VVD trekt stad in voor koffiegesprekken

Zwolle – Ruim een half jaar na de gemeenteraadsverkiezingen en dik drie jaar voor de volgende trekt de fractie van VVD Zwolle weer de stad in. Vanaf oktober zal de fractie elke derde dinsdag van de maand koffie gaan drinken in een horecabedrijf in één van de Zwolse wijken, buurten of buurtschappen. Het eerste liberale rondje koffie zal worden genuttigd op 19 oktober in café – restaurant de Mol, aan de Heinoseweg in Wijthmen.

vvd zwolle.jpg

Uit tal van onderzoeken is gebleken dat de inwoners van een stad hun raadsleden nauwelijks kennen, dus willen de VVD raadsleden minder in het stadhuis en meer zichtbaar in de stad zijn. Daarnaast zijn voor inspraak en beginspraak talrijke procedures vastgesteld, maar de liberale fractie wil buiten die procedures graag gewoon luisteren naar de inwoners en vaststellen wat er in de stad leeft. Tenslotte zijn veel inwoners niet bekend met de werkwijze van het lokaal bestuur. De rol van het college van B. en W bijvoorbeeld en het feit dat de gemeenteraad uit 8 partijen en 39 raadsleden bestaat. De VVD Zwolle wil daar tijdens de koffiegesprekken ook uitleg over geven. De liberale raadsleden strijken rond half acht in de Mol neer.

Artikel delen:
Reacties 39
 1. Zijn er in de binnenstad geen locaties te vinden waar koffie gesprekken kunnen plaatsvinden?
  Of moet men op zijn VVDers denken dat iedereen beschikt over eigen vervoer?
  Ach eingenlijk nutteloze vraag,bij de VVD koffiegesprekken komt Jan met de pet niet ,die hebben daar niks te zoeken.:o


  ⚠️ Meld

 2. Zwolse ,nu gaat er eens een partij naar de mensen en zelfs naar de buitenwijken en nou is het weer niet goed.Vanuit Wythmen kan daar toch iedereen wel komen,was jou reactie ook zo geweest als pvda dit had gedaan.


  ⚠️ Meld

 3. Vanaf oktober zal de fractie elke derde dinsdag van de maand koffie gaan drinken in een horecabedrijf in één van de Zwolse wijken, buurten of buurtschappen.

  Ze gaan dus door heel Zwolle heen. 😉


  ⚠️ Meld

 4. Cees ik kom net weer van een weekje limburg ,dus moet ik even het antwoord schuldig blijven,maar ik kan mij er wel wat bij voorstellen.Ik zal Freddy voor de zekerheid even vragen voor ik een afwijkend antwoord geef.


  ⚠️ Meld

 5. @ Derk de laatste VVD-er in wit jassie voor mijn deur…is met de staart tussen de benen en een off-record RTL-camera in zijn nek….afgedropen.

  Zit nu met Geert en M&M te zweten op een nieuw kabinet. 😉


  ⚠️ Meld

 6. Dick typisch weer een opmerking van jou.Ik geef aan dat ik bij de laatste fraktie vergaderingen met vakantie was ,dus vind ik het netjes om diegene die daar wel waren antwoord op iemands vraag te laten beantwoorden.Dit kun jij je zeker niet voorstellen.


  ⚠️ Meld

 7. @ Wichert, volgens mij doelde Cees 12:39 hier op

  Met de hele raad in IJsseltoren van ABNAMRO voor raadsretraite. Alleen de Swollwachtfractie laat het weer eens volledig afweten.

  Quote is van een ander op een ander podium.


  ⚠️ Meld

 8. Bericht door dick, op 24 september 2010 om 15:22
  @ Derk de laatste VVD-er in wit jassie voor mijn deur…is met de staart tussen de benen en een off-record RTL-camera in zijn nek….afgedropen.

  Doet me een beetje denken aan die PvdA’er die ik helemaal klem heb geluld toen hij net voor de verkiezingen met zijn kraampje op het plein voor de DA drogist in Assendorp stond.


  ⚠️ Meld

 9. de VVD moet zeker in de wijken zieltjes zien te winnen omdat hun grote voorman op landelijk niveau nog steeds geen nieuw kabinet op poten heeft.Steeds meer kiezers van de VVD zijn teleurgesteld .


  ⚠️ Meld

 10. Dag Cees,

  Wat je zegt is juist. Het is ook niet zo verwonderlijk dat wij niet aanwezig waren, aangezien dit al de vijfde keer op rij is dat we vriendelijk hebben bedankt voor de uitnodiging. De reden is vrij simpel. We hebben als fractie besloten niet te gaan, omdat wij er geen meerwaarde in zien op basis van eerder retraites waar wij wel aanwezig waren.


  ⚠️ Meld

 11. @Fred, ik heb niet veel met deze discussie maar dit “wij komen niet” is nou het rare van (deze) politiek.

  Dus als de raadsretraite wordt georganiseerd en je vindt het niet nuttig, dan ga je gewoon niet i.p.v. wel te gaan en aldaar je statement (weer) te maken. Nee “onthouden van” is het voorbeeld wat ik wil zien hoor van de politieke strijders zeker als je zelf van de burgemeester verwacht dat deze ambtenaren op gedrag en handelswijze aanspreekt (jullie website).

  Ik zie een leidinggevende dit bovenstaande ook zo doen bij zijn baas als deze de doelen voor volgend jaar gaat vaststellen met het managementteam:
  “nou baas, leuk verhaal die doelen maar ik kom niet maar..wel wel mijn commentaar daarna blijven leveren en mijn centjes vangen” ;D ;D


  ⚠️ Meld

 12. ok thanks Derk, ik heb hem even op de juiste plek gezet in een ander draadje, zodat ik het overzicht niet kwijt raak met al die reacties 8):P


  ⚠️ Meld

 13. Als VVD stemmer ben ik blij te zien, dat de VVD zich ook laat zien als er geen verkiezingen voor de deur staan.

  Goed dat ze de mensen opzoeken! Dat mag toch niet alleen aan andere partijen voorbehouden zijn?


  ⚠️ Meld

 14. Nee, we hebben die ene joker in die witte jas al teveel in Zwolle gezien voor de gemeenteraadsverkiezingen….mag ik vertellen Plantman die trots lijkt op dit minderheidskabinet 8)

  Ok, morgen misschien.


  ⚠️ Meld

Reageer