Burendag Zwolle

Zwolle – Zaterdag was het Burendag. Deze thema-dag werd in Zwolle in verschillende straten en door een aantal buurtgroepen georganiseerd. Het thema van de burendag dit jaar was ´Een goed idee voor de buurt´.

25-09-2010_nationale_burendag__indischebuurt_2.jpg
Indische Buurt 

Alle inwoners kunnen hun straat of buurt mobiliseren. ‘Hoe kun je de buurt leuker maken?´ is de vraag die dit jaar centraal stond. Het is de bedoeling om op de Burendag die ideeën uit te voeren, eventueel met een bijdrage van maximaal 500 euro van het Oranjefonds. Het fonds is samen met Douwe Egberts de initiatiefnemer van de Burendag. Weblog Zwole bezocht Diezerpoort, de Indische Buurt en de Kamperpoort, maar ook aan de Van Pallandmarke, de Tak van Poortvlietware, Wijkvereniging Zwolle Zuid, Van der Capellenstraat, buurt Park Eekhout en de Schermerhornstraat was er een Burendag.

25-09-2010_nationale_burendag__kamperpoort_3.jpg
Kamperpoort

25-09-2010_nationale_burendag__diezerpoort_5.jpg
Diezerpoort

25-09-2010_nationale_burendag__diezerpoort_6.jpg 
Diezerpoort

Wethouder Cees Berkhout bracht zaterdagmiddag een bezoek aan een aantal initiatieven van buurtgroepen in Zwolle Zuid. De rondgang van wethouder Cees Berkhout begon in de Van Pallandtmarke, Riemsdijkmarke. In deze straat waren bewoners in actie gekomen tegen de verloedering van de buurt. Als bewonerswerkgroep zijn zij aan de slag gegaan met het opknappen van een speelplek met geheel eigen thema (Hotel voor Zwolle Zuid). Wethouder Berkhout gaf het startschot. Woningcorporatie Openbaar Belang gaat aan de slag voor een prettige woonomgeving. Daarvoor heeft zij een woning vrijgemaakt waar de wijkbeheerder van de Openbaar Belang gemakkelijk bereikbaar is voor bewoners. Tijdens burendag werd de woning geopend.

25-09-2010_nationale_burendag__indischebuurt_1.jpg

25-09-2010_nationale_burendag__kamperpoort_4.jpg

Artikel delen:

Reageer