Algemeen Log 175

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 176 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 254
 1. Bedankt veur de felicitaties en Zwolse ook gefeliciteerd. ‘K eb geen nije eierwekker maa kan noe met een gerust h?rt de eiers goan kok’n. Kan ok niet help’n det ik de letste tied zo sk????rrrrrrrp binne.:D:D:D


  ⚠️ Meld

 2. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  Assendörper met zijn 17de goudenplak en natuurlijk Zwolse!!!

  Eregalerij:

  met 3: JanD, Verdieping, Koko Hattem en Plantje

  met 5: Bernard en Wim

  met 6: Gezellig, Natascha, ja-tsja, Appie en Eva

  met 7 Ingrid

  met 8 drama

  met 10 :Tim

  met 11: Derk

  met 13: Joppuh

  met 17: Assendörper

  :D:D:D:D


  ⚠️ Meld

 3. :)Twee dierenwinkels, in Rijswijk en Scheveningen, zijn gestopt met het verkopen van knaagdieren. In plaats daarvan verwijzen ze naar de plaatselijke dierenopvang die al overvol zitten.
  (bron: petnews)

  Goed initiatief!!! Wie volgt???:D:D:D


  ⚠️ Meld

 4. @ Derk “tijden”? Oh Kip-caravans uit de mode. tja maar het heeft een impact in Hoogeveen! En naar het schijnt was het een erg degelijke caravan. Bovendien: hoeveel ontslagen? Wat gebeurd er in die gezinnen?


  ⚠️ Meld

 5. Er kopen op dit moment niet zoveel mensen een nieuwe caravan, dick. Gevolg van de “crisis”, mensen houden de knip dicht voor grote uitgaven.


  ⚠️ Meld

 6. @ Derk, ze zagen het ook al een tijd tevoren aankomen…zit te denken wanneer ik voor ’t laatst in Hoogeveen was. Maar je zult maar kostwinner zijn van 50(+) en je hele leven daar gewerkt hebben: dan?


  ⚠️ Meld

 7. Mooi 😀 Ja en over die pot van dinsdag alleen maar positiefs gehoord en gezien. Zoon-dick kon mee op de seizoenkaart van een maat. Moest 4 euri betalen geloof ik, dat had ie niet en het moest geloof ik ook nog voor 16:00…is ie niet gegaan (niet aan lenen gedacht of zo)….Hij baalde als een stekker dat ie de pot miste!

  Gelezen dat Pedro een vette prijs binnen heeft?


  ⚠️ Meld

 8. @ Derk, ik weet het ook niet. Een kennis kon op die leeftijd met een zak geld weg. Ook ivm faillissement. Na een tijdje vond ie wat….maar daar is ie ook alweer weg (op contract aangenomen)….En in de tussenliggende tijd werd die zak geld ook steeds leger.


  ⚠️ Meld

 9. Srak laatst iemand die ook in de 50 was toen het bedrijf er mee ophield te bestaan, maar volgens hem was er een regeling eerst de ww en als die afliep kwam die onder een speciaal iets van de bijstand. Ach hij heeft zijn villa zowat hypotheek vrij ( geloof 75 euro in de maand wat die betaald) 2 mooie jachten, waar die nu vaak mee weg is en verzameld oud ijzer zo her en der en dat levert hem ook nog eens 7000 euro per jaar op.


  ⚠️ Meld

 10. Je spreekt duidelijk andere mensen als ik 😮 Tja met babyboomers die hun huis vrij hebben en een lekker pensioen opstrijken, daar hoef je geen beklag mee te hebben. Ook niet met mensen die er nu al (nog?) op ernstig jonge leeftijd uit kunnen. Maar niet alle huizen zijn (ernstig) dure koophuizen. En lang niet alle banen zijn een vetpot.


