Dwergvleermuis vertraagt bouw brandweerpost Noord

Zwolle – Zwolle zet een volgende stap bij de bouw van de brandweerpost Noord aan de Middelweg/Dennenstraat. Binnenkort legt de gemeente het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Dat gebeurt nadat een onderzoek naar vleermuizen op deze locatie definitief is afgerond.

24-09-2010_sloop_kraakpand_dennenstraat__2.jpg

Het college heeft in het ontwerpbestemmingsplan een aantal reacties verwerkt die op het voorontwerp zijn gegeven. Die reacties hadden betrekking van duurzaam bouwen en bereikbaarheid zijn. Het college wacht de resultaten af van een vleermuizenonderzoek, alvorens het plan ter inzage te leggen. Het huidige pand is de verblijfplaats van een aantal beschermde vleermuizen, waaronder de dwergvleermuis. Er vindt onderzoek plaats naar de soorten en aantallen van dit vliegende zoogdier. Het college wil voordat de gebouwen worden gesloopt, maatregelen treffen om de aanwezige vleermuizenpopulatie te sparen.

24-09-2010_sloop_kraakpand_dennenstraat__1.jpg

24-09-2010_sloop_kraakpand_dennenstraat__3.jpg

24-09-2010_sloop_kraakpand_dennenstraat__4.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Dwergvleermuis vertraagt bouw brandweerpost Noord”

  1. wat beestjes al niet kunnen:

    Computerworm valt systemen Siemens aan
    Gepubliceerd: 24 september 2010 12:07 | Gewijzigd: 24 september 2010 12:07
    Door een onzer redacteuren
    Rotterdam, 24 sept. Een computervirus heeft de softwaresystemen van een onbekend aantal energiecentrales, pijpleidingen en andere fabrieken geïnfecteerd.

Reacties zijn gesloten.