VV Berkum voor het eerst puntloos

Zwolle – Berkum heeft in de thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys niet alleen de eerste tegendoelpunten moeten incasseren, maar ging ook voor de eerste keer in deze nog prille competitie als verliezer van het veld. Door doelpunten kort voor rust en net voor het eindsignaal trokken de slimmer en gretiger spelende Friezen het duel met 0-2 naar zich toe en dat was, zeker gezien de tweede helft, een verdiende overwinning.

“Ons spel was in de eerste helft zeer rommelig maar toen creëerden we wel kansen. De tweede helft was raar om te zien, zeker gezien ons spel in de eerste drie wedstrijden, en hebben we matig gespeeld,” analyseerde Berkum-coach Michel van Oostrum na afloop. “We hebben veel kansen gemist en daarbij ontbrak de overtuiging. Dat is heel zuur.” Collega-trainer Jan van Raalte liet weten, met Drachtster Boys als nieuwkomer in de Hoofdklasse C, vooraf voor een punt te hebben getekend. “Maar we hebben laten zien dat er meer in zat. We hebben snel druk gezet, goed positiespel gespeeld en aardige aanvallen laten zien. In de tweede helft zijn we niet de 1-0 gaan verdedigen maar hebben we de druk erop gehouden en met lef en durf gespeeld.”

Berkum creëerde in de tweede helft de nodige kansen maar de eerste echte mogelijkheden waren toch voor de bezoekers die na een kwartier een kopbal via de lat het veld weer in zagen komen. In de 22e minuut gingen Chris van de Meulen en Roy Supèr samen op het doel van Drachtster Boys af maar de laatste werd onderuit gehaald en volgens scheidsrechter Aalders gebeurde dat nét buiten het strafschopgebied. Enkele minuten later juichte het thuispubliek toen een voorzet van Georgie Huisman prachtig werd ingeschoten door Marc van der Meulen, maar de assistent-scheidsrechter had buitenspel geconstateerd en de goal werd dus afgekeurd. Vlak daarna kwam Roy Supèr ongeveer één teenlengte tekort om een opzet via Chris van der Meulen en Bas Bouwhuis doeltreffend af te ronden.

Nadat Jacob Bras al een keer vrij voor het Berkum-doel had gemist deed hij het kort voor rust beter toen de bal slecht werd weggewerkt door de Berkum-verdediging. Bras kon vervolgens, onbereikbaar voor keeper Erwin Duits, uithalen en zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zetten.

In de tweede helft kwam Drachtster Boys beter en feller uit de startblokken dan Berkum, waarbij veel combinaties op niets uitliepen. In de 75e minuut leek de thuisclub eindelijk succes te hebben toen Chris van der Meulen na een corner een goede voorzet afleverde maar de inzet van Bas Bouwhuis werd door de Drachtense verdediging van de lijn gewerkt. Toen invaller Jeffrey van der Vlist vervolgens binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald schreeuwde heel Berkum om een penalty maar daar wilde scheidsrechter Aalders niets van weten.

Berkum moest het laatste kwartier met 10 man verder toen Edmund Mijnheer zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Desondanks wist de thuisploeg nog wel mogelijkheden te creëren maar de Berkum-aanval leed onder een tekort aan scherpte. Vlak voor tijd moest ‘man of the match’ Dennis Horstman nog op de doellijn optreden om zijn club te behoeden voor een grotere nederlaag, maar dat was uitstel van executie. In de laatste minuut van de officiële tijd kreeg invaller Nico de Jong van Drachtster Boys de bal goed aangespeeld en met een bekeken lob zette hij de eindstand op 0-2.

Na deze nederlaag bezet Berkum nu een gedeelde derde plaats in de Hoofdklasse C met zeven punten uit vier wedstrijden. De volgende wedstrijd wordt op 2 oktober gespeeld bij SVZW in Wierden, dat na een 0-2 overwinning bij DETO nu vier punten heeft verzameld.

Berkum-Drachter Boys, 25 september 2010
Eindstand: 0-2 (0-1)
Doelpuntenmakers: 42. Jacob Bras (0-1), 90. Nico de Jong (0-2)
Gele kaarten Berkum: Edmund Mijnheer (2x), Bas Bouwhuis, Chris van der Meulen
Gele kaarten Drachtster Boys: Frank Eijgelaar, Jacob Bras, Jelmer Mullender
Opstelling Berkum: Erwin Duits, Kees Dorgelo, Jefrey Pohowainjaan, Edmund Mijnheer, Dennis Horstman, Roy Supèr (83. Jurrian Meijntjes), Marc van der Meulen, Frank Hoolsema (69. Jeffrey van der Vlist), Bas Bouwhuis, Georgie Huisman (56. Bram Roelofs), Chris van der Meulen
Opstelling Drachtster Boys: Ronald van Klinken, Richard Hamstra, Paul de Jong, Roelof de Jong, Frank Eijgelaar (63. Mark-Homme van der Veen), Jelmer Mullender, Marco Woudsma, Johan Hoekstra (83. Jan Stoker), Martijn Liefers, Jelle Teitsma (61. Nico de Jong), Jacob Bras.

 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. 😮 Gister toevallig in ‘Attem met Piet D. over Jan van Raalte gehad….ben eens met een maat bij Harkemase Boys-Be Quick geweest. GP de Gunst was nog aanvoerder van BQ. Ze verloren daar in die heksenketel ook…nipt welliswaar maar wel de verdienste van ex-prof Jan van Raalte.


    ⚠️ Meld

Reageer