Stagemarkt en Vrijwilligersbeurs in Zwolle

Zwolle – Scholieren uit het voortgezet onderwijs en volwassenen die zich willen oriënteren op vrijwilligerswerk kunnen terecht op respectievelijk de Stagemarkt en de Vrijwilligersbeurs op donderdag 14 oktober in Zwolle. Nieuw is de bemiddelingsmedewerker die bezoekers ter plekke helpt bij het vinden van een passende vacature. 

logo_wijz.jpg

De markt en beurs zijn een vervolg op de vorig jaar georganiseerde Maatschappelijke Stagemarkt. Die eerste editie was een groot succes. Deelnemers prezen niet alleen de diversiteit qua aangeboden vacatures, maar ook de opzet van de markt. Scholieren konden vlot langs de stands van de organisaties die vacatures aanboden, raakten meteen in gesprek met de stagebieders en maakten in veel gevallen direct al concrete afspraken. Het principe van de Vrijwilligersbeurs is hetzelfde als dat van de Stagemarkt, maar dan bedoeld voor volwassen (potentiële) vrijwilligers.

Tijdens de Stagemarkt en Vrijwilligersbeurs op donderdag 14 oktober worden onder andere vrijwilligers gezocht voor festivals, voor natuurbehoud, voor het organiseren van activiteiten en voor bestuursfuncties. Veel organisaties zoeken niet alleen vrijwilligers voor langere periodes, maar ook enthousiaste mensen die zich eenmalig voor een korte klus willen inzetten. Dankzij het gevarieerde aanbod is de verwachting dat voor vrijwel iedere bezoeker een passende vacature te vinden is.

Bemiddelingsmedewerker

De bemiddelingsmedewerker van Vrijwilligerscentrale Zwolle is op zowel de Stagemarkt als de Vrijwilligersbeurs aanwezig om bezoekers te begeleiden in het maken van een keuze voor een vrijwilligersvacature. Zij kijkt mee waar de interesses van de vrijwilliger liggen, wat hij of zij graag wil doen en waarin deze persoon goed is. Zo zijn niet alleen vrijwilligers verzekerd van een vrijwilligersklus die bij hen past, ook de organisaties die vrijwilligers zoeken, hebben meer kans dat hij of zij bij het team en de doelgroep van de organisatie past.

Aanmelden

Zowel organisaties die vrijwilligersvacatures willen aanbieden als scholieren en andere vrijwilligers kunnen zich via de website van Vrijwilligerscentrale Zwolle aanmelden: www.vrijwilligerswerkzwolle.nl. De Stagemarkt is van 15.30 tot 17.00 uur. De aansluitende Vrijwilligersbeurs is van 17.00 tot 18.30 uur. Locatie: Diezer College, Russenweg 3 te Zwolle.

OrganisatieDe Stagemarkt en Vrijwilligersbeurs worden allebei georganiseerd door Vrijwilligerscentrale Zwolle. Vrijwilligerscentrale Zwolle is in opdracht van de gemeente de Zwolse Mas-makelaar. Bovendien brengt de vrijwilligerscentrale ook vraag en aanbod voor vrijwilligerswerk in algemene zin bij elkaar in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer