Politiek Log 9

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 10 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 257
 1. kpmg, dick…say no more.
  kindertjes bos gaan toch niet tussen het allochtone grut zitten, veuls te gewoontjes! kunnen als mini haaitjes van papa beter meteen opgepookt worden tot de verplichte goede start in het leven, en dat kost nou eenmaal centjes.  ⚠️ Meld

 2. Questionmaster; Bos mag zelf weten wat hij na zijn politieke carri?re gaat doen, hij ziet af van een bonus en ik vind dat hij bij KPMG een mooi marktconform salaris verdient. Het mag en er is niets op aan te merken. Je reactie is wel erg zuur en getuigt van Calimero-gedrag, heb je niet nodig. Wouter Bos heeft meer dan genoeg voor de publieke zaak gedaan en we leven nu éénmaal niet in een socialistische heilstaat. Gelukkig niet zeg!


  ⚠️ Meld

 3. qm.

  Het valt mij op dat je wel erg vaak praat over kinderen van ouders die het waarschijnlijk verder geschopt hebben dan jou persoonlijk.
  Is het een vorm van afgunst dat jij ze niet kunt bieden,wat die ander wel kan?  ⚠️ Meld

 4. die bonus van bos komt ongetwijfeld via een ander deurtje binnen, daar ben ik van overtuigd.
  bos is uiteindelijk net zo’n zakkevuller als vele en vele van zijn college.


  ⚠️ Meld

 5. Verdieping kom dan eerst eens met bewijzen. Wat een gezeur zeg, iemand die bij een particulier bedrijf gaat werken mag verdienen wat hij of zij wil. Stop eens met dit soort zielige verhaaltjes. Slaan nergens op.


  ⚠️ Meld

 6. nee maar stadshagenees, kpmg is een uitstekende dekmantel tegen de kritiek van rechts, wouter heeft tijdig het schip verlaten toen de haagsche grond ‘m te heet onder de voeten werd…dat je dat niet ziet! Gevalletje partiblindheid??? Wie is hier nu zuur?


  ⚠️ Meld

 7. Zwolle: via faceboek (misschien wel) meegepraat over de Anningahof en de n340. Best belangrijk!!!

  Idd Frankwin: Clau als winnares van de Poelifinario 2010 voor haar cabaretprogramma ‘Hete Vrede’; is ook helemaal geweldig!;)


  ⚠️ Meld

 8. O,ja, zodra je hier ook maar wáágt kritiek uit te oefenen op zkh wouter ben je meteen zuur, volgens z’n gefrustreerde volgers.Ben ik nog mild voor ‘m geweest, kun je nagaan…
  Hoeveel emmers sjit moeten 1,5 miljoen kiezers dan wel niet over zich heen krijgen…over bevooroordeeld gesproken.
  Een deel van de narigheid (denk aan de euro) waar we nu in zitten hebben we aan wouter te danken…ga er maar aanstaan, dus 400% loonsverhoging???Absurd voor zo een lulhannes 1e klas.


  ⚠️ Meld

 9. Questionmaster, ook dit slaat nergens op, de euro is ingevoerd punt uit. Kom eens met bewijzen dat we met de gulden en zonder de euro beter af waren geweest. Kritiek op linkse danwel rechtse politici mag, geen enkel probleem, maar kritiek op het salaris van Wouter Bos is dom, misplaatst en zielig. De reden? Wouter Bos is niet meer actief in de politiek en mag dus gaan en staan en verdienen wat hij wil. Wat wil jij dan, een communistisch Noord-Korea hier?


  ⚠️ Meld

 10. Hahahahaha,toch een beetje jaloers op die lulhannes?
  En qm een beetje dossierkennis kan geen kwaad hoor,dan snap je misschien dat kwaliteit en kennis zich betaald.
  En wat die loonsverhoging betreft had van mij 500% mogen zijn,zuur he, als het gras bij de buren groener is, dan bij jou.:-*


  ⚠️ Meld

 11. OM vermoedt omkoping ex-directeur AZL

  Directeuren-eigenaren beticht van omkoping directeur pensioenbeheerder AZL.

  In alle stilte blijkt sinds 2005 een strafrechtelijk onderzoek te lopen naar directeuren-eigenaren van vastgoedbelegger Woudstaete. Ze zouden werknemers van zakenpartners hebben omgekocht.

  De Amsterdamse Woudstaete Groep is een bekende in vastgoedland. Het heeft twee directeuren-eigenaren die zich vanuit de juridische wereld opwerkten tot succesvol vastgoedondernemer.

  Het zijn graag geziene gasten op borrels. Henk van W. en Norbert J. geven volgens Quote in 2007 met hun flamboyante vriend en vastgoedmagnaat Werner Kerbosch op vastgoedbeurs Mipim in het Zuid-Franse Cannes ‘veruit het kostbaarste feest’. ‘De 500 aangerukte kreeften waren binnen twee uur verdwenen’, aldus het zakenblad dat de vijftigers een wild imago toedicht.

  In een spraakmakende actie verlaat het duo met twee anderen in 2000 advocatenkantoor Caron & Stevens Baker & McKenzie om als Rechtstaete vastgoedadvocaten en belastingadviseurs voor zichzelf te beginnen. Dat ze tegelijk ook beleggen in vastgoed leidt tot fronsende wenkbrauwen. De vastgoedportefeuille Woudstaete kopen ze in 2000 van ondernemer Jan Holleman.

  De samenwerking is geen lang leven beschoren vanwege de schijn van belangenverstrengeling bij de combinatie vastgoedadvocatuur en vastgoedbeleggen. Woudstaete Groep gaat in 2002 alleen verder, net als Rechtstaete. Ze vechten twee jaar later nog een conflict uit over de ontvlechting bij de Ondernemingskamer.

  Woudstaete Groep maakt sindsdien naam met beleggingen in winkelcentra, kantoren, bedrijfsruimten, supermarkten en monumentale woningen onder meer in Leipzig en Amsterdam. Op Curaà§ao worden luxeresorts en een hotel ontwikkeld.

  ‘Onze uitstekende reputatie hebben we zorgvuldig opgebouwd’, zegt advocaat Norbert J. op de website van Woudstaete. Dat sinds een jaar of vier een strafzaak tegen hen loopt en dat ze in september 2008 zijn gedagvaard wegens omkoping van twee zakenpartners wisten ze tot nu geheim te houden.

  Hun advocaat Carel Raymakers slaagt er tot nu toe in een openbare behandeling te voorkomen. Hij zegt tegen rechters dat ‘relevante strafrechtelijke antecedenten ontbreken’ bij zijn cliënten. Bovendien is zo’n openbare zitting dodelijk ‘voor de maatschappelijke positie van verdachte en de reputatieschade die hiermee gepaard gaat’.

  Raymakers en zijn cliënten weigeren commentaar, omdat de rechter de toelaatbaarheid van vervolging eerst nog beoordeelt. Raymakers verwacht dat van de zaak weinig overblijft.

  Uit een recent gepubliceerd arrest van de Hoge Raad blijkt dat de verdenkingen serieus zijn. Het duo achter Woudstaete wordt aangewreven dat ze werknemers van zakenpartners omkochten. Het gaat o.a. om Eildert S., die van 2001 tot begin 2003 directeur was van pensioenuitvoerder AZL uit Heerlen. Volgens de Fiod-ECD streek hij geheime winstdelingen tot euro 1,2 mln op. De ‘giften’ zijn volgens het Openbaar Ministerie betaald als smeergeld rond vastgoedtransacties tussen AZL en Woudstaete.

  Bronnen bekend met de strafdossiers zeggen dat de verdachte betalingen minstens de helft kleiner zijn dan het OM aanvoert. Het zou volgens deze bronnen niet gaan om smeergeld maar om dividendbetalingen aan S. vanuit een vastgoedbelegging die hij op advies van het deskundige Woudstaete-duo zou hebben gedaan. Daarnaast zou uit de dossiers blijken dat andere AZL’ers dan S. voor de omstreden transacties tekenden. AZL-commissarissen zouden de deals hebben goedgekeurd.

  Gegevens van het Kadaster laten opmerkelijke en snelle waardesprongen zien in de door het OM onderzochte transacties. Via een van de zogeheten abc-transacties (zie infografiek) gaat het vastgoed door verschillende handen voordat AZL het krijgt. De leveringen zijn op één dag. De waarde neemt toe zonder goede verklaring.

  Vastgoedcarrousels zijn niet illegaal. Soms verklaren verbouwingen of nieuwe huurcontracten een waardespr0ng. Maar zo’n sprong kan leiden tot nader onderzoek.

  De vier verdachten is geen oplichting ten laste gelegd. Toch zijn de betalingen in de visie van het OM bedoeld om de vastgoedtransacties mogelijk te maken: oftewel omkoping via steekpenningen.

  De mannen achter Woudstaete hadden ‘redelijkerwijs moeten aannemen’ dat de werknemers de giften en/of beloften (tot latere uitbetaling) ‘in strijd met de goede trouw zouden verzwijgen tegenover hun werkgevers’.

  Het OM vermoedt dat de AZL-directeur een listige constructie had opgetuigd om de betalingen buiten het zicht te houden. Hij heeft de betalingen niet gemeld bij AZL.

  De mannen achter Woudstaete betaalden in verband met drie vastgoedtransacties tussen AZL en Woudstaete een ‘winstdeling’ aan het bedrijfje Elsenburgh.

  Ten tijde van de afspraken is ononzichtbaar dat de AZL-man iets te maken heeft met deze vennootschap. De directeur en eigenaar is volgens de Kamer van Koophandel een zekere Peter Gaulhofer die vertrouweling is van de mannen achter Woudstaete. Niet zichtbaar is dat Eildert S. zélf de aandelen al in economisch eigendom heeft. Dat is namelijk wat justitie ontdekt.

  De vastgoedtransacties zelf lopen niet via Woudstaete zelf maar via onder meer de gelieerde vennootschap Overburght, met opnieuw Gaulhofer als centrale figuur. De omkoping wordt niet hem maar de directeuren van Woudstaete aangewreven omdat ze leiding gegeven zouden hebben aan deze dubieuze transacties.

  Na aankoop door AZL van panden in Utrecht en Hengelo (geleverd op 29 maart 2001) vraagt Henk van W. de notaris in april de opbrengst te verdelen. Elsenburgh bv van S. ontvangt f 525.000.

  Ook op de aankoop van panden in Utrecht, Veldhoven en Maastricht in 2002 worden geheime winstdelingen gesloten. De mannen van Woudstaete en de AZL-directeur tekenen die overeenkomsten zelf, ontdekt de Fiod-ECD. Elsenburgh ontvangt 12 maart 2002 euro 417.290,84. Een derde transactie waar S. aan meeverdient is de verkoop door AZL van panden in Sittard, Utrecht en Son en Breugel.

  Het OM vervolgt meer betalingen van de mannen achter Woudstaete. Geld kreeg ook John L., financieel deskundige van Malieschild, gelieerd aan Schild Holland Fonds. Deze fondsaanbieder deed ook zaken met Woudstaete en AZL. John L. kreeg volgens het OM buiten medeweten van zijn baas tot euro 232.000, onder meer via een stichting voor autoraces van zijn zoon. De man incasseert het geld als ‘commissie inzake bemiddeling’en ‘tipgeld’. Op een factuur staat slechts ‘Conform afspraak’.

  Het is niet gangbaar dat werkgevers toestaan dat mensen stiekem bijverdienen als ‘bemiddelaar’ of ‘tipgever’ op vastgoedtransacties van hun werkgever. Schild-oprichter Niek van Dijck voelt zich op dit punt nu belazerd door zijn ex-werknemer. AZL meent van niet.

  Volgens de advocaat van John S., Cees van Bavel, ontkent zijn cliënt de feiten. Meer wil hij niet zeggen nu de zaak onder de rechter is. Om dezelfde reden geven Eildert S. en zijn advocaat geen commentaar.  ⚠️ Meld

 12. QM, vind je het zo erg dat ik alleen kritiek serieus neem die op feiten is gestoeld? Ongenuanceerd trappen kan iedereen. Je zou als adjudant van Dionneke kunnen solliciteren?


  ⚠️ Meld

 13. Ik ken Kitty ook een leuke zangeres altijd vol goede moed .Ik zeg dan ook vaak tegen haar Hallo die Kitty en dan zingen we er lusig op los.Heerlijk.


  ⚠️ Meld

 14. KPMG roemrijk verleden, dat dan wel weer. Maare ik vind het knap van Bos dat die toch in een club durft te stappen die uit meer als 70% VVDer is frisse wind erin?


  ⚠️ Meld

 15. ‘Maxime Verhagen is politiek prostituee.

  Door te onderhandelen met VVD en PVV ondergraaft CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen zijn eigen Christelijke principes. Dat zegt de algemeen secretaris van het religieuze samenwerkingsverband Raad van Kerken.

  Maxime Verhagen maakt zich schuldig aan ‘politieke prostitutie’, oordeelt secretaris Klaas van der Kamp van de Christelijke gemeenschap Raad van Kerken. Hij doelt daarmee op de aanstaande rechtse regering, waar ook het CDA van Verhagen deel van uitmaakt.

  In zo’n rechtse regering gaat het vooral om geldverdienen en dát gaat ten koste van menselijke waarden, waarschuwde de secretaris afgelopen zaterdag in een lezing ter gelegenheid van de Zeeuwse kerkendag. Dat meldt de PZC.

  Van der Kamp verwijst naar een passage uit de bijbel, waarin staat voorgeschreven dat ware christenen zich helemaal niet mogen inlaten met woekerwinsten.  ⚠️ Meld

 16. Dappere meid net bij Frits Spits: Wil graag het woord voeren om het Nederlandsche standpunt neertezetten (aangaande Vrede) voor……DE VN 😮 Om diverse meningen te verzamelen gaat ze nu ons mooie land door.


  ⚠️ Meld

 17. 😀 Respect voor Klaas: ‘Maxime Verhagen is politiek prostituee.

  Vast niemand een speld om ertussen te krijgen?

  In zo’n rechtse regering gaat het vooral om geldverdienen en dát gaat ten koste van menselijke waarden, waarschuwde de secretaris afgelopen zaterdag in een lezing ter gelegenheid van de Zeeuwse kerkendag.  ⚠️ Meld

 18. Overigens vind ik dat politiek nooit op basis van een religie gevoerd mag worden. Scheiding van kerk en staat is wat mij betreft een zeer hoog goed. Gelukkig heeft het CDA de C van christelijk ook niet meer nodig nu ze bezig zijn met het vormen van zo’n anti-sociaal kabinet. Pechtold had gisteren ook zeer interessante dingen te melden over wat ons land te wachten staat. Geen speld tussen te krijgen, maar is bij Geertje aan dovemansoren gericht. Geen wonder, dat mannetje hoort alleen maar zijn eigen geschreeuw!


  ⚠️ Meld

 19. oppositie is ook prima, dick…kijk eens waar het dionneke gebracht heeft, ten slotte.
  Kan Cohen ook een beetje in zijn rol groeien, misschien gaan we hem op een dag wel mogen…en er op stemmen ook nog.


  ⚠️ Meld

 20. Denk dat de oppositie Dionneke idd uit de bajes heeft gehouden. Ook Drinkman heeft zich volgens mij nog niet bij de ontwenningskliniek gemeld….Had ie toch echt beloofd. Weten we ook weer wat hun beloften waard zijn.


  ⚠️ Meld

 21. @ QM, kijk ff Brandpunt van gisteravond terug dan. Goede interviewer (Sven K.) sympatieke geïnterviewde (Job)

  Goed, tussen de regels door een “ja voor progressieve samenwerking” te lezen!


  ⚠️ Meld

 22. Ik ben gisteren tijdens brandpunt in slaap gevallen, sorry Cohen;D…maar de ‘busted in…” serie van Nat.Geograpic channel van 12u. tot 01 u was heel erg goed.

  Even uitzending gemist voor Brandpunt dan…zo ben ik wel:)


  ⚠️ Meld

 23. Die prutsers olv Ivo zouden er toch vandaag uit zijn en woensdag met een heul verhaal komen waar rechts-Nederland de vingers bij aflikt?

  Prutsen ze er stiekum nog een week bij aan 😮


  ⚠️ Meld

 24. Heren en dames hier, dat nieuwe kabinet houdt het nog geen half jaar vol en dan kunnen we weer naar de stembus. Dit kan nooit wat worden en ik krijg ook steeds meer het gevoel dat het CDA congres niet zomaar overstag gaat. In het laatste geval verdwijnt Maxime V. via de achterdeur uit de politiek net als die enge voorzitter van het CDA Henk B. Twee vliegen in 1 klap en het fatsoen heeft dan gezegevierd bij het CDA. Durf te dromen!


  ⚠️ Meld

 25. Stadshagenees je zit hier fout hoor daarvoor moet je bij het zesde zintuig wezen. Voorspellen doen we hier niet aan Maar we kunnen natuurlijk wel een poul maken?


  ⚠️ Meld

 26. Eens poule op de uitslag van het CDA-congres: wie zet um op?

  Waarom heeft de VVD eigenlijk geen verantwoordingsmoment? Denk dat stemmers als Stadshageneers zich knap bekocht voelen! Lekker VVDEMOCRATIE daar!

  Van een lijst kun je geen democratie verwachten. ‘T is niet voor nixxx een lijst.


  ⚠️ Meld

 27. Waarom niet gewoon hakken in de overhead van de organisatie?Zorgpremie minimaal een tientje meer per maand met een kaasschaaf door de organisaties. Mensen iets in laten leveren daar, zodat ze hun baan kunnen houden en er klanten blijven komen? Waarom die veul te veul verdienders niet uit hun ivoren toren kicken? Maar kiezen om de klant meer te betalen? Omdat het zo makkelijk spreid over zoveel verzekerden?


  ⚠️ Meld

 28. Met de kaasschaaf dick? Waarom als er zoveel leegstand is in het onroerendgoed met kantoren een nieuw gebouw neerzetten ( zie gebouw achmea) Van mij mogen ze er met de bijl in gaan hakken, hebben we het nog niet eens over wat de top er wegsleept ( ja ik weet ik begeef me op glad ijs)


  ⚠️ Meld

 29. Hahaha, een poule is niet – meer- nodig, getuige de weeweewee vk van gisteren is de zogenaamde eenheid in de pvv nú al zoek…driemaal raden wie daar nu een coup plegen…
  Nieuwe verkiezingen? In 2011 pas, eerst moeten we die ellende tot medio kerst herkauwen en – tig keer bij alle praatprogramma’s evalueren waar het precies mis is gegaan…politieke porno zonder liefhebbers:P


  ⚠️ Meld

 30. Poeltje:

  mogelijkheden:

  A – nieuw PVC-kabinet komt er
  B – cda-congres spreekt veto uit, dus PVC gaat niet door
  C – Wilders trekt voortijdig de stekker er uit
  D – cda-fractie gaat niet accoord met inhoud, opnieuw onderhandelen
  E – vvd-fractie gaat niet accoord met inhoud, opnieuw onderhandelen

  wie verzint er nog een paar mogelijkheden bij?  ⚠️ Meld

 31. Even doorgaan over de gezondsheidszorg. Ik kom wegens omstandigheden vaak in het ziekenhuis, wat mij altijd opvalt is dat er zovaak van die duur geklede heren met een trolly naar binnen komen. Vertegenwoordigers noemden ze die vroeger, tegenwoordig zijn het rayon managers. die worden beloond naar hun omzet, nou weet ik vanuit binnenuit wat voor’n marges er daar gemaakt worden. dat zouden ze eens aan moeten pakken waarom in een audi A6 rijden, is en A4 of polo te min? Begin bij de wortel met de bijl! uiteindelijk is die Audi A6 betaald van onze premie.


  ⚠️ Meld

 32. @Derk ; welke bezuinigingen je ook doorvoert in de zorg: de premie zal altijd blijven stijgen “binnen de maatschappelijke normen”! De bezuinigingen worden ingepikt door of de zorgverlener, of de zorgverzekeraar.


  ⚠️ Meld

 33. klopt drama, Vr?ger werd die premie van je bruto salaris afgehaald. Maarja dat was vr?ger. er is ooit een kabinet geweest die vond dat alles commercieel moest worden, laat het aan de markt over ja we zien nu de resultaten, niet alleen gezondsheidszorg maar bv ook onze oude PTT nu TNT huppa weg iedereen en terug komen met een 0 uren contract Triest!


  ⚠️ Meld

 34. @Dick ; Die “maatschappelijke normen” heb ik niet uitgevonden. Maar daar verschuilt alles en iedereen zich achter, want niemand weet wat dat precies inhoudt.

  @Derk eens. Te triest voor woorden. We staan er bij en kijken er naar. Maar wat kunnen we er aan doen.?
  Terug naar de overheid voor: zorg, bank, ov, post etc. Ik wou dattut kon.  ⚠️ Meld

 35. Bericht door dick, op 28 september 2010 om 10:07
  Er zullen mensen zijn die dit niet kunnen betalen en bepaalde zorg dan maar niet nemen.

  de mensen die dat niet kunnen betalen zullen wel moeten betalen. tegenwoordig moet je verzekerd wezen en betaal je niet dan krijg je het CJIB op je nek lees dit maar eens door; klik komt die 1,4 miljard die ik net berekende ook in voor.


  ⚠️ Meld

 36. Hero Brinkman torperdeerd dit kabinet, na bereiken van akkoord zal conflict H.Brinkman/Bosma eindigen in terugtrekken van H Brinkman met meename van zijn zetel.


  ⚠️ Meld

 37. Tweede Kamer stemt in met wetsvoorstel opsporing onverzekerden

  Nieuwsbericht | 19-05-2010

  De Tweede Kamer heeft vandaag unaniem ingestemd met het wetsvoorstel Opsporing onverzekerden. Minister Klink van Volksgezondheid wil met deze wet het aantal onverzekerden terugdringen. Uit de laatste cijfers van het CBS blijkt dat er nog altijd zo??n 152.000 onverzekerden zijn. Hiermee is circa ?? 140 miljoen euro aan gederfde premie gemoeid.

  De Tweede Kamer heeft vandaag unaniem ingestemd met het wetsvoorstel Opsporing onverzekerden. Minister Klink van Volksgezondheid wil met deze wet het aantal onverzekerden terugdringen. Uit de laatste cijfers van het CBS blijkt dat er nog altijd zo??n 152.000 onverzekerden zijn. Hiermee is circa ?? 140 miljoen euro aan gederfde premie gemoeid.

  Het wetsvoorstel beoogt om verzekeringsplichtigen zonder zorgverzekering op te sporen door bestanden te koppelen. Een deel van de verzekeringsplichtigen kan zich nu nog onttrekken aan de verzekeringsplicht en tast daarmee de onderlinge solidariteit aan. Door het opsporen van onverzekerden én de aanpak van de wanbetalers scheelt dat voor alle andere verzekerden al snel zo??n 45 euro aan premie per jaar.

  Met het wetsvoorstel worden de volgende maatregelen genomen:
  Onverzekerden die door middel van bestandsvergelijking zijn opgespoord, krijgen eerst een brief van het College voor zorgverzekeringen (CVZ). Daarin worden ze gewezen op hun verzekeringsplicht en aangespoord een zorgverzekering te sluiten.
  Als blijkt dat zij dit na drie maanden nog steeds niet hebben gedaan, dan krijgen ze een boete van drie maal de standaardpremie per maand (circa ?? 300).
  Als na een nieuwe bestandsvergelijking blijkt dat de betrokkene nog steeds niet verzekerd is, dan wordt voor de tweede keer een boete opgelegd.
  Degenen die na twee boetes nog altijd onverzekerd blijken, zal het CVZ ambtshalve verzekeren bij een zorgverzekeraar. Zij zijn dan 12 maanden lang een bestuursrechtelijke premie verschuldigd ter hoogte van de standaardpremie (in totaal ongeveer 1200 euro). Deze wordt zo mogelijk via bronheffing geïnd.

  De uitvoeringsorganisaties (SVB, CVZ en CJIB) staan klaar voor inwerkingtreding van de wet per 1 januari 2011, onder voorbehoud van instemming door de Eerste kamer.

  Voordat de wet in werking treedt, worden voorlichtingscampagnes ingezet om specifieke groepen onverzekerden te informeren.

  En da te bedenken dat wij in een welvarend land leven, waar mensen naar de voedselbank moeten gaan om te kunnen eten of aan moeten kloppen bij het leger des heils. Oke er zijn er die het zich eigen aandoen maar er is ook een groep die er niets aan kan doen.

  Viva Hollandia! Fuck Holland!


  ⚠️ Meld

 38. Poeltje:

  mogelijkheden:

  A – nieuw PVC-kabinet komt er
  B – cda-congres spreekt veto uit, dus PVC gaat niet door
  C – Wilders trekt voortijdig de stekker er uit
  D – cda-fractie gaat niet accoord met inhoud, opnieuw onderhandelen
  E – vvd-fractie gaat niet accoord met inhoud, opnieuw onderhandelen
  F – Hero Brinkman torpedeert PVC-kabinet

  A: dick
  C: drama
  F: Zwolse  ⚠️ Meld

 39. @Derk, maakt volgens mij niet uit welke stok Geert kan vinden; dit is er één van.

  Poeltje:

  mogelijkheden:

  A – nieuw PVC-kabinet komt er
  B – cda-congres spreekt veto uit, dus PVC gaat niet door
  C – Wilders trekt voortijdig de stekker er uit
  D – cda-fractie gaat niet accoord met inhoud, opnieuw onderhandelen
  E – vvd-fractie gaat niet accoord met inhoud, opnieuw onderhandelen
  F – Hero Brinkman torpedeert PVC-kabinet

  A: dick
  C: drama – derk
  F: Zwolse  ⚠️ Meld

 40. mijn ego is groter dan die van jou…is dat wat?

  Ik zou, als Rutten, lekker de beurt aan de ‘sociale’ partijen geven want als je altijd tegens de regering aan kan trappen, dan kan je vast en zeker ook regeren…toch? 😛


  ⚠️ Meld

 41. De onderhandelaars van VVD, PVV en CDA praten dinsdag vanaf 12.00 uur verder over de vorming van een kabinet. Dat heeft de woordvoerder van informateur Ivo Opstelten (VVD) laten weten. Een akkoord tussen de drie partijen is naar verluidt dichtbij.

  Kabinet-Rutte is zo goed als rond
  Maandag spraken VVD-leider Mark Rutte, PVV-leider Geert Wilders en CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen tot laat in de avond met elkaar. Hoe lang de gesprekken dinsdag gaan duren, is niet bekend.

  Als de drie onderhandelaars het deze week inderdaad eens worden over het regeerakkoord en het gedoogakkoord, moet dat eerst door de fracties van de drie partijen worden besproken. Daarna vindt zaterdag een partijcongres plaats van het CDA. Daar kunnen de CDA-leden zich uitspreken over het akkoord.  ⚠️ Meld

 42. Leuke samenkomst van feiten.Zaterdag in Arnhem het CDA congres en Geert Wilders houd zijn riedeltje bij zijn omstreden ultra rechtse vriendjes in Duitsland.:o.

  Oktober staat gepland voor Wilders richting rechtbank om zich te verantwoorden tegen de aanklachten.(ondersteund door nog engere vriendjes uit Engeland).

  Nederland gaat roerige tijden tegemoet.:'(


  ⚠️ Meld

 43. Poeltje:

  mogelijkheden:

  A – nieuw PVC-kabinet komt er
  B – cda-congres spreekt veto uit, dus PVC gaat niet door
  C – Wilders trekt voortijdig de stekker er uit
  D – cda-fractie gaat niet accoord met inhoud, opnieuw onderhandelen
  E – vvd-fractie gaat niet accoord met inhoud, opnieuw onderhandelen
  F – Hero Brinkman torpedeert PVC-kabinet

  A: dick
  C: drama – derk
  D: wichert
  F: Zwolse


  ⚠️ Meld

 44. Verhagen: nu nog geen regeerakkoord.

  Op dit moment is er nog geen regeerakkoord. Dat viel dinsdagmiddag vroeg althans op te maken uit woorden van Maxime Verhagen van het CDA. Het is pas een succes als het succesvol is afgerond, zei hij.

  Er wordt verder onderhandeld, aldus Verhagen, die geen inhoudelijke mededelingen wilde doen. Maar als de onderhandelingen ertoe aanleiding geven, is er woensdag een fractieberaad  ⚠️ Meld

 45. Drama.

  Staatsgreep in Madurodam?Kan die eindelijk eens wat gaan doen aan de schijlaarzenpolitiek(willems woorden) van die kabouters van dat dorp.