  ⚠️ Meld

 11. Valt mee maar hele familie was thuis dus leek me verstandiger om gewoon op de bank te gaan liggen. En ik sta mijn bed af met liefde hoor 😉


  ⚠️ Meld

 12. Derk, werd vanochtend wakker met RTV-uhhhh-Oost: die CU-burgervader van Kampen….Koelewijn heeft de gedoogsituatie van de enige coffeeshop toch maar mooi opgelost 😀


  ⚠️ Meld

 13. Van hetzelfde draadje: Tiendalli Niet

  FC Twente moet het zaterdag in de topper tegen Ajax stellen zonder Dwight Tiendalli. De linksback kreeg in het bekerduel tegen Capelle een tik op zijn bovenbeen en heeft nog te veel last om zaterdag aan te treden tegen Ajax.

  FC Twente-trainer Michel Preud’homme zag eerder Bart Buysse al afhaken. De Belgische oefenmeester beschikt daarom in het thuisduel tegen Ajax over één linksback. Nicky Kuiper zal die positie innemen. In tegenstelling tot het duel met Heracles Almelo keren Emir Bajrami en Nacer Chadli terug in de selectie van FC Twente. De Oostenrijkse spits Marc Janko is ook weer fit.

  Ajax mist in ieder geval Teemu Tainio en Mido. Beide aanwinsten zijn niet fit genoeg om te spelen. Ook voor Nicolas Lodeiro, Kenneth Vermeer en Timothée Atouba komt het duel in De Grolsch Veste te vroeg.  ⚠️ Meld

 14. ? weet jij het Verdieping? Vond het wel tof om het eens neer te zetten zoals het was…..lekker ouderwets (moet jou aanspreken) draaiend aan de tune-knop kwam ik het tegen.

  Noemde het “radio-zappen”.


  ⚠️ Meld

 15. KAMPEN – ’t Keldertje in Kampen moet sluiten, maar toch houdt de stad een gedoogde coffeeshop. Daartoe heeft de gemeenteraad van Kampen gisteravond laat besloten. Het besluit vormde een compromis waarmee een nipte meerderheid van de raad mee kon leven.

  n het compromisvoorstel staat enerzijds dat ’t Keldertje op de huidige locatie aan de Schoolstraat zijn deuren dicht moet doen. Anderzijds wordt voorgesteld om vijf jaar als experiment een gedoogvergunning voor één legale coffeeshop toe te staan. Voorwaarden daarbij zijn dat er afspraken worden gemaakt met de exploitant en dat de effecten van zo’n legale shop op bijvoorbeeld de volksgezondheid en veiligheid streng in de gaten worden gehouden. Ook is daarbij het uitgangspunt dat het gebruik van softdrugs wordt teruggedrongen.

  Zowel de eigenaar van ’t Keldertje als burgemeester Bort Koelewijn zijn erg tevreden met deze uitkomst. De meerderheid in de raad werd gehaald mede doordat zowel bij het CDA als Gemeente Belang Kampen er niet unaniem voor of tegen werd gestemd.


  ⚠️ Meld

 16. Ach Gemeente belang kun je boeken overschrijven, altijd wat met die lui die zijn net zo zoals het CDA nu landelijk in het openbaar met elkaar lopen te ruzien.


  ⚠️ Meld

 17. *kuch* 😉

  Live vanuit Utrecht! Met muziek van de Nederlandse band Moss, debat en cabaret van onder andere Jeroen Woe en Maaike Martens.

  Het programma deze zaterdag:
  Optredens van Moss.
  Een debat met ondere andere Ewout Irrgang (SP) over de vele bijbaantjes van bestuurders.
  Tijdens de Olympische Winterspelen 2006 viel iedereen over schaatster Moniek Kleinsman heen. Hoe is het nu met haar?
  Journalist Hans Jaap Melissen over de situatie in Haïti.
  Rob Urgert en Kees van Amstel over hun voorstelling: Hoe word ik gelukkiger dan mijn buurman zonder dat het veel kost?
  Er is cabaret door Jeroen Woe, Leo Alkemade, Merijn Scholten en Maaike Martens.
  Columns van Thijs van Domburg en Wim Daniëls.  ⚠️ Meld

 18. Ow Derk: heb ik niet goed gezocht gisteravond…m.a.w. prutsend gezocht. Of het stond er nog niet op, maar dan had ik de ouwe uitzending wel gelezen….blunder.


