Het weer: kans op buien

Zwolle – Zaterdag begint de dag vrijwel droog en met veel zonnige perioden. Er staat wel een stevige noordwestenwind en het is vrij fris. De maxima komen in de middag uit rond 15 graden. De noordwestenwind neemt in de middag ook enkele buien vanaf de Noordzee mee.

24-09-2010_weerfoto__stadsmuur_.jpg
Stadsmuur

Ook zondag is het bewolkt en dan wordt het 16 graden. De depressie die ons weer gisteren en ook vandaag parten speelt blijft in de buurt van Nederland liggen en zorgt zondag waarschijnlijk opnieuw voor regen in Nederland. Momenteel berekenen de modellen aan het einde van de dag regen vanuit het oosten.

In de nieuwe werkweek is de verwachting nog onzeker. Een hogedrukgebied bouwt zich uit over de noordelijke Noordzee richting Scandinavië. Bij ons stabiliseert het weer daarmee. De wind draait naar het noordoosten, in deze tijd van het jaar is dat echter geen garantie voor droog, zonnig en warm weer.

De maxima stabiliseren op 16 graden en vanaf de Oostzee worden er regelmatig wolkenvelden aangevoerd. Bovendien neemt de kans op hardnekkige mist ook toe. Tegelijk nadert echter een krachtige depressie over de Atlantische Oceaan. Als die te dicht in de buurt komt draait de wind bij ons naar zuid of zuidwest en krijgen we toch weer met neerslag te maken.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. een prachtig stukje stadsmuur. een gouden zet om hier destijds hekken te plaatsen om de toegang voor wildplassende nachtuilen te blocken.
    meer dan regelmatig kon je de stadsmuur vanaf de diezerkade al ruiken. ook het metselwerk is hierdoor sterk aangetast.


    Maak melding

  2. of zijn dat gerestaureerde stadswachten? 😀

    Wel mooi weer houden svp want ik heb nog een straatBBQ (zonder subsidie, moeten we volgend jaar toch eens proberen)


    Maak melding

Reageer