  ⚠️ Meld

 46. De site van Willem Lucht is inderdaad een rariteitenkabinet, een bonte verzameling kanslozen en sukkels en Willem houdt ze maar de hand boven het hoofd. Wie verlost hem en de LWL uit zijn lijden? De man staat zo voor paal, maar kennelijk is er niemand in zijn omgeving die hem dat aan zijn verstand kan peuteren. Binnenkort verschijnt hij weer in een ongetwijfeld tenenkrommend item in Man Bijt Hond, aan dat programma heeft hij zijn status als Bekende Nederlander te danken (althans, hijzelf denkt een BN’er te zijn…..).


  ⚠️ Meld

 47. @Verdieping; Wellicht is dat makkelijk om de LWL op de hak te nemen, maar al strapatsen bekijkend die op die site plaatsvinden is dat niet zo raar. Met serieuze politiek heeft het daar allemaal niets te maken.


  ⚠️ Meld

 48. Verdieping.
  Had jij verwacht dan,dat Lucht nog enigzins serieus genomen wordt?Met al dat uitschot waar hij zich mee inlaat ,en die daar de dienst uitmaken op dat forum van hem? Een ieder die ook maar iets serieus probeerde te reageren worden door die tokkies afgeschoten,met de goedkeuring van Lucht.Als je met de grote jongens mee wilt doen,zul je een beetje kennis/fatsoen moeten bezitten,en dat is wat het hem totaal aan ontbreekt.Met een moppentrommel/babbebox trek je volle zalen mee voor eventuele politieke partij.:o

  Lach je even mee Verdieping?


  ⚠️ Meld

 49. Bericht door verdieping, op 28 september 2010 om 15:58
  nee, die site lijkt helemaal nergens op. laat m lekker met rust en zijn dingetje doen.

  U lijkt me de juiste persoon op dhr. Lucht te coachen.  ⚠️ Meld

 50. Verdieping.

  Als je niet weet dat het buskruit uberhaupt uitgevonden is,lijkt het afsteken een utopie voor Willem.

  Of Man bijt hond zal hem het lontje moeten aanwijzen.:o


  ⚠️ Meld

 51. Toch geloof ik niet dat Willem Lucht slechte intenties heeft, hij mist alleen de capaciteiten om politiek te bedrijven. Beter was geweest als hij zich aangesloten had bij een bestaande politieke partij in Zwolle, bijvoorbeeld Swollwacht. Hij heeft echt goede intenties en doet veel vrijwilligerswerk en dat is alleen maar te prijzen. Ik ben het met Zwolse eens dat die site van hem geregeerd wordt door vreemde figuren die Willem en de LWL alleen maar in de maling nemen door hun wangedrag daar.


  ⚠️ Meld

 52. Bron: NRC

  Winsemius uit kritiek op aanpak van Rutte

  In een open brief aan Rutte zinspeelt Winsemius op de noodzaak van een ledenraadpleging, omdat de onderhandelingen gaan over ⤸uiterst principiële en ook controversiële onderwerpen die niet op het netvlies konden staan van vele VVD-stemmers⤝.

  Winsemius reageert in zijn brief op de ⤸enige⤝ inhoudelijke uitspraak die de VVD-achterban tijdens de onderhandelingen van Rutte mocht vernemen: ⤸Rechts Nederland zou de vingers aflikken bij wat er op papier stond.⤝ Winsemius: ⤸Toen dacht ik: en ik dan? En met mij al de anderen die wel liberaal zijn, maar niet conservatief?⤝

  Winsemius schrijft dat partijvoorzitter Opstelten ook hem verzocht de onderhandelaars niet ??luidruchtig?? voor de voeten te lopen. Zo??n verzoek om radiostilte wordt volgens Winsemius echter problematisch als er op weg naar een regeerakkoord ⤸geen ruimte wordt geboden voor beïnvloeding maar veeleer de ??applausmachine?? op volle kracht wordt aangezet⤝.

  ———————————–

  iets voor ’t poeltje/E?


  ⚠️ Meld

 53. Denk inderdaad dat Dhr. Lucht alles doet met de beste bedoelingen.
  Maar hij heeft niet de capaciteiten om iets zelfstandig in de politiek te doen. Aansluiten bij een andere partij zou inderdaad beter zijn.
  Maar dat wil hij niet. En als je dan een website hebt waar door velen misbuik van wordt gemaakt, en Dhr. Lucht vindt dat akkoord. Dan zij het zo.


  ⚠️ Meld

 54. Stadshagenees.

  Alleen intensies hebben is nog geen basis om een politieke partij pogen op te starten.
  Het ontbreekt Willem aan enig politiek inzicht en visie,hijzelf ontkent dit ten stelligste ,en is van mening dat hij een bekende Nederlander is,dus ook de kennis bezit.
  Als het zo n genie zou zijn dan hadden andere lokale/landelijke partijen allang een poging gedaan om hem in te lijven lijkt mij.  ⚠️ Meld

 55. Is het niet juist heel mooi dat iemand die idealen heeft en die vindt dat hij een boodschap heeft een politieke partij begint? Willem Lucht deelt in ieder geval met ons allen hier dat hij betrokken is bij de samenleving en er zijn steentje aan wil bijdragen.
  Uiteraard kan hij dan ook tegenstrevers treffen en mensen die het niet met hem eens zijn, maar het lijkt wel alsof hem het recht ontzegd wordt politiek actief te zijn. We leven gelukkig in het land waarin elk persoon boven de 18 actief en passief kiesrecht bezit, dus ook Willem Lucht.


  ⚠️ Meld

 56. Het recht wordt hem niet ontzegd, maar zie zijn site. Hij zelf laat zich belachelijk maken door de reakties aldaar. Soms Dame kun je beter stoppen om tegen de windmolens te vechten…………


  ⚠️ Meld

 57. Derk, ik heb weleens op zijn site gesnuffeld, maar vind het te oninteressant om lang bij stil te staan. Ik wil ook niet belerend overkomen, maar ik ervaar sommige teksten als denigrerend en schofferend. Woorden als kanslozen, sukkels, uitschot, tokkies. De reactie van verdieping van 15:35 is mij uit het hart gegrepen.


  ⚠️ Meld

 58. Wat krijgen we nu. Ik krijg na inzending van mijn vorige reactie dit bericht te zien:

  Bericht toegevoegd. Een admin is gemaild en zal deze activeren indien OK

  Gebeurt dit vaker?


  ⚠️ Meld

 59. Zo, ze zijn er uit: er ligt een regeerakkoord. Nu de achterbannen nog meekrijgen en dan is er een regering. Ik ben heel benieuwd naar de inhoud. Vrees dat ik er mijn vingers niet bij af zal likken.


  ⚠️ Meld

 60. Nou Koko, een goed begin is het halve werk. We zien je graag terugkomen met of zonder gakballen, want op het algemene log mag je niet meer over politiek OH-en, maar hier mag je volgens mij alles (in het betamelijke uiteraard). Of zie ik dat verkeerd?


  ⚠️ Meld

 61. Ik ben vanavond rond 22.00 uur bijkans over mijn nek gegaan toen ik Wilders zag en hoorde oreren dat dit minderheidsgedrocht een zegen voor ons land is. Die tronies van Verhagen en Rutte hoef ik voorlopig ook niet meer te zien. Nederland is nu het lachertje van Europa geworden, maar ieder land krijgt de regering die het verdient en dat geldt kennelijk ook voor het ooit zo tolerante Nederland, waar nu het chagrijn en de ontevredenheid heerst. En dat terwijl wij nog steeds 1 van de rijkste landen ter wereld zijn. Welterusten allemaal en morgen gezond weer op.


  ⚠️ Meld

 62. Stemmen in 2011? Je doelt daarmee waarschijnlijk op een gebrek aan vertrouwen in het minderheidskabinet en dat we dus volgend jaar weer mogen stemmen?

  Ik had niet verwacht dat ik dit zou zeggen maar met deze poppenkast sluit ik niet uit dat ik toch ook maar eens op een linkse partij ga stemmen.


  ⚠️ Meld

 63. Denk dat Nicolaï wel gezagsdrager wordt namens de VVD? Ton Elias, Stef Blok op Sociale Zaken (owwww DAT krijgt de VVD toch niet?)….vrouwen moeten natuurlijk ook in een ubergeëmancipeerde partij: Edith Schippers; Ineke Dezentjé Hamming- Bluemink slaagt er ook altijd wel in om in beeld te komen. Maar waarom staat Fredje Teeven niet tussen http://www.vvd.nl/mensen/2/tweede-kamer ?

  Wie ze ook benaderen bij CDA of VVD iedereen zal wel willen……CDA had er zelfs hun principiële bouwsteen voor over.  ⚠️ Meld

 64. Dank je Stadshagenees, 16:59 ; Had een intervieuw in Westerbork. Natuurlijk wilde ik dat nog koppelen aan een bezoek aan het voormalig kamp….Maar wegens tijdgebrek moet dat nog een keer! Werk hier verdeurie al 10 jaar en ben daar nog nooit geweest.

  Zo eerste interview uitwerken maar daarvoor nog een belangrijk politicus strikken voor een dubbelinterview in ’t voorjaar. Met…..een charmante dame die afgelopen zaterdag nog gewoon de Zumba danste in hartje Hoogeveen……En verdeurie ze wou het (voorlopig) nog niet in hartje Stadshagen doen…..Goed nu echt eerst contact zoeken.


  ⚠️ Meld

 65. Ff geen Radio 2 vandaag, is me teveel politiek gel*l: tuurlijk gaan de fracties akkoort en Geert gaat akkoord met zijn volle bierglas en een ferme lach (hij is nl zelf de enige lijstbeheerderT).


  ⚠️ Meld

 66. Tja, Qm drinkman bijvoorbeeld: heeft zich nog geen tijd gegund af te kicken….en geen ‘wakkere h*ernalist’ die daar naar vraagt. Ze zouden, ze zouden neh ze zouden toch OOK niet BANG en ANGSTIG voor brullende Geert zijn?

