Landelijke publieksdag KNNV Zwolle

Zwolle – Op 10 oktober 2010 is het de nationale Dag van de Veldbiologie. Ook de Zwolse afdeling van de natuurvereniging KNNV doet hieraan mee! Enthousiaste vrijwilligers laten op zondag 10 oktober iedereen zien hoe mooi, interessant en belangrijk de natuur is, ook dichtbij huis. ‘Je geniet meer van de natuur, als je er meer van weet’, is het motto.

knnv.jpg

Van 10.00 u tot 15.00 u. presenteert de vereniging zich bij het park Het Engelse Werk, aan de rand van Zwolle. Ze staan op het grasveld tegenover uitspanning Het Engelse Werk, met uitzicht op de IJssel. De hele dag zijn er diverse korte natuurexcursies in de omgeving: kijken naar vogels, paddenstoelen, bomen, planten en korstmossen. Ervaren gidsen leren u de natuur in Zwolle beter kennen! Er worden waterbeestjes gevangen en bekeken en braakballen uitgeplozen. In de kraam ligt van alles om te bekijken en mee naar huis te nemen. Iedereen is welkom en voor kinderen wordt het ook leuk!

Natuurvereniging KNNVDe KNNV is een landelijke vereniging met een Zwolse afdeling, die zich actief bezig houdt met natuurstudie, natuurbeleving en natuurbescherming in de eigen regio. Er worden excursies, lezingen en cursussen georganiseerd. Ook is er ruimte voor gezelligheid, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse ledendag of een van de weekenden op de Waddeneilanden. We blijven niet alleen in de regio Zwolle, maar gaan ook samen naar andere mooie plekken in Nederland en soms naar het buitenland.Er wordt onderzoek gedaan naar de natuur in Zwolle en omgeving. Er zijn werkgroepen voor planten, vogels, insecten, paddenstoelen, waterleven, amfibieën, mossen, zoogdieren en natuurbescherming. Leden kunnen mooie kortingen krijgen op natuurboeken en natuurreizen.Ze krijgen zesmaal per jaar het tijdschrift Natura en de leden van afdeling Zwolle bovendien viermaal het Zwols Natuurtijdschrift.

Wie nu lid wordt van de natuurvereniging KNNV ontvangt als welkomstgeschenk een Natuuragenda 2011 t.w.v. € 14,95 of een ander geschenk naar keuze. Het lidmaatschap bedraagt voor een heel kalenderjaar € 27,25. Er zijn kortingen mogelijk voor jongeren.

Meer informatie over de natuurvereniging KNNV Zwolle op: www.knnv.nl/zwolle.

 

Artikel delen:

Reageer