Start verkoop 16 sociale koopwoningen Breecamp-Oost

Zwolle – Woningstichting SWZ start zaterdag 25 september van 11.00 tot 13.00 uur met de verkoop van 16 sociale koopwoningen. De prijs van deze woningen is € 158.000 (v.o.n.). Na aftrek van een stimuleringsregeling van VROM (koopsubsidie10.000 euro*) kost de woning nog maar 148.000 euro.

havezate.jpg

De woningen hebben drie slaapkamers, een diepe achtertuin met een ruime berging. Om in aanmerking te komen voor deze woningen mag het gezamenlijk bruto jaarinkomen niet meer dan € 40.000 zijn (inclusief vaste toeslagen en vakantiegeld). De start van de verkoop vindt plaats op locatie Breecamp-Oost, bij voetbalvereniging CSV, Sportlaan 4 in Stadshagen. SWZ verwacht heel veel belangstelling voor deze woningen. Bij meerdere inschrijvingen wordt geloot op 4 oktober.


Stadshagen+

In de zomervakantie werden door woningcorporatie SWZ en projectontwikkelaar AM de eerste palen al de grond ingeslagen van in totaal 111 woningen in Breecamp-Oost. Het zijn de eerste woningen in het zogenoemde Stadshagen plus. Van de 111 woningen worden 75 sociale huurwoningen gebouwd (onder de huurtoeslaggrens), de 16 sociale koopwoningen en Projectontwikkelaar AM bouwt in hetzelfde plan 20 koopwoningen. Deze worden ook op 25 september aangeboden bij de start van de verkoop. De verhuur gaat via de Woningzoeker.  

Breecamp-Oost

Ten noorden van Zwolle wordt Stadshagen de komende jaren verder uitgebreid met het deelgebied Breecamp-Oost. Liggend tegen het bestaande Stadshagen vormt dit ruim opgezette nieuwe woongebied een verbinding met het groen en het water van de Mastenbroeker polder. Breecamp-Oost bestaat uit vier delen: Havezate, Plantage, Broeklanden en de Oude Wetering. Het zijn kleine woonbuurten met verschillende soorten huizen, weinig hoogbouw en veel aandacht voor groen en speelgelegenheden voor kinderen. Centraal in de wijk komt een park. 

Duurzame woningen

De energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit wordt in de Breecamp-Oost centraal gedaan. Een centrale installatie zet snij- en snoeiafval om in warmte. Een praktisch gevolg is dat de gebruikelijke cv-ketel is vervallen, waardoor er geen gasaansluiting is (en ook geen gasleverancier). De centrale warmteopwekking vermindert sterk de uitstoot van schadelijke gassen, zoals CO2, omdat er geen gas meer wordt verstookt.  

* deze subsidie wordt verrekend bij de notaris.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Bijzonder goedkoop voor de huidige Zwolse begrippen! Maar ik verbaas me wat over dat soort projecten: fijn voor die mensen die in aanmerking komen, maar waarom moeten al die anderen met een laag inkomen (elders of op een ander moment) wel meer betalen?
  Verder komt ook voor dat mensen die geprofiteerd hebben van zo’n subsidie een paar jaar later hun huis met veel winst verkopen (zijn daar in dit geval regels voor?) of mensen die zogenaamd alleen het huis kopen, zodra de boel rond is hun goedverdienende partner in huis halen.
  Enzovoort…
  Kortom: ik vind het vaak niet helemaal eerlijk. Ben meer voor structurele oplossingen voor iedereen, dan voor af en toe een projectje of subsidie voor the lucky few.  ⚠️ Meld

 2. Sociale huur tot ?? 33.000. Een hypotheek van gemiddeld ?? 250.000 is te veel. Dus worden ze gedwongen vrije sector te huren.
  Nu hebben de gezinnen de keuze gekregen.


  ⚠️ Meld

 3. Grove fout in dit stuk. Koopsubsidie wordt al een paar maanden niet meer verleend. (in heel nederland niet) Misschien dat hier sprake is van koopgarant, maar dat is dan het enige mogelijke.


  ⚠️ Meld

 4. @carola, Typisch een opmerking van iemand die al jaren een eigen huis bezit. Vindt goed oplossing zodat starters ook een huis kunnen kopen waar hebben we het over 16 woningen ik denk dat daar veel meer animo voor zal zijn zodat ze heel Breecamp/oost kunnen volbouwen:)


  ⚠️ Meld

 5. @Gerritje, vertel eens hoeveel jaar bezit ik al een huis?

  Overigens zijn we het volgens mij aardig eens hoor.
  Ik ben er zeker voor als het voor starters mogelijk wordt gemaakt een huis te kopen. Maar zoals ik al eerder zei, ben ik dan voor een structurele oplossing waar iedereen in gelijke mate van kan profiteren en niet voor incidentele kleine projecten waar alleen een paar willekeurige ‘geluksvogels’ van profiteren, terwijl het voor de ‘pechvogels’ even moeilijk blijft een huis te kopen.


  ⚠️ Meld

 6. Laten ze nu ook maar weer eens wat niet al te duren huur of koop appartementen bouwen, want daar is nauwelijks wat van te vinden in Zwolle. En als de markt weer aantrekt kunnen er weer meer woontorens gebouwd worden in het duurdere segment.

  Een aantal woontorens van tussen de 50 en 90 meter zou wel een mooi toevoeging aan de skyline van Zwolle zijn.  ⚠️ Meld

 7. Op Funda staan nog 89 woningen in Zwolle te koop onder de E 175.000. Als starters die bestaande woningen zouden kunnen kopen, zouden de huidige bezitters van de te koop staande woningen hier ook weer van profiteren en daarop weer door kunnen stromen naar een duurdere woning enz. Er zou dan ahw een kettingreactie ontstaan waar veel meer mensen van zouden kunnen profiteren dan bij bovenstaand beleid.  ⚠️ Meld

Reageer