  Whahahahahahahahahaha


  ⚠️ Meld

 67. Vanochtend opgestaan en met een vieze smaak in mijn mond wakker geworden en dat had niets met het eten of drinken gisterenavond te maken. Wat een schertsvertoning die politiek in Nederland en dan vinden de heren ook nog dat Nederland blij moet zijn met zo’n minderheidsvehikel. Dat de afstand tussen de Haagse politiek en de weldenkende Nederlandse burger (incl. de PVV stemmers!) zo alleen maar wordt vergroot en de twee-deling in onze samenleving alleen maar groter en groter wordt schijnt ze niet te deren. En Geert maar lachen en triomfantelijk kijken, nogmaals ik werd daar gisterenavond onpasselijk van (letterlijk). Het kan economisch wellicht nog zo goed in elkaar zitten, het feit dat dit land gegijzeld wordt door die geblondeerde haatzaaier stemt mij zeer droef. Er rest maar 1 ding; Keiharde Oppositie (uiteraard geweldloos) binnen en buiten de Haagse Kaasstolp! Femke, Emiel, Job, Alexander, André, sla de handen inéén en laat deze machtswellustelingen hier niet mee wegkomen! Groet, een zeer boze VVD-stemmer!


  ⚠️ Meld

 68. Samen sterk voor het publieke werk

  Uitnodiging

  Woensdag 29 september 2010
  13.00 uur ?? 15.00 uur
  Plein, Den Haag

  Het nieuwe kabinet gaat fors bezuinigen. Met name in de publieke sector vallen zware klappen. Dit heeft grote gevolgen voor de kwaliteit van de dienstverlening én voor de werkgelegenheid. Grote gevolgen dus voor jou en jouw werk. Dat accepteer je toch niet!

  Abvakabo FNV vindt niet dat de rekening van de crisis neergelegd kan worden bij de werknemers en komt daarom in actie tegen de kabinetsplannen. Op woensdag 29 september laten we op het Plein (Den Haag) zien dat het werk in de publieke sector veel te waardevol is om zomaar op te bezuinigen.

  Programma

  Politici in debat met bestuurders van Abvakabo FNV over de zorg, ambtenaren en de sociale zekerheid
  Edith Snoey (voorzitter Abvakabo FNV) en Agnes Jongerius (voorzitter FNV) aan het woord
  De scherpzinnige, eigenwijze en trefzekere mening van entertainer Sjaak Bral
  Kijk voor meer informatie op de website van Abvakabo FNV

  Ik nodig je uit om op 29 september in je werkkleding :Dnaar het Plein te komen! Jouw werk is het waard!  ⚠️ Meld

 69. De confectie ateliers draaien al op volle toeren de bruine costuums op tijdklaar te krijgen voor het bordes.
  De nationale driekleur wordt vervangen door een bruine lap met met bruine wimpel.
  De leden/stemmers van dit bruine kabinet krijgen als dank een bruine mouwband ,die ze verplicht standaard moeten dragen.
  Het CDA congres wordt as zaterdag nog even tussen neus en lippen door gemanipuleerd.

  Kerken en moskeeen en culturelehuizen gaan de fik in en bruin kijkt toevallig even de andere kant op.

  De verloedering/verruwing viert hoogtij,en de van oudsher de foutste krant ooit heeft zijn status weer hervonden.

  Arm arm Nederland.


  ⚠️ Meld

 70. Bericht door Zwolse, op 29 september 2010 om 10:54
  De confectie ateliers draaien al op volle toeren de bruine costuums op tijdklaar te krijgen voor het bordes.
  De nationale driekleur wordt vervangen door een bruine lap met met bruine wimpel.
  De leden/stemmers van dit bruine kabinet krijgen als dank een bruine mouwband ,die ze verplicht standaard moeten dragen.
  Het CDA congres wordt as zaterdag nog even tussen neus en lippen door gemanipuleerd.

  Kerken en moskeeen en culturelehuizen gaan de fik in en bruin kijkt toevallig even de andere kant op.

  De verloedering/verruwing viert hoogtij,en de van oudsher de foutste krant ooit heeft zijn status weer hervonden.

  Arm arm Nederland.

  Is het nu zo moeilijk om je verlies te nemen? Ik vind de tekst belachelijk hoor! Over een paar maanden mag je weer gaan stemmen.


  ⚠️ Meld

 71. Dat er wordt ingegrepen in ambtenarenland vind ik nu weer niet zo gek. Gisteren een fraai staaltje gezien van de bureaucartie waar onderwijsinstellingen mee te maken hebben. Ronduit belachelijk en overbodig, zeker omdat het ten koste gaat van de eigenlijke taak van scholen; het lesgeven. Met deze stelling zeg ik niet dat ambtenaren massaal ontslagen moeten worden, maar een andere manier van werken EN denken kan al heel veel oplossen. Wel vind ik dat alle wachtgeldregelingen afgeschaft moeten worden, want die zijn riant en oneerlijk naar de rest van Nederland. Geldt ook voor ATV-dagen, pré-pensioen etc. etc.


  ⚠️ Meld

 72. Stadshagenees; 100% mee eens.
  Opnieuw het lange termijn denken invoeren, ipv korte termijn winst/verlies denken…maar ja, wat doe je dan met degenen van (dik in de-) 50+, die denken ‘na ons de zonvloed’ ???
  “k zie het zelfs bij de schoonfamillie, die roepen luid lachend dat zij het het beste hebben geregeld en wij lekker voor hen mogen zorgen…geen mentaliteit nee, maar typisch voor ouderen.


  ⚠️ Meld

 73. kraken mag niet meer, agenten schrijven overkill aan bonnen want elk spoortje redelijkheid is weg bij die lui, roken mag weer ‘in kleine cafés’ en kinderopvang weg want moeder de vrouw moet weer leven als in de achterlijke jaren 50.
  Gezellig land, nederland.Kom laten we naar het circus gaan, die dansende beer is vast een of andere lijpe pvv- er in kostuum.


  ⚠️ Meld

 74. @QM; Ook mijn vader (nu 70), sinds zijn 59e met pensioen, 2 auto’s voor de deur, 2 onder 1 kap, bootje en 4 vakanties per jaar, vindt dat mijn generatie niet moet zeuren. Dat doe ik ook niet, maar ik vind wel dat zijn generatie makkelijk lullen heeft. Hij is overigens nooit ambtenaar geweest en heeft zich in 41 jaar heel hard werken mooi opgewerkt vanuit de fabriek/haven Rotterdam naar een schitterende directie-functie, neemt niet weg dat hij en mijn moeder een prachtige oude dag hebben. Overigens gun ik hem dat van harte, het zou alleen wel zo prettig zijn als dat omgekeerd bij die generatie ook zo was. Tunnelvisie heet dat geloof ik 😀


  ⚠️ Meld

 75. qm.

  Dat jij het niet getroffen hebt met je schoonouders,betekend niet dat alle ouderen die stelling hebben.
  In mijn omgeving waaronder ikzelf en echtgenoot werken nog ,terwijl we gewoon thuis kunnen blijven zitten,ipv o.a jou voor ons te laten zorgen.Een beetje respect naar de ouderen die wel keihard ,en onder mindere fraaie werkomstandigheden dan nu het geval zijn 6 dagen per week gewerkt hebben kan geen kwaad. Ook die ouderen hebben meegedragen aan de voorzieningen waar jij nu dagelijks van mee kunt profiteren.


  ⚠️ Meld

 76. Niet getroffen is zacht uitgedrukt, maar ik vind dergelijke opmerkingen ongepast, zwolse.Sorry hoor, maar dan houd het voor mij ff op.
  Overigens is het wel zo dat alle centen mee de kist ingaan, want dhr/mevr waren er als de kippen bij om mij te onterven.He jammer, ik had alles met liefde weggeschonken aan ronald mcdonald huizen want aan besmet geld doen we hier ten huize niet…


  ⚠️ Meld

 77. qm.

  Het interresseert mij eingenlijk bitter weinig hoe en wat jou relatie met je schoonouders is geweest.
  Nu vindt jij het ongepast,maar ik vind het nog ongepaster dat jij zulke zaken op het internet bespreekt waar de frustratie van afdruipt.


  ⚠️ Meld

 78. zwolse; gezien het aantal keer dat jij hier over ‘frustratie’ rept zul je het zelf wel zijn.
  Ik geef eea alleen aan als voorbeeld van hoe het in mijn beleving niet moet.
  We leven in een vrij land.


  ⚠️ Meld

 79. qm.

  Moet je helaas teleurstellen,ben uiterst tevreden met mijn leven/gezin en maatschappelijke en werkomgeving.Jalouzie ken ik niet en wil het ook niet kennen.
  Iets betekenen voor een ander die het minder dan jezelf heeft verijkt je leven,net zoals degene die dezelfde groep aan de kant probeerd te zetten te bestrijden je ook verijkt.


