Opening expositie ‘Dierbaar’ in Werkerwaard

Zwolle – Zaterdagmiddag werd in dienstengebouw Werkeren in Stadshagen de expositie ‘Dierbaar’ geopend. Gasten waren schrijfster Marjan Berk, die een vermakelijke lezing hield over haar nieuwste boek, en wethouder Nelleke Vedelaar, die de tentoonstelling opende.

dierbaar_1.jpg

Van 25 september tot 30 november exposeren Satinah Jellema en Josée Pellen, in Werkeren portretten van mensen met iets wat hun dierbaar is. Satinah vanuit haar professionaliteit als fotografe en haar eigen bedrijf SjeWorks en Josée als tekstschrijver, vanuit haar bedrijf Kameleon teksten. Voor de expositie, getiteld ‘Dierbaar’ hebben zij bewoners, bezoekers en werknemers van woon- zorg en dienstencentrum Werkeren in Zwolle (Stadshagen) geportretteerd. De portretten en verhalen worden van 25 september tot 30 november geëxposeerd in Grand Café De Werkerwaard in Werkeren. Afsluitend van de goed bezochte opening vond er een demonstratie salsadansen plaats door ‘opa Marcel’.

dierbaar_2.jpg

dierbaar_3.jpg

Aanleiding
Afgelopen voorjaar (2010) kreeg Satinah vanuit de kunstcommissie van WijZ in Werkeren de vraag of zij haar foto’s wilde exposeren. Samen hebben ze besloten om mensen: bewoners, bezoekers, vrijwilligers en werknemers van Werkeren te portretteren met iets wat hun dierbaar is. Het project heeft verrassende portretten opgeleverd. De expositie geeft een gevarieerd beeld van ouderen. Van nog actieve ouderen van 60 jaar of ouder, tot mensen die de leeftijd van 90 of 100 jaar al zijn gepasseerd. Van de expositie verschijnt ook een boek getiteld ‘Gezichten van Werkeren’.

dierbaar_4.jpg

Verrassende ontmoetingen
De twee dreatievelingen zijn tijdens dit project verrast door de mensen en hun verhalen. De ouderen, ook de mensen op hoge leeftijd, zijn veel kleurrijker dan wij hebben kunnen vermoeden. Mensen die ondanks hun beperkingen tevreden en positief in het leven staan. Behalve oudere mensen hebben ze ook deelnemers van de Frion en hun begeleidsters geportretteerd. Mensen met een beperking die met veel enthousiasme onder begeleiding werken in de keuken en bediening van Grand Café de Werkerwaard. De foto’s en verhalen zijn gevarieerd maar vooral persoonlijk en verrassend.

Vrienden
De expositie is mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van enthousiaste Zwolse ondernemers: Reijer Knikker van KNIKKER dtp, Maikel Hondebrink van drukkerij WM Veenstra, Hans Keuzekamp Print Inn, Bloemensfeer Winand Hazelaar, Marcel Stomp van Salon de Salsa, de mensen van de activiteitenbegeleiding van IJsselheem en de Kunstcommissie, vrijwilligers en begeleiders van WijZ in Werkeren.

IJsselheem locatie Werkeren
Werkeren is een eigentijds woon-, zorg- en dienstencentrum in de nieuwbouwwijk Stadshagen. Het zorgcentrum telt 48 bewoners. De expositie vindt plaats in Grand Café De Werkerwaard, op de begane grond van Werkeren. Het Grand Café, waar u kunt genieten van een heerlijke kop verse koffie, thee, een broodje of andere versnapering, is tussen 10.00 en 17.00 uur geopend voor publiek.

WijZ (voorheen SWOZ) organiseert in en vanuit Werkeren diverse activiteiten waaronder biljart, bewegen en beeldende kunst. Deelnemers aan deze activiteiten hebben ook meegewerkt aan de expositie Dierbaar. We danken Arjen Jansen, locatiemanager van Werkeren, Femke Boer – activiteitenbegeleidster bij IJsselheem locatie Werkeren – en Karin Bekendam van WijZ (voorheen SWO) voor het vertrouwen, de gastvrijheid en de ondersteuning bij het realiseren van onze expositie. Informatie over WijZ is te vinden op www.wijz.nu

Kijk voor informatie over Woon-, zorg- en dienstencentrum Werkeren op www.ijsselheem.nl

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Beste redactie, dank jullie wel voor dit leuke artikel over onze nieuwe expositie met bijzondere Gezichten van Werkeren.

  Het was voor ons een geweldige en gezellige middag met heel veel enthousiaste reacties.

  Een kleine aanvulling op Vrienden die dit project mede mogelijk gemaakt hebben : zonder Simourix zouden wij geen website gezichtenvanwerkeren.nl hebben!

  Hartelijke groeten,
  Satinah Jellema


  Maak melding

Reageer