Het weer: kans op buien

Zwolle – Vrijdag is het in de ochtend op veel plaatsen even droog en ook de zon laat zich even zien. In de middag raakt het meer bewolkt en neemt de kans op buien vanuit het westen weer toe. De maxima liggen vandaag rond 19 graden. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind, die later in de middag naar het westen draait.

23-09-2010_weerfoto__stadshagen_.jpg
Stadshagen

Vrijdagavond draait de wind verder door naar het noorden en wordt dan aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6. Bovendien vallen er deze avond verspreid over het land nog steeds enkele buien. In de nacht trekken de buien geleidelijk naar het zuidoosten weg. Het is dan wisselend bewolkt en het koelt af naar een graad of 9.

Zaterdag wordt er met een stevige noordwestenwind koele lucht aangevoerd. Het wordt ’s middags circa 17 graden. Het is verder een overwegend bewolkte dag en vooral de kustprovincies hebben met wat lichte buien te maken.

Zondag zakt de temperatuur nog meer onderuit en wordt het slecht 15 graden. Het is overwegend bewolkt en in het zuiden is er kans op wat regen.

Na het weekend wordt het droger en er zijn er meer zonnige perioden. Door een oostelijke stroming wordt het wel vrij fris met maxima rond 15 graden en minima rond 6 graden.

Artikel delen:

Reageer