Opening Landstede Sportcentrum

Zwolle – Zaterdag 25 september wordt in Zwolle het nieuwe Landstede Sportcentrum geopend. Het centrum is vanaf 16.00 uur toegankelijk voor het publiek en genodigden. De officiële opening vindt plaats tussen 18.30 en 19.00 uur, waarna vanaf 20.30 uur de eerste thuiswedstrijd van het Zwolse eredivisiebasketbal plaatsvindt. Gedurende de week daarna zijn er activiteiten voor de leerlingen en studenten van Landstede, relaties en het publiek uit Zwolle en de regio. Voor het publiek is op woensdag 29 september de Kick-off van het volleybal en basketbal eredivisieseizoen.

Het Landstede Sportcentrum is een thuisbasis voor zowel topsport als breedtesport, voor opleidingen, sportverenigingen en supporters. Er kunnen evenementen worden georganiseerd, modeshows, congressen, theater en alles waarvoor een podium nodig is. Daarnaast beschikt het sportcentrum over grote ruimtes voor sportorganisaties en een multifunctionele ruimte voor de Businessclub. De sfeervolle accommodatie is multifunctioneel en voor iedereen.

Spectaculaire opening
Het sportcentrum is spectaculair; de officiële opening is minstens zo spectaculair. Behalve burgemeester Henk Jan Meijer en sportwethouder Gerrit Piek maken NOC*NSF directeur Gerard Dielessen en Jan Douwe Kroeske hun opwachting. Tussen 18.30 en 19.00 uur is er een flitsende opening met een fantastische lasershow die niemand snel zal vergeten. De deuren van de nieuwe sporttempel gaan echter al eerder open: vanaf 16.00 uur zijn er doorlopend rondleidingen en presentaties van verenigingen, met onder andere basketbal-, volleybal-, korfbal- en acrogymdemo’s op het hoogste niveau. En om half negen kan iedereen vanaf de unieke tribunes met in totaal 1400 zitplaatsen genieten van de eerste thuiswedstrijd op topniveau van Landstede Basketbal tegen BS Weert. Entree is gratis!

Feestelijke week
De overige dagen van de openingsweek maken onder meer topsporters van het Centre of Sports & Education, studenten van de opleiding Sport & Bewegen, topsporters uit de regio, docenten en medewerkers van Landstede en bedrijven, kennis met het Sportcentrum.

Kick-off
Op woensdag 29 september vindt de officiële Kick-off van het topsportseizoen van Landstede Volleybal en Landstede Basketbal plaats. Er worden wederom rondleidingen gegeven, er zijn vele activiteiten voor de jeugd en er is een spelerspresentatie van Landstede Volleybal en Landstede Basketbal. Ook deze avond is de entree gratis en de Kick-off begint om 18:30 uur.

Artikel delen:

Reageer