Zwolle Living City wordt steeds meer zichtbaar

Zwolle – Het project Zwolle Living City waarin alle culturele partners in Zwolle en Zwolle Marketing, verenigd in het Zwols UItburo, en Novay samenwerken heeft een nieuwe innovatieve toepassing opgeleverd. Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk om via de zoekmachine van de bibliotheek uitgaansinformatie te vinden, gekoppeld aan de zoekopdracht.

Doel van Zwolle Living City is om het toeristisch aanbod van Zwolle op interactieve wijze te ontsluiten om zo meer bezoekers naar de Zwolle te halen die meer besteden in de stad. Via een ICT- koppeling tussen de databases van het Zwols UITburo en Bibliotheek Zwolle wordt de culturele programmering van het Zwols UITburo nu zichtbaar in de database met bibliotheekmaterialen. Zoekt men bijvoorbeeld op Ge Reinders (zoals in de bijlage) dan zal ook het uitgaansaanbod van Reinders van het UITburo worden getoond.

Zoekt men in de bibliotheek naar een film met Jeroen Krabbe dan wordt bij het resultaat ook informatie getoond over de tentoonstelling van Jeroen Krabbe in Museum de Fundatie. Op deze manier ontstaat er een mooie uitwisseling op het gebied van media (boeken, films, muziek, games) en op het gebied van kunst & cultuur (uitgaan, erfgoed, kunst). 25% van de Nederlandse bevolking is lid van een bibliotheek, het bereik van het Zwols UITburo wordt hiermee aanzienlijk vergroot en nu dus ook landelijk.

Zwolle Living City is mede tot stand gekomen dankzij een forse subsidie van de Provincie Overijssel en de eigen investeringen van de gezamenlijke Culturele instellingen en Zwolle Marketing.

Artikel delen:

Reageer