Kennismaken met de e-reader bij Bibliotheek Zwolle

Zwolle – Vanaf 28 september leent Bibliotheek Zwolle e-readers uit. Leden van de bibliotheek kunnen de e-reader 3 weken gratis lenen en thuis uitproberen.  Op de e-reader staan ongeveer 20 titels variërend van actuele titels tot klassieke werken.

e-reader.jpg

Wat kan ik met een e-reader en hoe werkt het? Is het echt zo handig als men zegt? Is het iets voor mij om aan te schaffen? Dit zijn vragen die de medewerkers van bibliotheek Zwolle de laatste maanden vaak te horen krijgen.  Een e-reader is een draagbaar apparaat met een scherm, een soort digitaal boek. De teksten op het scherm zien eruit alsof ze op papier gedrukt zijn. Een e-reader biedt de mogelijkheid voor opslag van honderden e-books.

Bibliotheek van de toekomst

De bibliotheek volgt de (digitale) ontwikkelingen op het gebied van lezen op de voet en biedt daarom aan leden de mogelijkheid kennis te maken met de e-reader. Naar verwachting zal de vraag naar de e-reader snel toenemen. Daarom is er in vestiging Zwolle Centrum ook een inkijkexemplaar beschikbaar.

De e-reader is vanaf 28 september te leen bij de bibliotheek of te reserveren via de catalogus. Zolang de voorraad strekt.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Ik kan me niet voorstellen dat zo’n e-reader nog echt interessant is.
  We kijken al zoveel op beeldschermen op een dag. Een boek op echt papier is dan een welkome afwisseling.


  ⚠️ Meld

 2. 15 jaar geleden was een mobieltje ook een onzinnig luxe gadget, maar moet je nu eens zien. In dat kader voorspel ik dat alle boekhandels, cd-winkels en reisburo’s er over 10 jaar niet meer zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Ideaal, vooral op vakantie zo’n e-reader (wel opletten dat je een goede koopt). Ik sjouwde me tot nu een breuk aan boeken. ook gemakkelijk dat je de lettergrootte kunt wijzigen, zo heb ik geen leesbril nodig.


  ⚠️ Meld

 4. Tevens,

  ben het wel met je eens, handig op vakantie(als je dan graag leest, anders hoef je niet op vakantie) en lettertype vergroten da’s lekker handig.


  ⚠️ Meld

 5. Gemakzucht dient de mens.

  Ik zelf heb tot ver in 2000 nog vinyl gekocht, verzameld en gedraaid, omdat ik ze vaak als aandenken kocht bij een concert, de artwork in mijn opzicht beter tot z’n recht komt, verzamelwoede, het echt een bezigheid is.

  Je zet een plaat op, bent verplicht om na zoveel minuten deze om te draaien, je besteed aandacht aan de teksten en de artwork zoals ik al zei.

  Maar ook ik moet bekennen dat ik de laatste paar jaren alleen nog maar mp3’s draai, m’n hele muziekdatabase via AirTunes in alle vertrekken (te bedienen via m’n telefoon), op m’n iPhone diezelfde mp3’s in m’n auto, etc…
  Je checkt sneller bands voordat je eventueel wel of niet naar een concert gaat, alles is voor handen, handig met visite, feestjes…gemakzucht.

  Ik denk dat je dit in zekere zin kunt doortrekken naar boeken. Een boek of meerdere boeken heb ik niet altijd bij me, m’n iPhone (of in dit geval een e-reader met enkele meesterwerken), waarschijnlijk sneller.

  Ik zie de handigheid hier wel van, maar vooral de gemakzucht. En ik kan me ook zeer goed voorstellen dat net als met mp3’s, de oudere media dragers gaan vervallen (kijk bijv. naar kranten). Of ik het papier al wil omruilen voor pixels? Neuh, ik mag het graag nog tastbaar in m’n handen hebben en de “artwork bewonderen en de lyrics lezen”.
  😉


  ⚠️ Meld

 6. Wel … een zeer goed initiatief van de bib!

  zo kan je de e-reader ook werkelijk uittesten vooraleer je ze koopt! (… en :'( al te vlug negatieve commentaren geeft op problemen die er eigenlijk niet zijn…..)

  buiten de “romantiek” van een boek te voelen… denk ik dat er maar enkel voordelen zijn!

  😉


  ⚠️ Meld

Reageer