  ⚠️ Meld

 19. @ Koko: haha nee, gewoon nuchter de voetjes op de aarde blijven houden. Niet willen huilen op tv en alles vol laten spuiten/ laten bleken/ de plastic-look: Naturel of niet!  ⚠️ Meld

 20. Oke Dick herstel, je weet waar je het moet halen;)
  Graag gedaan en hopelijk heeft het jullie gesmaakt en heb je niet zo’n nare nasmaak van die middag als die alfa coureur :D:D;)


  ⚠️ Meld

 21. Paolo H van ‘T Plein….belangrijker kun je toch haast niet bedenken 😀
  En naar een instantie die hier ook regelmatig is besproken….vertel ik nog wel….Laterrrrrrrrrr  ⚠️ Meld

 22. Koko heb jij Ronnie Mensink ook gekend ?? Markante verschijning in Hattem,kon goed met hem opschieten toen cafe Spoorzicht er nog was.Triest 52 jaar


  ⚠️ Meld

 23. Bericht door Assendörper, op 24 september 2010 om 22:19
  @Derk, je handelt toch in boten en weet toch wel wat het verschil tussen een loopplank en steigers is?

  Dat weet ik wel maar bij jou associer ik een loopplank als een steiger in de bouw 😉 raar he 🙂


  ⚠️ Meld

 24. Niet raar Derk maar toevallig heb ik ook verstand van loopplanken van woonschepen. Ik wandel heel graag en heb laatst de afstand ook nog even uitgemeten naar de binnenstad maar het scheelt geen ene moer. Volgens de ons de wel bekende bruggenbouwers in onze gemeenteraad zou dit de loopafstand aanzienlijk verkorten naar de binnenstad maar dat is beslist niet waar.


  ⚠️ Meld

 25. Nog even hier melden dat er morgen (zaterdag) Open Dag is in Popfront, aan de Burgemeester Drijbersingel 5. De hele dag door zijn er optredens en bezoekers kunnen een kijkje nemen in de oefenruimtes, studio en zien hoe geluidsvrijwilligers het zaalgeluid bij optredens verzorgen.

  Benieuwd wat er allemaal gebeurt in Popfront? Kom eens kijken. Het programma begint om 14.00 uur en loopt door tot na middernacht.


  ⚠️ Meld

 26. Geachte bezoekers,

  De redactie wil graag aandacht voor off-topic berichtgeving.

  Herhaaldelijk worden door een aantal personen bij (serieuze-) onderwerpen vragen aan een andere bezoeker gesteld die niet van toepassing zijn op het nieuwsbericht.
  Naast dat de discussie dan een geheel andere wending kan nemen en off-topic wordt, toon je daarmee ook geen respect naar de degenen die wel op de inhoud van het bericht in willen gaan.

  De redactie is de laatste dagen teveel bezig met het editten van reacties die off-topic zijn, om daarmee een zuivere discussie gaande te houden.

  Graag aandacht hiervoor!

  Wie de schoen past….

  Redactie Weblog Zwolle  ⚠️ Meld

 27. Sorry Koko kon gisteravond niet meer antwoorden moest optreden op de Henri Dunant ,Rode Kruis.Kon Ronnie alleen van Spoorzicht waar ik wel eens mijn zwager en zuster hielp bij ziekte.


  ⚠️ Meld

 28. Zaterdag is de uitzenddag….zaterdag, de Youp-columndag zeg maar

  ajb Dick!

  zaterdag 25 september 2010 door Youp

  Oppasgrootouderscontroleursoverleg
  Nederland 2010. Grootouders passen op hun kleinkinderen omdat de ouders hard moeten werken om hun vinexhypotheekje bij elkaar te schrapen. De ouders hebben geen geld om een oppas te betalen, maar gelukkig kent de Nederlandse overheid een regeling. De grootouders krijgen zogenaamde oppassubsidie. Maar daar zitten natuurlijk wel weer wat voorwaarden aan vast. Zo mogen opa en oma niet meer roken. Alleen als de kleinkinderen op bezoek zijn? Nee, de grootouders mogen helemaal niet meer paffen in hun pandje. Het grootouderlijk huis moet volledig rookvrij zijn. En ze moeten een cursus EHBO hebben gedaan plus de Nederlandse taal beheersen. Vooral dat laatste vind ik geestig. Ik zie een doorwrochte Limburger of een gietijzeren Tukker, die door zijn dialect alleen in zijn eigen doodlopende straatje te verstaan is, opeens algemeen beschaafd Nederlands spreken omdat hij anders zijn oppassubsidie misloopt. Opa en oma in de schoolbanken omdat er af en toe een snotterend mormel van een jaar of drie door het huis doolt. Hun eigen kleinkind nog wel. Grootouders gingen vroeger juichen als de kinderen belden met de vraag of hun grut een dag of wat mocht komen logeren, maar nu is er ook nog eens een financiële regeling voor. Een uurloon. Er zal vast ook een formulier zijn om de circuskaartjes en de toegangsbewijzen voor de Efteling te declareren. En de reiskosten heen en terug naar het pretpark. En opa wil van de suikerspinnenboer op de kermis voortaan een bonnetje, omdat het bedrijfskosten zijn. Hoe lang duurt het nog voor we de eerste met bonnetjes sjoemelende oppasopa arresteren? Misschien kan opa zijn tuin ook opvoeren als onderwijsproject omdat hij er met zijn kleindochter regelmatig madeliefjes plukt. Waarom krijg ik zo de slappe lach van dit gegeven? Omdat het door een commissie bedacht is en politici er ooit serieus over hebben vergaderd? Omdat er inmiddels oppasgrootouderscontroleurs in het leven zijn geroepen? Regenjassen, die zomaar onaangekondigd de grootouderlijke woning kunnen binnenvallen om te ruiken of er geen tabaksgeur hangt, er een schoon stukje zeep bij het fonteintje in de wc ligt en of opa en oma geen dialect met de koter spreken. Als ze op bepaalde punten in gebreke blijven, krijgen ze een waarschuwing, maar ze weten dat ze hun subsidie kwijt kunnen raken. Ik weet niet waarom ik zo hard moet lachen. Of ik weet het eigenlijk wel. Omdat we gewoon een zielig kneuzenland geworden zijn. Het meest natuurlijke, meest normale, dat je als trotse grootouders een dag of wat op je kleinkinderen past, is door de politiek geregeld en er staat een bedrag tegenover. Er is een bureau dat dat regelt, inspecteurs die toezien op de kwaliteit van het oppassen, managers aan wie die inspecteurs verantwoording moeten afleggen, accountants die alles doorrekenen en interim-managers die er zo nu en dan de bezem door halen omdat het proces is vastgelopen. Hoop ook dat er een psychologische dienst is die de oppasgrootouders, die er een beetje doorheen zitten, weer vlot kan trekken. Vrees dat opa en oma ook af en toe een functioneringsgesprek hebben. En dat ze zelf ook regelmatig rapporteren richting een pedagoog of andere deskundige. Wat doen we eigenlijk met de oude speelgoedautootjes en barbies waar de ouders van de kleinkinderen zelf nog mee gespeeld hebben? Kunnen opa en oma dit speelgoed alsnog op de balans zetten? Is het sowieso niet handig als opa en oma een bv oprichten? Of zijn het gewoon zzp??ers? Neemt de peuter een lunchpakket mee naar de grootouders of krijgen opa en oma een kleine vergoeding voor het verstrekte bordje pap? Zijn er eigenlijk eetregels? Is er een verwenprotocol? Dat oma niet te vaak een snoepje uitdeelt!

  Zijn wij nou het enige Europese land dat zo debiel doorgeschoten is? Subsidie voor opa en oma om op hun kleinkinderen te passen. Mits ze een cursus hebben gedaan! Dit is ooit bewust door ons parlement besproken. Of zaten ze toen massaal te twitteren? Ik lach en smeek God om een stevige tsunami. Ons land is er aan toe!  ⚠️ Meld

 29. Bericht door verdieping, op 25 september 2010 om 09:35
  moet ik nu applaudiseren natascha? dit zijn meer twitter berichten volgens mij.

