkadvies aan. Met een maatwerkadvies krijgt u inzicht in alle mogelijke maatregelen met daarbij de kosten, besparingen en financieringsmogelijkheden. Normaal kost een advies E 250,-.

Het Rijk en de gemeente Zwolle betalen deze kosten voor u als uw huis voor 1 januari 1996 is opgeleverd en als deze bestemd is voor permanente bewoning. U ontvangt ook een energielabel voor uw woning. Dit label geeft inzicht in de energieprestatie van de woning en is verplicht bij verkoop van de woning. Een maatwerkadvies is overigens geheel vrijblijvend. Het maatwerkadvies kunt u aanvragen via de website www.zwolle.nl/ servicepuntduurzaamwonen of telefonisch bij Energiewacht via 0800 – 23 59 276.

Artikel delen:

Reageer