Ontwikkeling

|   Laatste wijziging

Zwolle – De Vliegenzwam blijft voor de meeste mensen toch de enige échte paddenstoel. Zijn rode hoed met witte stippen spreekt eenieder tot de verbeelding. ALs de Vliegenzwam uit de grond komt heeft hij echter nog geen rode kleur, linksboven op de foto is dat goed te zien, vervolgens barst hij uit zijn witte vel en vormt een bol die na een paar dagen uitgroeit tot een platte ‘schotel’ om vervolgens de rand omhoog te krullen (niet op de foto) en dan af te sterven.

apweblogzwolle_26sep10.jpg

Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Ontwikkeling”

  1. Interessante manier van vastleggen, duidelijk en minitieus ook (zoals we van Ank gewend zijn). Maar die ontwikkeling in 4 foto’s vind ik heel bijzonder! Weet je toevallig ook hoe lang die vliegenzwammen gemiddeld leven?

  2. Over de levensduur van de paddenstoel kan ik niet veel vinden, ik neem aan Dick dat je het over het zichtbare deel boven de grond hebt? Mijns inziens heeft dat ook veel te maken met de weersomstandigheden, de hoeveelheid zon, vocht en bijvoorbeeld ook vorst. De verschillende stadia op de foto’s zijn in 4 dagen gefotografeerd.

  3. Ja, idd het zichtbare deel bedoel ik. Tuurlijk, dat ik daar niet aangedacht heb:

    vooral (denk ik dan) weersomstandigheden ……de hoeveelheid zon, vocht en bijvoorbeeld ook vorst

    Interessant 4 foto’s in 4 dagen…een kunstwerkje Ank!

Reacties zijn gesloten.