  Ach jij trekt je ook niets aan van wat anderen vinden van jou berichten op dit log. En dat hoeft ook niet iederen mag zelf weten welke berichten hij hier achter laat. Het is namelijk het alg. log.
  Zolang je niemand beledigd.

  En ik vind het leuk om te weten dat ze naar WVF gaat.

  Vind het ook leuk om te weten hoe haar vakantie was.
  Dus bij deze Natascha hoe was je vakantie.  ⚠️ Meld

 30. De ing pakt uit zeg met paul -waar kennen we m ook alweer van- de leeuw. T viel mij samen met de sympathiekste krant van nederland al op dat zijn succes tanende is. de grappen worden minder, weinig improvisatie en als de kijkcijfers de lucht in moeten wordt de lokale sociale werkplaats even leeggetrokken.
  pffff, mijn entertainer is t beslist niet.


  ⚠️ Meld

 31. Heerlijke vakantie gehad Ingrid, we hebben echt ontzettend veel plezier gehad, alleen was het hotel ( waren we 3 jaar geleden ook geweest) een beetje verengelst (vast niet normaal nederlands) maar we hebben er geen last van gehad gelukkig.

  Nog een mooi boottochtje gemaakt door Gokova, heerlijk relaxed.

  Nu weer een jaartje hard werken;)


  ⚠️ Meld

 32. Inderdaad Natascha. Hopelijk was het een lekker bakkie. En ook nog gewonnen.
  Verdieping wil altijd graag bepalen wat een ander hier wel of niet op het log mag doen en laten.
  Maar geeft nooit thuis als je hem vraagt waarom hij iets zegt of beweerd altijd van die one-liners.>:(


  ⚠️ Meld

 33. Bericht door verdieping, op 25 september 2010 om 12:31

  lokale sociale werkplaats even leeggetrokken.

  zegt een man met veren op z,n kop, de malloooot 8)


  ⚠️ Meld

 34. Ingrid, ze hebben verloren 🙁 Het is D1. Maar inderdaad weer even gebuurt met Wichert en bedacht dat we toch heus wel een kansje hebben tegen Twente want de bal is immers rond;D

  Mensen mogen al jullie bakjes koffie jullie goed smaken van het weekend maar dat zal bij Joppuh op zeker geen probleem zijn:D


  ⚠️ Meld

 35. Bericht door verdieping, op 25 september 2010 om 12:31
  De ing pakt uit zeg met paul -waar kennen we m ook alweer van- de leeuw. T viel mij samen met de sympathiekste krant van nederland al op dat zijn succes tanende is. de grappen worden minder, weinig improvisatie en als de kijkcijfers de lucht in moeten wordt de lokale sociale werkplaats even leeggetrokken.
  pffff, mijn entertainer is t beslist niet.

  Alleen met carnaval in Sasendonk?:D


  ⚠️ Meld

 36. Eens een andere en zeer veilige manier de Zon zien?
  Kijk dan vanmiddag eens naar http://www.solarlive.nu
  Met een speciale Zontelescoop, Coronado PST, en en webcam (DMK31) zijn zonnevlekken en protuberansen te zien…tussen de wolken door! Protuberansen zijn hete waterstofplasma wolken die het magnetisch veld van de zon volgen.

  …is het beeld zwart, dan zit er een wolk voor 😉

  groeten emiel


  ⚠️ Meld

 37. Koko schuift vanavond aan tafel bij chinees is Ruinen. Samen met andere campinggasten als afsluiter van het seizoen, voor koko is het seizoen nog niet ten einde:D;)


  ⚠️ Meld

 38. Zo eindelijk terug uit de balenbak Pff vanaf vanochten 10.30 ben bekaf

  Ohja in het chinees zeg je het zo; Kon Poei?? (eet smakelijk en proost) Smulse Koko :D:D:D


  ⚠️ Meld

 39. Ohja het verschilt ook nog per streek:

  Chinese (Cantonese)飾飯 (sihk faahn) – eat
  Chinese (Mandarin)???????? (mànmàn chī!) – eat slowly
  ????? [请???] (qǐng màn yòng) – please eat slowly
  ?????? [请????] (qǐng rù xí) – please be seated – frm


  ⚠️ Meld

 40. In Stadshagen is de Yu No Mi.
  En nee, het heeft geen chinese betekenis.
  De eigenaar vertelde, dat het is afgeleid van het Engels.
  Vond ik echt een afknapper.

