Kinderen rennen voor Unicef

Zwolle – Vrijdagmiddag vond de jaarlijkse Unicef Sponsorloop in Park de Wezenlanden plaats. Een groot en gezellig spektakel met ruim 300 kinderen die hardlopend geld inzamelden voor Unicef.

24-09-2010_unicef_sponsorloop_park_de_wezenlanden_2.jpg

De kinderen renden van startpunt naar finish en werden per kilometer of rondje gesponsord door familie, buren en kennissen. De Unicef Loop bestaat veertig jaar en in Zwolle wordt deze sponsorloop elk jaar gehouden. Het geld dat de kinderen met deze sponsorloop opgehaald hebben gaat naar de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Ieder jaar sterven 1,4 miljoen kinderen vóór hun vijfde verjaardag. Veel van deze kinderen overlijden aan een van de meest voorkomende kinderziektes. Ziektes zoals mazelen, difterie en tetanus die met een simpele inenting voorkomen kunnen worden. Unicef maakt die inentingen in veel landen mogelijk. Unicef voorziet ook in schoon drinkwater en geeft voorlichting aan kinderen en ouders over gezonde voeding, hygiëne en ziektes als malaria en aids.

24-09-2010_unicef_sponsorloop_park_de_wezenlanden_4.jpg

24-09-2010_unicef_sponsorloop_park_de_wezenlanden_1.jpg

24-09-2010_unicef_sponsorloop_park_de_wezenlanden_5.jpg

UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft hulpprogramma’s in circa 155 landen en komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Met als motto ‘Kinderen eerst!’ geeft UNICEF Nederland voorlichting over dit werk en werft daar fondsen voor. Daarnaast lobbyt UNICEF Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

24-09-2010_unicef_sponsorloop_park_de_wezenlanden_3.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer