Strafschop en rode kaart doen Be Quick de das om

Kampen – Zaterdag 25 september speelde Be Quick de uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen. Tot de 2-2 leek er niet zo veel aan de hand. Be Quick zat goed in de wedstrijd en gaf niet veel weg. Breekpunt van de middag vormde echter de strafschop van Go Ahead Kampen en de rode kaart van Fatih Eroglu. De formatie van trainer Bert Hendriks wist dit niet meer te boven te komen.

img_4355.jpg

Met Go Ahead Kampen treft Be Quick een lotgenoot in het degradatieleed. En net als Be Quick zag ook Go Ahead Kampen een hele volksstam aan spelers vertrekken. Vergeleken met enkele maanden geleden staan er dus vooral nieuwe spelers op het veld. De Zwolse ploeg zag deze week ook Sander Bolt afhaken op de training met een kwetsuur. Bert Hendriks heeft daarom achterin een plekje ingeruimd voor Fatih Eroglu die na een zomervakantieincidentje de eerste speelminuten krijgt. Vanuit de achterste linie wordt Thomas van den Berg doorgeschoven naar het middenveld.

Be Quick begint goed en controleert de wedstrijd in Kampen. Het geeft weinig weg en komt halverwege de eerste helft op voorsprong. Het is Jouad Akloud die de 0-1 op het scorebord zet. Diezelfde Akloud moet er dan 0-2 van maken als hij alleen met de bal op de keeper afgaat. Dit gebeurt niet en het wordt een dure fout voor de formatie van Hendriks. Go Ahead Kampen straft deze fout af en komt vlak voor de rust toch nog langszij: 1-1.

Na de rust start Be Quick slecht en ziet Go Ahead snel op een 2-1 voorsprong komen. Maar de Zwolse ploeg herstelt zich en Nejim el Ataoui weet de 2-2 op de borden te krijgen. De wedstrijd gaat daarna gelijk op en echt grote kansen zijn er niet. Dat verandert als Go Ahead Kampen een strafschop krijgt en Fatih Eroglu het veld moet verlaten met een rode kaart. Het wordt 3-2 voor de thuisploeg en Be Quick weet het niet meer te boven te komen. Achterin gaat men nog een-op-een spelen. Maar de pleog van Hendriks komt niet meer in de wedstrijd voor en ziet de nederlaag in Kampen nog oplopen naar 5-2.

Basisopstelling Be Quick: Jos de Gram, Tom Eerden, Joran Hendriks, Fatih Eroglu, Durk-Jan Sinnema, Thomas van den Berg, Jaoud Akloud, Frank Oosterhof, Viëleri Justiana, Nejim el Atiaoui en Walid Gabara.

Een middag die goed begint, eindigt toch nog met een flinke nederlaag. Logisch dat trainer Bert Hendriks baalt na de wedstrijd: “Jammer. Er had meer ingezeten. In de tweede helft zakken we ver weg. Sommige spelers kwamen niet meer in het stuk voor. De inzet is goed, maar soms ontbreekt de slimheid. Het helpt natuurlijk ook niet dat je veel basisspelers mist.”

Ook Viëleri Justiana beseft dat deze middag een beter einde had verdiend. “Die makkelijk gegeven penalty was echt het breekpunt van de middag, we konden hier niet meer goed op reageren. Jammer, we kwamen op voorsprong, gaven weinig weg, maar verloren de wedstrijd toch nog in een rommelige tweede helft.”

Door de nederlaag zakt Be Quick van de tweede naar de vierde plaats in de Eerste Klasse D. Opvallend is dat het linkerrijtje gevormd wordt door drie degradanten en vier teams die vorig jaar ook al actief waren in de Eerste Klasse D. De zeven teams uit het rechterrijtje zijn allen promovendi. Een daarvan is DZC uit Doetinchem. Deze ploeg zal volgende week zaterdag te gast zijn op ons sportpark in de vijfde wedstrijd van het seizoen.

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer