Start bomenkap Park de Wezenlanden

Zwolle – Vandaag, maandag 27 september, start de gemeente met de kap van de bomen (grotendeels populier) aan de binnenzijde van de dijk in Park de Wezenlanden. Het gaat in totaal om 126 bomen. De kap is noodzakelijk omdat de dijk langs het koelwaterkanaal verbeterd moet worden. Om de kap en het verwijderen van de onderbegroeiing te compenseren plant de gemeente 149 jonge populieren en minimaal dezelfde oppervlakte onderbegroeiing terug.

27-09-2010_bomenkap_park_de_wezenlanden_1.jpg

De kapwerkzaamheden nemen naar verwachting ruim een week in beslag. Na de kap wordt begonnen met het verstevigen van de dijk. De dijk wordt op de laagste punten met 40 cm verhoogd om de in de toekomst te verwachten waterstanden te kunnen keren. Om de stabiliteit van de dijk te garanderen wordt aan de binnenzijde van de dijk een steunberm aangelegd. Bovendien legt de gemeente op de dijk een nieuw voetpad aan. De aanleg van het pad is een vervolgstap in de herinrichting van het Park de Wezenlanden tot een volwaardig stadspark waarbij meer de nadruk ligt op toegankelijkheid en gebruik van het park.

27-09-2010_bomenkap_park_de_wezenlanden_2.jpg

27-09-2010_bomenkap_park_de_wezenlanden_3.jpg

 

Om de overlast tot een minimum te beperken worden de werkzaamheden voor de dijkverbetering en het aanleggen van het pad gecombineerd. Als alles voorspoedig verloopt, zijn de dijk en het voetpad in december klaar. Volgend voorjaar worden de nieuwe populieren en de onderbegroeiing aangeplant.

Artikel delen:
Reacties 41
 1. Met alle respect voor de liefhebbers van de beelden maar ik denk dat zoiets in het park niet goed uitpakt, denk aan vernielingen graffiti.

  Beter plaatsen ze nieuwe bomen als de dijk versterkt is.


  ⚠️ Meld

 2. Het is best wel een vraag die je aan de gemeente zou kunnen stellen aangezien hun in de persberichten, weezenlanden als wel wezenlanden aanhalen. Wie doet het?


  ⚠️ Meld

 3. Moet zeggen dat ik in alle gemeentelijjke stukken inderdaad zowel Wezenlanden als Weezenlanden tegen kom. Had het me nooit gerealiseerd.

  Blijk nu zowaar ook de andere stukken over het park terug te kunnen vinden. :):):):)

  Maar ja, nu weet ik nog steeds de juiste spelling niet…


  ⚠️ Meld

 4. Wikipedia wordt ook gewoon gevuld door eerzame welwillende burgers (en anderen) en is geen specifieke controle op.

  Het wordt dus tijd om naar de oude kaarten te kijken….wanneer is deze naam eigenlijk boven water gekomen??

  Toch maar een officiele vraag van gaan maken voor Frankwin merk ik.


  ⚠️ Meld

 5. nu weet ik ook waarom ze Isala klinieken die naam hebben gegeven zijn ze van de We(e)zenlanden af.Het is inderdaad toch vreemd dat ook in gemeentelijke stukken van alle twee namen gebruik wordt gemaakt.Hoe zou het nu werkelijk WEZEN


  ⚠️ Meld

 6. haha
  ik bedoel natuurlijk dat ooit zaken met meerdere letters geschreven werden maar da’s al oude spelling (toen je poep nog met een lange oe schreef…)

  1934 dus
  oo en ee aan het einde van open lettergrepen (zoo, heeten) veranderde in o of e, behalve ee aan het einde van een woord (zee).


  ⚠️ Meld

 7. Misschien kunnen we het Jan Cremers vragen de oud directeur van het ziekenhuis.
  Hij is schilder: zie het palet en is ook dichter.

  Wezenlanden met 1 e, alleen het ziekenhuis met twee ee’s.  ⚠️ Meld

 8. Gelukt dus zusenzo even zoeken en vind zowel zaken op We als Wee zenlanden
  :o:o

  Stuyversgraft; oude naam voor deel Stadsgracht die stroomde door de latere Wezenlanden

  3597 Park De Weezenlanden. Aanleg recreatiepark (ZIE ook nummer 5229)
  Datering: 1963-1969  ⚠️ Meld

 9. @ Dick over die nieuwe aanplant: Ik heb ergens gelezen dat er een paar bomen meer bij komen. Maar die zullen vast niet zo groot zijn als oude. Dat zal nog wel even duren :'(


  ⚠️ Meld

Reageer