Man ingerekend na bedreiging met vuurwapen

Zwolle – Een 24-jarige man uit Zwolle werd vrijdag 24 september in de Vincent Lubeckstraat aangehouden en ingesloten voor bedreiging met een vuurwapen.

Er kwam een melding dat iemand aan de Palestrinalaan bedreigd zou worden door drie of vier mannen. Een van hen zou hebben gedreigd met een vuurwapen. Politiemedewerkers gingen ter plaatse en zagen in de Buxtehudestraat een man die voldeed aan het opgegeven signalement. Toen hij de politiemedewerkers zag, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. De verdachte had tijdens zijn vlucht het vuurwapen van zich af gegooid. Het wapen werd, met behulp van een verklaring van een getuige, gevonden en inbeslaggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Het maakt toch niet uit wat de kleur van de persoon is die is ingerekend, het feit is dat er mensen met wapens op straat rondlopen, misschien moeten ze maar preventief gaan fouilleren, misschien dat het dan eens wat minder word, als je niets te verbergen hebt is het ook niet zo n ramp dat er gefoullieerd word. Het ergste is dat het zwaaien met wapens gebeurt terwijl er kinderen op de straat rondlopen, straks is er weer een verkeerde de dupe. Laat die dealers elkaar maar het leven zuur maken..


  ⚠️ Meld

 2. Het feit dat daar een achterlijke idioot met een wapen rondloopt is geen reden om mij (of wie dan ook) te fouilleren. Ik zie geen enkele noodzaak om de vrijheid en de rechtspositie van de gehele bevolking te grabbel te gooien voor de misdragingen van een enkeling. Eens de stap genomen is de weg terug een hele moeilijke.


  ⚠️ Meld

 3. jaspert, volgens mij is het dan ook zo dat ze echt niet iedereen fouilleren, maar op het moment dat ze ( de politie) denkt dat er iemand gefoullieerd moet worden, dat ze daar het recht ook toe hebben, en als ze ( de politie ) hun werk goed verstaan weten ze wel bij wie ze moeten fouilleren of niet, ik denk dat hier in holtenbroek er menig mens met wat rondloopt waar je niet blij van wordt….


  ⚠️ Meld

 4. Mooi hoor, dat je zo te goeder trouw bent. Echter, de kwestie is wat mij betreft niet of de beambten bekwaam genoeg zijn om een wet te beoordelen, maar het feit dat de rechtspositie van de bevolking een flinke knauw zal krijgen. Weer een stap op weg van Onschuldig tot het tegendeel bewezen is, naar Schuldig tot je het tegendeel bewijzen kan.


  ⚠️ Meld

Reageer