Voorronde Kinderen voor Kinderen Zwolle

Zwolle – In het Cultuurhuis van Stadshagen vond zaterdagmiddag de voorronde plaats voor de talentenjacht voor kinderen in Overijssel, met als doel een plaatsje in de finale van VARA’s songfestival Kinderen voor Kinderen.

kinderen_7.jpg

Tientallen kinderen stonden zaterdag zenuwachtig voor de deur van het wijkcentrum voor de audities van Kinderen voor Kinderen 2010  – 2011. Misschien nog wel meer nerveus waren de ouders van de jeugd. Die hielden het soms niet meer van de spanning. Eerst werden de kinderen, waarvan veruit de meesten meisje waren, groepsgewijs aan elkaar voorgesteld. Daarna gaf een docente van de Muzerie uit Zwolle de kids les voor een megagrote spiegel, en leerde hen pasjes en legde uit hoe de kinderen zich het beste konden presenteren. Daarna volgde in de grote zaal van het Cultuurhuis een optreden voor een zaal vol met familie en publiek. Een enkeling raakte helemaal het spoor bijster en vergat de tekst, maar het moet gezegd worden dat de kinderen uit Overijssel zich goed voorbereid hadden. Aan het einde van de dag mogen 10 kinderen door naar de provinciale finale. Die wordt 6 februari 2011 in het Zwolse theater De Spiegel gehouden. Daarna volgt een selectie voor de landelijke finale die ook te zien zal zijn op tv bij de VARA.

kinderen_9.jpg

kinderen_1.jpg

kinderen_8.jpg

kinderen_2.jpg

kinderen_3.jpg

kinderen_5.jpg

kinderen_4.jpg

kinderen_6.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Mmm, of Derk heeft pas een paar jaar KvK ervaring, of hij maakt een grapje…. Het was zelfs zo dat als je die rrrr niet had, dat je een andere rrrr aangemeten kreeg… Denk aan het liedje ‘Want als het cirrrrrrrrcus komt’ ….


  Maak melding

 2. Ik als medewerker van VARA’s Kinderen voor Kinderen Songfestival zal even een korte toelichting doen:

  De Gooise ‘R’ is een vereiste voor het koor. Het KvK Songfestival en het KvK-koor hebben weinig met elkaar te maken. Voor het Songfestival is deze beroemde en beruchte ‘r’ dus niet nodig; alle kinderen zijn welkom om mee te doen aan dit feest!


  Maak melding

 3. Het was mij niet duidelijk dat het koor en het songfestival 2 verschillende dingen zijn, maar officieel staat op de website over het koor:
  (http://kvk.vara.nl/Auditie-koor-2011.3452.0.html)

  > Dat betekent dat er veel gerepeteerd moet worden, vaak 2 keer in de week. De repetities zijn in Amsterdam en zijn meestal in de weekenden.
  > Je ouders moeten je altijd brengen en halen, er zijn geen reiskostenvergoedingen. [/i]
  > Het seizoen loopt van februari 2011 tot en met december 2011.

  Oftewel: ik zie niks staan over een officiele Gooise-R test, maar de gemiddelde boer uit de provincie Overijssel zal geen zin en tijd hebben om maandenlang 2x pw naar A’dam te scheuren voor die repetities…  Maak melding

Reageer