  ⚠️ Meld

 80. je zult van onwetenden zeker het voordeel van de twijfel krijgen…want als het wáár is wat je post hoef je je leven niet te vullen met het omlaag halen van anderen, zwolse…

  maar het was te proberen, idd:P


  ⚠️ Meld

 81. Zwolse, jij bekijkt alles wel heel erg vanuit het “arbeidersperspectief”, daarbij meet je jezelf altijd de slachtofferrol aan. Wat mensen hier posten hoef je niet leuk te vinden, maar is de vrije keuze van iedereen die dit zo doet. Daar hoef jij geen commentaar op te leveren, want dat gaat niet over de inhoud. Oudjes in bejaardenteheuizen zijn niet per definitie zielig, netzomin als stratenmakers, mensen die in een fabriek werken etc. etc. Iedereen is nodig en de kosten van zaken als ouderenzorg, ziekenzorg, onderwijs etc. etc. lopen nu éénmaal op dankzij o.a. de vergrijzing. Dezelfde vergrijzing zorgt ervoor dat die groep die deze kosten op moet brengen steeds kleiner wordt. Of dat eerlijk is? Dat doet er niet toe, het is een gegeven feit. Ik ben het met je eens dat zaken als ouderenzorg en zorg voor je naaste(n) altijd verleend moet worden en dat daar NIET op bezuinigd MAG worden. Voor de rest moet werkend Nederland de bezuinigingen ophoesten en dan bij voorkeur niet diegenen met een minimumloon of uitkering, want dat is pas echt oneerlijk. Ik blijf van mening dat iedere keerzijde ook een andere kant heeft en het kan geen kwaad als jij dat ook eens doet. Het komend kabinet gaat keiharde maatregelen nemen, die mij persoonlijk nog niet eens zo raken, maar wel mensen die het niet kunnen missen. Ik noem dat een gebrek aan beschaving. De wat “rijkere” gepensioneerden mogen ook best wat meer gaan betalen, daar is helemaal niets mis mee. En dan heb ik dus niet over de mensen met een klein pensioentje!


  ⚠️ Meld

 82. Goed bekeken drama (10:38), ben ook aan ’t hardwerken. Dan en nu. Jetzt een interview an ’t uitWERKEN. Wel dankbaar en hartstikke leuk om te doen. Veel leuker ook dan demonstreren, maar gelukkig staan er wel een aantal mensen voor hun broodwinning (en dat van hun gezin) op te komen 😉


  ⚠️ Meld

 83. qm.

  Waar ik mijn leven mee vul is niet relevant om op dit forum te vermelden,wat wel relevant is dat ik niet schroom om degenen die minderheden schofferen en als 3e rangsburgers zien omlaag zal halen en bestrijden zoveel ik kan.
  Gelukkig hoef ik daar niemand verantwoording voor af te leggen,alleen mijzelf.


  ⚠️ Meld

 84. Laat ze (aantal mensen) fijn in die waan Dick. De sprekerts daar worden d’r goed voor betaald, maar ’t zet voor geen meter zoden aan de dijk.


  ⚠️ Meld

 85. Waan? Denk dat de mensen geen kans onbenut willen laten om hun ongenoegen over broodroof en andere belangrijke politieke WAANideeen te uiten. Veel respect voor, ben er ook trots op hoe wij (met zeer veulen) op een heerlijke zaterdag in Mokum wat bereikten 😉

  Toen blonken Lodewijk de W. (FNV) en Doekle T. (later uitgekotst op een lekker-Christelijke manier door CDA) uit in saamhorigheid…..gelijk het voordeel van deze bizarre politieke tijden….vermeende vijanden zetten futiliteiten opzij om ongelijk “rechtse vingers aflikkers” bloot te leggen :D:D:D


  ⚠️ Meld

 86. Stadshagenees.

  Ik heb nergens vermeld dat ouderen zielig zijn.Maar praat je nu niet met een dubbele moraal? Natuurlijk hoef je alles niet leuk te vinden en te reageren erop,maar als ik reageer doe ik het wel met mijn naam zowel hier als elders en verschuil mij niet onder diverse namen.

  En als jij mijn postes goed gelezen hebt sla je de plank behoorlijk mis dat ik mij een slachtofferrol aanmeet.


  ⚠️ Meld

 87. @ Zwolse, open deur idd. Zou mooi zijn als ie dat zelf eens zou toegeven. Nu blijf je (ik tenminste) toch denken: “welke reden zou ie hebben zich hier zo voor te doen en daar onder zijn eigen naam te posten”?  ⚠️ Meld

 88. Stadshagenees…maar waarom zou ie zicht elders Rogier noemen? Hij zal die naam wel niet bedenken, zo zal ie wel heten. Maar mag niemand dat weten?

  Zucht wat een vragen allemaal!!! 😉


  ⚠️ Meld

 89. Prutsers: Enkele ministeries worden samengevoegd. Landbouw gaat op in Economische Zaken, Justitie en een deel van Binnenlandse Zaken wordt ??Veiligheid??. Ook in de bestuurslagen wordt geschrapt. De stadsregio??s verdwijnen, maar de waterschappen blijven bestaan. Het aantal politiekorpsen gaat omlaag van 25 naar 10, en er komen drieduizend extra agenten.

  ==========================

  Schuiven de reoganisatie van wp-en gewoon nog weer tig jaren voor zich uit? hahaha ja, ik vind het prima hoor. Dit onderwerp speelde al midden-eind jaren ’90 😮

  Maar ligt ultra gevoelig in CDA en VVD bestuurlijk NL.

  Schuif alles maar voor je uit: makkelijkste weg.

  Of dit nu wel of niet positief is voor de kansen van Sybe Schaap op Minister van V&W weet ik niet…..maar onze interview afspraak (1 dag :D) is uit!

  En anders strikken we verdeurie de zelfbenoemde watermanager van NL Mét zijn vrouw 😉 Kan verdeurie collega Nadine toch niet teleurstellen 8)


  ⚠️ Meld

 90. Bericht door dick, op 29 september 2010 om 13:40
  Prutsers: Enkele ministeries worden samengevoegd. Landbouw gaat op in Economische Zaken, Justitie en een deel van Binnenlandse Zaken wordt ??Veiligheid??. Ook in de bestuurslagen wordt geschrapt. De stadsregio??s verdwijnen, maar de waterschappen blijven bestaan. Het aantal politiekorpsen gaat omlaag van 25 naar 10, en er komen drieduizend extra agenten.

  En gij geleufd het? Voordat die wetten er doorheen zijn staan wij alweer met het rode potlood in de handen 😉


  ⚠️ Meld

 91. @ Der, die Geert is te scizofreen om te flirten.

  Waterschappen blijven bestaan….En dit is de reden

  Dit onderwerp speelde al midden-eind jaren ’90

  —-
  Dit ligt ultra gevoelig binnen de bestuurlijketorens van CDA en VVD.
  Immers de boeren worden sinds jaar en dag door CDA bestuurders vertegenwoordigd. Kamer van Koophandel en andere ondernemers door VVD. Wie wil er nu macht verliezen.


  ⚠️ Meld

 92. Stadshagenees is inderdaad Rogier, maar aangezien deze naam al geregistreerd is kan ik die dus niet gebruiken, elders krijg ik de meest idiote scheldwoorden en beledigingen naar mijn hoofd geslingerd zonder dat daar tegenop getreden wordt. Maar daar kan de webmaster van Weblog Zwolle niets aan doen.


  ⚠️ Meld

 93. @ Derk, ben me niet bewust van vijanden. Wel van prutsende aalgladde, plucheklevende huichelaars met rattenstreken. De door jou genoemde machtswellusteling die zijn ploegmaat Klink nog verloochend is er 1 van. En de CDA-kudde keek met het schaamrood op de kaken de andere kant op.


  ⚠️ Meld

 94. Geert Mak slaat alarm

  De bekende schrijver Geert Mak slaat alarm in Die Zeit. Niet voor het eerst overigens, in 2004 verscheen zijn pamflet ‘Gedoemd tot kwetsbaarheid’ waarin hij al waarschuwde voor de groeiende hardvochtigheid van veel Nederlanders. Theo van Gogh was vermoord, in Madrid hadden enkele bomaanslagen veel slachtoffers geeist en de lankmoedigheid jegens moslims leek niet langer stand te houden, zeer tot Maks verdriet.
  Nederlanders lijken niet te beseffen wat extremisme teweeg kan brengen, zegt hij nu. Duitsers hebben levendige herinneringen aan de jaren dertig, Nederlanders zijn in dit opzicht onwetend. En gaan nu een pact aan met Geert Wilders. ‘Kann man einen Pyromanen als Feuerwehrhauptmann akzeptieren, nur weil er versichert, er sei ein wahrer Brandbek?mpfer?’ vraagt hij retorisch.
  Nederlanders kunnen blijkbaar erg racistisch zijn, hoezeer ze ook van zichzelf denken dat dit niet het geval is. Aan de rest van Europa de taak ons hiervan te overtuigen. En waakzaam te blijven.

  Bron: Die Zeit  ⚠️ Meld

 95. Bericht door dick, op 29 september 2010 om 18:23
  Verlogenen is heel normaal in het christendom hoor. Deed er eentje al tot drie keer toe ene Judas 😉


  ⚠️ Meld

 96. Stadshagenees

  Wel vind ik dat alle wachtgeldregelingen afgeschaft moeten worden, want die zijn riant en oneerlijk naar de rest van Nederland. Geldt ook voor ATV-dagen, pré-pensioen etc. etc.

  Dit lees ik nu voor de zoveelste maal van je. De wachtgeldregeling voor ambtenaren is al enkele jaren geleden afgeschaft, ATV-dagen zijn geen vrije dagen maar urencompensatie voor extra gewerkte uren, prepensioen bestaat al nauwelijks meer bij de overheid (dit itt bedrijven zoals banken). Ik vind het prima om de ambtenarenstaus geheel af te schaffen. Daar hoort dan echter wel een marktconforme salariëring tegenover te staan. Dat is nu niet het geval.


  ⚠️ Meld

 97. Klopt Derk, maar zoals met alle groepen….kun je nooit de hele groep op het gedrag van 1 individu veroordelen. Desalnietemin is het super dat je het nog eens benoemd….die Judas >:(


  ⚠️ Meld

 98. Hmm, Derk is alleen niet zo bijbelvast. Petrus verloochende Jezus tot driemaal toe. Hij kwam tot bezinning toen de haan kraaide. Judas verraadde Jezus met een kus. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.


  ⚠️ Meld

 99. ja Dick en als ik het me goed herinner ben jij er een van protestantse huize, terwijl ik een afvallige katholiek ben, die zoals je weet al niet zo sterk zijn met hun bijbelkennis…


  ⚠️ Meld

 100. Inderdaad waar, Dame. Ik zal het nog even verder uitdiepen voor Stadshagenees:

  De opbouw van prepensioen is vanaf 2006 nog mogelijk voor deelnemers die op 1 januari 2005 al 55 jaar of ouder waren. Voor 55-minners is het weliswaar ook nog mogelijk, maar fiscaal zeer onaantrekkelijk.

  dus voor de huidige 60 plussers
  heeft de 60+ generatie iets meer geluk gehad

  Arbeidstijdverkorting, vaak afgekort tot ATV, betekent dat het totaal aantal dagen dat een werknemer per jaar werkt verminderd wordt. Arbeidstijdverkorting is ontwikkeld als middel om de werkloosheid te bestrijden; het beschikbare werk zou hiermee over een groter aantal personen verdeeld kunnen worden.

  mislukt experiment

  Wachtgeldregelingen voor ambtenaren zijn per 1 januari 2001 in het algemeen niet meer toegankelijk voor nieuwe gevallen
  maar wachtgeld bestaat nog wel voor politici en bestuurders (politiek ambtsdragers).

  verwar een politicus niet met de baliemedewerker bij de Gemeente.

  Over afschaffen, herzieningen, cultuurveranderingen, schaalvergrotingen, slagkracht, visie, dynamische werkverbanden, kernstaven, overheadclustering etc laat ik me hier niet uit.


  ⚠️ Meld

 101. van RTV Oost

  Bijleveld voorgedragen als CdK Overijsselwoensdag 29 september 2010 | 18:30 uur
  Ank Bijleveld is voorgedragen als nieuwe Commissaris van de Koningin van Overijssel. Ze zal Geert Jansen opvolgen, die per 1 januari 2011 met pensioen gaat.

  Bijleveld is geboren in IJsselmuiden en woont in Goor. Eerder was ze burgemeester in de gemeente Hof van Twente. Volgens de vertrouwenscommissie heeft ze daarmee een duidelijke link met de provincie. Bijleveld is momenteel staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Tweede Kamerlid voor het CDA. Ze kiest voor 100 procent voor de functie van Commissaris van de Koningin. Bij haar sollicitatie is er geen voorbehoud ingebouwd mocht ze bijvoorbeeld minister kunnen worden in een nieuw kabinet. Voorzitter Dalhuizen van de vertrouwenscommissie is zeer tevreden met de voordracht van Bijleveld. Volgens hem is ze een bekend gezicht met een groot netwerk, iemand die partijen kan binden en verbinden. De uiteindelijke benoeming van Bijleveld wordt officieel na een akkoord van de ministerraad en de Koningin. Geert Jansen was sinds 2002 Commissaris van de Koningin voor Overijssel.  ⚠️ Meld

 102. Moet je eens nagaan idd.

  van uberprotestantse huize

  . 1 van de voordelen daarvan is dat de voorlichterT van de SGP niet eens meer terugmailt over gedoogsteun aan dit “rechtsevingersaflikkende Kabinet”. En het kan er niet eens aan liggen dat hij eventueel op zondag na 0:00 zou moeten antwoorden 😮


  ⚠️ Meld

 103. Bericht door Dame, op 29 september 2010 om 20:31
  Nu ik er over nadenk,valt het me eigenlijk wel wat tegen van een man uit Genemuuden

  Aha gevonden, ach op de lagere school hadden we iedere ochtend een half uurtje verhalen uit de bijbel ben er niet mee groot geworden. wel met pindakaas! BTW ik ben hier niet opgegroeid hoor kwam gewoon een meisje tegen hier.


  ⚠️ Meld

 104. En 1cobra, van welke groep wordt het salaris weer al eerste bevroren? Ik zou van Stadshagenees wel willen horen welke overheidstaken niet meer gedaan hoeven te worden. Dat vind ik een zinvollere discussie. Degenen die die taken nu uitvoeren, doen dat vaak naar eer en geweten. Ik vind zijn opmerkingen nogal inspelen op goedkoop sentiment over ambtenaren als luie regelneven met riante regelingen.


  ⚠️ Meld

 105. Ik denk dat je het gewoon niet wilt, komt die;

  CDA-minister en voormalig onderhandelaar Ab Klink heeft er weinig vertrouwen in dat hij het CDA-congres kan overtuigen zich tegen samenwerking met de PVV te keren. Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf, dat morgen verschijnt.

  Op de vraag of hij er goede hoop op heeft het congres mee te krijgen, antwoordt hij: “Als ik heel eerlijk ben, ik denk het niet.”

  Zaterdag zullen de CDA-leden op een partijcongres in Arnhem praten over het akkoord dat onderhandelaars van VVD, PVV en CDA hebben gesloten. De fracties van VVD en PVV zijn al akkoord gegaan met dit akkoord, de CDA-fractie is momenteel nog druk in beraad.


  ⚠️ Meld

 106. Over de uitvoerders zal je mij iig niet horen, wel over de leidinggevenden.

  Dan nog wat tips:
  In ieder geval meer interdepartementaal samenwerken en zowel in- als extern onderdelen van Ministeries samenvoegen (da’s mijn favoriet).

  Deze zijn ook wel aardig:
  ⤢ Verplichte roulatie van bestuurders en topambtenaren
  ⤢ Bezuinigingsoperaties laten uitvoeren door externe projectteams die een resultaatverplichting en deadline meekrijgen.

  We moeten eens een discussiegroepje starten op Linkedin hahaha.  ⚠️ Meld

 107. 1stcobra. Verplichte roulatie van topambtenaren is volgens mij vaak al het geval. Zitten ook nadelen aan, omdat er een vooronderstelling in zit dat inhoudelijke kennis er niet zo toe doet.


  ⚠️ Meld

 108. Bericht door Dame, op 29 september 2010 om 21:01
  Iig goede opvoeding gehad Derk!

  Wel gehad maar niet genoten de pastoor heeft er wel van genoten. Vandaar mijn afkeer. 😉


  ⚠️ Meld

 109. Ik zie nog wel een heel gebied liggen tussen inhoudelijk deskundig en specialist. Te deskundig levert gevaar op van beste jongetje van de klas te willen zijn/blijven, van te weinig afstand tot de werkvloer etc. Geen kennis op een terrein heeft als nadeel dat de leidinggevende zich ook moeizaam een positie kan verwerven in strategische discussies buiten de eigen organisatie, op landelijk of regionaal niveau.


  ⚠️ Meld

 110. Jakkie, Derk, dan kan ik me voorstellen dat je er niets meer mee te maken wilt hebben.
  Ikzelf ken vooral veel integere oprecht gelovige katholieken. In de hausse van getuigenissen zat ook een schoolgenoot van me over een pater. Was zeer schokkend, vond ik omdat het ging om een pater die juist altijd de norm leek te vertegenwoordigen. Met nadruk op “leek”.


  ⚠️ Meld

 111. @Dick Volgens mij maak jij ook weleens mee wat ik gisteren om 18:31 uur zag nav mijn reactie van 18:30 uur. Is dat vanwege de vier daarin geciteerde woorden?


  ⚠️ Meld

 112. Buiten de organisatie bestaat in mijn optiek qua functie (wel qua divisie) niet echt, wel een andere portefeuille.

  Een briljante leider / manager is prima in staat om, binnen een beperkte tijd, maximaal gebruik te maken van zijn specialisten, informele leiders en managementinfo om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de sterke en zwakke punten van het bedrijf. Iemand die goed verbanden legt, analyseert en een visie heeft, kan daarmee prima uit de startblokken gaan en dit in 4 a 5 jaar verder uitbouwen.  ⚠️ Meld

 113. Het CDA ziet de problemen al komen en is al aan het sussen, het beste paardje van stal gehaald *proest*

  DEN HAAG – CDA-minister Camiel Eurlings heeft kritiek op CDA’ers die de teksten van het regeer- en gedoogakkoord nog niet kennen, maar nu al wel tegen samenwerking met de PVV zijn. Hij heeft juist alle vertrouwen in fractievoorzitter Maxime Verhagen. ⤸Ons land heeft een prachtige nieuwe regering nodig⤝, zei hij woensdag in het tv-programma Uitgesproken van WNL.

  ⤸Ik ken Maxime Verhagen al heel lang. Hij is heel sterk en was niet met een akkoord naar de fractie gegaan als het niet een heel hoog CDA-gehalte zou hebben⤝, zei hij . Eurlings bekritiseert de CDA’ers die tegen samenwerking met de PVV zijn. ⤸Het is van tweeën één. Of je sluit een partij voor de verkiezingen uit. Dat hebben wij niet gedaan. Dan, vind ik, moet je ook op basis van de inhoud oordelen.⤝

  Hij is daarom ⤸een beetje verbaasd⤝ over die CDA’ers. ⤸Daar voel ik me niet zo bij thuis.


  ⚠️ Meld

 114. In aanvulling op mijn opmerkingen van 20:15 richting Stadshagenees. Ik lees net je eerdere posting

  Verdieping kom dan eerst eens met bewijzen. Wat een gezeur zeg, iemand die bij een particulier bedrijf gaat werken mag verdienen wat hij of zij wil.

  Als ik je goed begrijp mogen ambtenaren vooral niet teveel verdienen omdat het van gemeenschapsgeld gaat, maar is het prima dat Wouter Bos 4 ton krijgt bij KPMG. Dan zul je de ontwikkeling van krimp aantal ambtenaren ten faveure van externe inhuur wel toejuichen. Reken er maar wel op dat de belastingen gaan stijgen, want er zijn weinig (of beter gezegd: géén) ambtenaren die 4 ton verdienen of het salaris van een inhuurkracht hebben. Ook niet na aftrek van pensioenkosten en andere verstandige verzekeringen zoals voor arbeidsongeschiktheid e.d.


