Nominatie Gert van Loenen voor ‘Leraar van het Jaar’

Zwolle – De Deltionleraar Gert van Loenen van het  team Administratief, is kanshebber op de landelijke titel ‘Leraar van het Jaar’. Tijdens deze verkiezing wordt de beste leraar gekozen voor het primair, voortgezet en het middelbaar beroepsonderwijs. Door zijn studenten wordt Gert van Loenen gewaardeerd om zijn ‘inzet, aandacht en duidelijke uitleg’. De winnaar mag zich een jaar lang ‘Ambassadeur van het onderwijs’ noemen. Op 2 oktober wordt in Hilversum de winnaar bekend gemaakt door Staatssecretaris Van Bijsterveldt. De uitslag van de verkiezing is op 5 oktober zien tijdens de Avond van het Onderwijs op Nederland 2.

Celine Dijkstra krijgt les van van Loenen: ‘Hij is een hele zorgzame leraar. Als we ergens moeite mee helpt hij ons en hij geeft hele goede uitleg. Soms komt hij zo even de klas in lopen om te vertellen dat hij weer twee stageplekken heeft gevonden!’. Celine heeft van Loenen aangemeld en mag nu een pleidooi schrijven. Op basis van dat pleidooi bepaalt de jury op 2 oktober 2010 welke docent zich een jaar lang ‘Leraar van het Jaar’ mag noemen.

Uit ruim 800 aanmeldingen is Gert van Loenen in geselecteerd bij de laatste tien kanshebbenden voor het MBO. Een deskundige jury heeft alle beoordelingen bekeken op kwaliteit en per sector tien genomineerden geselecteerd. Aan de aanmelders van deze genomineerden is gevraagd een portret te maken zodat de jury hen beter kan leren kennen.

De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een deskundige jury, bestaande uit leraren, winnaars van vorig jaar, leerlingen en vertegenwoordigers van vakbonden, vakinhoudelijke en wetenschappelijke organisaties. Als Gert van Loenen wint, mag hij zich een jaar lang ‘ambassadeur van het onderwijs’ noemen voor het mbo. Hij zal bijvoorbeeld deelnemen aan een forum, advies geven aan de beleidsmedewerkers van OCW en meedenken met Leraar24.

Stichting Beroepsgroep LerarenDe verkiezing ‘Leraar van het Jaar’ wordt georganiseerd door de Stichting Beroepsgroep Leraren (SBL). Doelstelling van de verkiezing is het zichtbaar maken van de kwaliteiten van leraren in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en het leraarschap. De verkiezing vindt plaats in het kader van de Dag van de Leraar op 5 oktober. De uitslag van de verkiezing is de zien tijdens de Avond van het Onderwijs op Nederland 2.

Artikel delen:

Reageer