  Maar goed, het eten is prima. Let wel op… Pangangloempia is in een piepschuimbak en daar druipt dus alle saus uit als je um niet rechtop houdt…


  ⚠️ Meld

 41. Bericht van Eva.

  aar goed, het eten is prima. Let wel op… Pangangloempia is in een piepschuimbak en daar druipt dus alle saus uit als je um niet rechtop houdt…

  Meid dat is niet alleen zo met een loempia:D;)


  ⚠️ Meld

 42. ja Koko ik zat net even wat te lezen en wacht op vrouw derk tot ze thuis komt. Hoe was het eten? Gezellig en voldaan? Kacheltje al aan in de caravan?


  ⚠️ Meld

 43. Het eten was prima Derk, zo’n buffet. En idd het kacheltje staat aan hoor.
  Het is al wel rustig op de camping hoor, vandaag zijn er aardig wat mensen aan het opruimen geweest maar caravan van Fam Koko staat nog incl de veurtent


  ⚠️ Meld

 44. Koko al naar bedje toe? Vrouw Derk vermaakt dr eigen wel hoorde ik net via de telefoon. 😮 Nouja de kids slapen en ik heb een avondje vrij! :D:D:D


  ⚠️ Meld

 45. Nou ik ga lekker een goed nachtje slaap houden! Hoe laat ga je weg uit Koekange? Dan kunnen we ergens onderweg afspreken. Lees het morgen wel ik ga naar boven om 7 uur begint de eerste en ik ben aan de beurt. :D:D:D


  ⚠️ Meld

 46. Incident Palestrinalaan?
  A1 PALESTRINALAAN xx Zwolle S12A
  25-09-2010 22:52:52 – Gelderland-Zuid – Zwolle – Lifeliner 3 Nijmegen
  (lifeliner retour-melding om 23:05 uur)


  ⚠️ Meld

 47. Natascha wist niet dat je met vakantie was geweest anders had ik er gister wel naar gevraagd,alhoewel je wel een heeeeeel ontspannende indruk maakte.Zwolle -Twente 0-0 n.v Zwolle wint met pengelties


  ⚠️ Meld

 48. Ja, compliment is zeker op zijn plaats aan de Admin!

  ==========

  Degene die rotte woorden gebruikte zal vanaf heden niet meer aan WZ kunnen deelnemen.


  ⚠️ Meld

 49. Nee Koko, kan niet weg vrouw Derk kwam om 06.00 uur pas thuis met een vriendin en mijn maat kan pas om 19.00 uur hier zijn om de auto op te halen. ( Nijmegen) Ze hebben er wel een feest van gemaakt hoor!


  ⚠️ Meld

 50. Er waren in principe 2 dames BOB maar in het cassino werd de spanning volgens mij teveel en toen waren er geen BOB’s meer dus van het gewonnen geld hebben ze maar 2 taxi’s genomen. Maar een verhalen dat die twee dames hier nu hebben poefffffffffff


  ⚠️ Meld

 51. Die service komt niet op zondag banden plakken tenzij je ergens bent gestrand. Eigenlijk beetje mijn eigen schuld, ik heb namelijk een paar nieuwe buitenbanden laatst gekregen en die hadden er al op moeten liggen.

  Banden plakken doe ik samen met koko jr, om daar die service dienst mee te belasten vind ik niet nodig.
  Komt wel eens goed uit met andere dingen waar ik ze voor nodig heb.


  ⚠️ Meld

 52. Oh anders wou ik het wel even voor je doen hoor zoveel werk is dat nou ook weer niet. Die vriendin die hier nu is jammmie 😛 Maar goed dat dick hier niet in de buurt is! :D:D:D


  ⚠️ Meld

Reageer