  ⚠️ Meld

 115. Reken er maar wel op dat de belastingen gaan stijgen, want er zijn weinig (of beter gezegd: géén) ambtenaren die 4 ton verdienen of het salaris van een inhuurkracht hebben

  Belastingen gaan omhoog klopt helemaal. Maare die ambtenaren hebben wel intrim’s ingehuurd die meer als 4 ton per jaar verdienden/kosten . Hoop dat dat nu eens stopt.


  ⚠️ Meld

 116. Ja Derk, maar dat zal niet stoppen als er ambtenaren worden ontslagen zonder dat er taken verdwijnen. Iemand moet het werk doen. Gevolg, meer inhuur en stijgende kosten. Ik schat dat de kosten met een factor 3 stijgen en dan zeg ik niets over de kwaliteit.


  ⚠️ Meld

 117. Het werk…..de eeuwige regeldrang lost deels op in het gebruik van IT mogelijkheden, mogelijk zal dat lucht gaan geven de komende jaren/generatie.
  Btw ook de WABO is een nobel streven.


  ⚠️ Meld

 118. Nee Dame, insteek van dit “grandioos” kabinet is juist dat er ambtenaren die altijd op een houtje hebben lopen bijten nu moeten gaan werken.

  Kortom de 9-5 mentaliteit moet weg Op zich een mooie insteek maar dat gaat nooit lukken omdat het apparaat waar ze tegen vechten zelf niet eens kennen maar er wel deel vanuit maken dat is het probleem!


  ⚠️ Meld

 119. Oh nog nooit op het gemeentehuis geweest voor iets Dame? Je moet verdorie een nummertje trekken ( dan wel digitaal tegenwoordig want het mag wat kosten) en er is niets veranderd je moet wachten de balie neemt zijn tijd en als ze er niet uitkomen ben je 2-3 uur verder. Nu heb ik het over burgers. Wil je weten hoe het gaat bij een gemeente/provincie als ondernemer? Mag je mee maken maar neem pyjama mee, ik zorg wel voor de overnachting.


  ⚠️ Meld

 120. Uiteindelijk wel…
  Net als een bedrijf die zijn legacy systemen de deur uit doet; kost een paar jaar ellende maar levert weer genoeg op (bv met Squid/SAP oa bij TNT/Wehkamp/het Rijk etc etc).


  ⚠️ Meld

 121. Ik vind de gemeente nu juist zo klantgericht (op een enkele dame na:o), zeker aan de burgerbalie. Ik hoef zelden lang te wachten en zeker niet langer dan in het ziekenhuis, MacDonalds of Albert Heijn op zaterdag.


  ⚠️ Meld

 122. Maar hoe ervaar je het als ondernemer? Laat men je onnodig wachten, worden er overbodige informatie van je gevraagd, zijn er belachelijke regels. Wat dat laatste betreft is er enkele jaren geleden een dereguleringsproject geweest waar rijk, provincie en gemeenten aan meededen. Burgers en ondernemers konden via een meldpunt overbodige regels melden. Reacties: verwaarloosbaar.


  ⚠️ Meld

 123. @Dame 22:46
  Natuurlijk leveren de IT-zaken functies op, daar is (voorbeeld dus) TNT ook mee bezig mbv SAP-systemen; puur voor functies = centjes op middellange termijn planning. Nu levert dit nog een verzwaring op door zowel de instandhouding van staande (legacy) sytemen + invoer nieuwe systemen.
  resumé: meer IT, minder regels = minder ambtenaren


  ⚠️ Meld

 124. Bericht door 1stcobra, op 29 september 2010 om 22:43
  @Derk, maar wat vindt je nu van een afspraak op afstand maken via het internet? Ik vind dat prima werken hoor.
  Oke nu praat ik uit eigen ervaring in gemeente Zwartewaterland, dat even duidelijk te hebben.

  Werkt niet, ik kom op afspraak vertel me verhaal ( wat al per mail is gegaan) maar ze moeten het nog lezen, nouja, en vervolgens verwijzen mij door naar een ander persoon die daar wel over gaat en dat is pas over 14 dagen. Efficiëntie hebben hun volgens mij nooit gehoord oke hun doen hun best en hebben ook maar te luisteren naar wat hun meerdere ( lees regels of voor Dame bruinhemden) Die politiek, gewoonte is dar zo in geslopen Ik heb nog nooit zoveel koffie automaten zien staan als in een overheids instelling


  ⚠️ Meld

 125. Ik heb ook ergerlijke ervaringen met gemeente Zwolle. Laatst nav kermis Berkum is daarover nog volop gepost. Toch vind ik dat er wel wat al te makkelijk wordt geoordeeld over werklust en regeldrift ambtenaren. Ik denk dat de werklust niet veel verschilt met die in andere sectoren van de samenleving en regeldrift wordt ook veroorzaakt door vraag uit de samenleving. Ik ben er ook erg voor dat de maatschappij weer zelf meer verantwoordelijkheid neemt en aanvaartd dat niet alle risico’s te vermijden zijn.


  ⚠️ Meld

 126. Ander verhaal over gemeentes, Ik en mijn vrouw zijn sociaal ingesteld als we iemand kunnen helpen doen we dat. Weet je hoe lang het duurt voordat je mensen in de schuldhulpverlening kan krijgen. En dan praat ik nu enkel over budget begeleiding. Juustum 4 weken. Oke die mensen waren laat maar onderhand wel het huis uitgezet en iedereen keek er naar maar was druk met de procedures. mosterd na de maaltijd vanwege mensen die orders moeten volgen. ik baal daar zo van!


  ⚠️ Meld

 127. Excuses aan Dame, Dick en anderen, ik heb in de discussie over wachtgeld, pré-pensioen, ATV etc. etc. politici inderdaad verward met “gewone” ambtenaren. Ik had me daarop beter moeten inlezen, dank voor de gegeven informatie. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Groet, Rogier. PS; Een voorstandster van dat minderheidsgedrocht als CvdK van onze provincie? Het moet niet gekker worden….Meepraten in de formatie en als het puntje bij paaltje komt meteen vertrekken voor een een leuke, nieuwe “uitdaging”, fraai staaltje minachting van de kiezer!


  ⚠️ Meld

 128. @Dame 22:52, Zo simpel is het niet h??
  Alleen na diverse sessies in een niet-rokerig zaaltje met een white bord en diverse bultjes ambtenaren uit diverse gelederen zal ik wat zinnigs kunnen roepen over de betreffende afdeling/instantie. Ik ben namelijk ook een generalist en moet dus wel eerst kunnen orienteren voordat ik een advies uitbreng..en btw: van wie krijg ik dan welk mandaat??

  Kunnen we gelijk heel veel andere zaken, oa in dit log beschreven, eens meenemen.
  Maar ja…


  ⚠️ Meld

 129. Die werklust is er echt wel Dame daar twijfel ik niet aan Dame maar het is de cultuur waar ze in komen. Oke ze werken soms heel hard aan dingen die wij niet zien. Maar waarom alles over zoveel schijven/protecolen?


  ⚠️ Meld

 130. Mijn ervaring is dat het erg van de sector en eigenlijk de mensen afhangt. Ik heb met de gemeente Amsterdam bijvoorbeeld heel goede ervaringen. Bij het regelen van het nabestaandenpensioen van mijn vader voor mijn moeder, heb ik zeer slechte ervaringen opgedaan met Nationale Nederlanden. Dat leken wel “ambtenaren”;). Al bij het eerste contact bleken ze weinig meelevend, ik werd van het kastje naar de muur gestuurd, moest ze herhaalde malen manen en ten slotte probeerden ze mijn moeder een poot uit te draaien. Ook heb ik beroerde ervaringen met Otto over een uitstaande schuld van iemand. Otto schreef zonder toestemming van een rekening af, boekte betalingen af van een schuld van een volslagen vreemde en deed vervolgens zeer arrogant en moeilijk in gesprekken daarover. Daar tegenover staat de Wehkamp die het prima op orde heeft. Zo gaat dat ook bij de overheid: de ene organisatie is de andere niet en het kan zelfs per organisatieonderdeel verschillen.


  ⚠️ Meld

 131. *gaat nu solliciteren bij selecta* LOL 😉

  @Dame het gaat om het cultuur wat een bedrijf of overheid, deze zowiezo gecreëerd heeft. en die cultuur is door deoverheid opgezet en daar moeten ze nu vanaf Hoe zal dat gaan of gaat het wel gebeuren?


  ⚠️ Meld

 132. Helemaal eens Derk. Volgens mij wordt daar ook hard aan gewerkt binnen veel overheidsorganisaties: nu Zwartewaterland nog. Wat denk je van herindeling? Een grote gemeente in de Kop van Overijssel?


  ⚠️ Meld

 133. Is het nu Overijssel of Twente 😉 Morgen avond gaan we weer verder ga nu slapen. Maare Dame en 1stCobra mag ik jullie danken voor deze discussie. 🙂


  ⚠️ Meld

 134. @dame 23:11
  Helemaal gelijk, kan zelfs per afdeling/team verschillen.
  Heel veel zaken vallen en staan met cultuur en leidinggeven…hoezo inkoppers.

  Fictieve voorbeelden (..)
  Zolang delen van het midden/hoger kader nog steeds personeel op sleutelposities kunnen zetten omdat ze “zo aardig zijn, er “al zolang zitten”, “de oudste zijn”, waar begin je dan?
  Als de leidinggevende zelf vroeg naar huis gaat, op marktplaats zit, stelselmatig ziek kan zijn, geen moer doet en zeker niets extra doet, waar is dan dat ultieme voorbeeld?

  en ik stop ook maar eens, het Rijk roept morgen weer 😉


  ⚠️ Meld

Reageer