Deltionbankjes onthuld

Zwolle – Op woensdag 22 september werden in het bijzijn van wijkwethouder Gerrit Piek, de heer Michiel Bilstra, directeur van het Deltion College en Cor Loos, interim voorzitter van de wijkorganisatie Holtenbroek N.U., de zgn. Deltionbankjes onthuld.Het Deltion College had ter gelegenheid van de opening van de school tijdens de nationale Burendag 2009 aan de wijkorganisatie Holtenbroek NU een cadeaucheque overhandigd. Hiermee kon een al lang bestaande wens van de wijkbewoners worden gehonoreerd: meer zitbankjes langs de Mozartlaan.

img_8655_copy.jpg

Voor het ontwerpen van de bankjes heeft de wijkorganisatie een opdracht verstrekt aan drie studenten van de afdeling “Industrial Design” van het Deltion College. Studenten die voor deze opleiding kiezen worden opgeleid als ontwerper en vormgever van industriële (technische) producten. De studenten, Richard Bosman, Sjors Nauw en Jeroen Maas, hebben als leerproject ieder een aantal ontwerpen gemaakt waarvan uiteindelijk van iedere student één bankje is geselecteerd en op 15 april aan de wijk is gepresenteerd. Deze ontwerpen zijn door de wijkbewoners enthousiast ontvangen. Als vervolg hierop zijn de bankjes door studenten van het Deltion College gefabriceerd en werden langs de Mozartlaan geplaatst.

img_8602_copy.jpg

img_8605_copy.jpg

img_8613_copy.jpg

img_8621_copy.jpg

img_8638_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Nou, hebben ze nu wat om op te zitten.
    Gaan de studenten én docenten dan vanaf nu ook hun auto’s in de gratis parkeergarages zetten, in plaats van op parkeerterreinen van omwonenden of irritant langs de openbare weg???


    Maak melding

Reageer