Erepenning gemeente Zwolle voor Rob van Kessel

Zwolle – Het College van Burgemeester en Wethouders van Zwolle heeft besloten aan de heer Rob van Kessel de Erepenning toe te kennen, als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn bijzondere en langdurige verdiensten voor de stad. Burgemeester Henk Jan Meijer reikte deze gemeentelijke onderscheiding zaterdagavond uit tijdens de opening van het nieuwe Landstede Sportcentrum, aan Hogeland 10 in Zwolle.

rob_1.jpg

Bestuursvoorzitter van ROC Landstede Rob van Kessel heeft met zijn maatschappelijke visie, enthousiasme en betrokkenheid een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onderwijs en sport in Zwolle. Zijn overtuiging dat jongeren worden gestimuleerd en gemotiveerd door de wisselwerking tussen onderwijs en sport ligt aan de basis van veel van zijn initiatieven. Bijzonder aansprekend voorbeeld hiervan is het Landstede Sportcentrum, waar leerlingen in de gelegenheid worden gesteld hun talent en maatschappelijke betrokkenheid te ontwikkelen. Rob van Kessel mag zich straks erepenninghouder van Zwolle noemen. Met zijn onderscheiding telt Zwolle 20 erepenninghouders. De gemeente Zwolle maakt onderscheid in de zilveren penning verbonden aan het erepenninghouderschap en de gouden penning die is verbonden aan het ereburgerschap. Oud-burgemeester Job Drijber is de enige nog in leven zijnde ereburger van Zwolle, sinds het overlijden van ereburger en eerste bevrijder van Zwolle Leo Major.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. @tsja ; dat klopt. De mate waarin je enthousiast aan de gang gaat, bepaalt uiteindelijk het resultaat. Rob van Kessel heeft Zwolle en lesje kruisbestuiving gegeven.


  Maak melding

 2. Belachelijk, gelijk afschaffen die flauwekul! deze man heeft een meer dan modaal gemeenschapsgeld salaris, waar hij net als iedere andere werknemer zijn best voor moet doen.


  Maak melding

 3. Ik bespeur jaloezie. Rob van Kessel is een rustige intelligente man die Zwolle behoorlijk op de kaart heeft gezet. Je ziet hem nooit op de voorgrond! Daar kan menig ambtenaar, die ervoor aangesteld is of een marketingburo, nog een puntje aan zuigen.


  Maak melding

 4. Zie het als een slagroompuntje op zijn gebakje verdieping. Er zit toch geen zak geld mee aan vast? Gewoon een blijk van waardering. Verdieping dit weer doet je humeur niet goed, morgen droog en zon.


  Maak melding

Reageer