Islam en christendom samen op de bres voor zwakkeren

Zwolle – Voor wie de actualiteiten ook maar een beetje volgt, lijkt het een duidelijke zaak: de maatschappij verhardt. Berichten over spanningen tussen verschillende groepen en culturen domineren de media. Ook de politiek ontkomt er niet aan. Rijk en arm, oost en west, christendom en islam zijn tegenpolen geworden. Natuurlijk hebben we alle begrip voor minderheden, maar we willen ze liever niet op onze eigen stoep, ofwel ‘not in my backyard’.  Not in my backyard is ook de titel van het congres dat Windesheim samen met Protestantse Kerk Nederland en Exodus Nederland organiseert op 11 oktober op de Campus in Zwolle.

Is de situatie echt zo ernstig als wordt beweerd? Focussen de media misschien te veel op verschillen  tussen mensen in plaats van op overeenkomsten, of tonen ze gewoon de feiten zoals ze zijn? En als dat zo is, moeten we ons dan maar bij die feiten neerleggen? Om tegenwicht te bieden aan het inmiddels ingeburgerde idee van verdeeldheid organiseert Windesheim tijdens het congres een ontmoeting tussen de islamitische en christelijke wereld, om samen de verantwoordelijkheid te nemen voor de zwakkeren in de maatschappij.

Perspectief voor de zwakkeren
Het congres Not in my Backyard biedt een platform tot samenwerking en discussie, voor iedereen die betrokken is bij de zwakkeren in onze maatschappij. Wat kunnen kerken en andere geloofsinstanties, zorginstellingen, maar ook gewone burgers doen om kwetsbare groepen als daklozen of asielzoekers een beter perspectief te bieden?

Praktische informatie
Het congres vindt plaats op 11 oktober op Windesheim – Campus 2-6 te Zwolle – en duurt van 9.00 tot 17.00 uur. Het ochtendprogramma bestaat uit vier plenaire presentaties. ’s Middags kunnen de bezoekers actief deelnemen aan verschillende workshops.Aanmelden kan tot 5 oktober via http://portaal.windesheim.nl/nimby.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Islam en christendom samen op de bres voor zwakkeren”

  1. Lachwekkend (voor de zoveelste keer!) als ik dit bericht op de website van Willem Lucht wil plaatsten, krijg ik de melding; “Dit bericht bevat ongewenste inhoud”. Humor!

  2. Ik heb het bericht ook even doorgestuurd naar ALLE Tweede Kamerfracties. Ik ben benieuwd wat voor fraaie stukjes proza ik nu weer terugkrijg van links en rechts. De vorige keer dat ik ze gemaild had kreeg ik van bijna iedereen een reactie die niets met de inhoud van mijn mail te maken had. “We zijn nu erg druk” was de meest gelezen kreet….

  3. Stadshagenees.

    Had je anders verwacht dan op dat clowneske forumpie van Willem Lucht?
    Het is toch tenenkrommend wat die daar raaskalt.Maarja als je ook denkt dat je een bekende BBNer bent ,kom je in aanmerking voor Man Bijt Hond;D.

    Maar bovenstaand een prima innitiatief en dat meer organisaties/kerken dit voorbeeld zullen volgen.

Reacties zijn gesloten.