Studenten Deltion vertellen het verhaal achter Zwolle

Zwolle – Kunstcentrum de Muzerie heeft dit jaar de eerstejaars studenten van de opleiding Grafisch Vormgeven van het Deltion College in het kader van het project  ‘Beeld in Overijssel’  benaderd, om mee te doen aan de expositie ‘World Press Photo’.  De studenten kregen de opdracht om een fotoboek en een bijpassende display te ontwikkelen, met als centrale thema ‘Snap Zwolle’. De creaties zijn van 6 tot en met 28 oktober te bewonderen tijdens de expositie ‘World Press Photo’ in de Grote Kerk te Zwolle.

De expositie  ‘World Press Photo’ staat dit jaar in het teken van het project ‘Overijssel in beeld’. Binnen dit project hebben de studenten van het Deltion College zich verdiept in het verhaal achter de stad Zwolle. De studenten mochten zelf een subthema kiezen, zoals geschiedenis, kunst, shopping en uitgaan. Gedurende het project zijn de studenten ter inspiratie te gast geweest bij Kunstcentrum de Muzerie, hebben ze een lezing bijgewoond van Zilveren camera winnaar Paul Levitton en twee workshop op school gevolgd. Het project heeft geresulteerd in tachtig fotoboeken over de stad. De medewerkers van Kunstcentrum de Muzerie hebben samen met de vakdocenten van het Deltion College acht foto’s geselecteerd, die op een groot canvasdoek tussen de beste journalistieke foto’s van de wereld komen te hangen.

De expositie ‘World Press Photo’ is te bewonderen van 6 t/m 28 oktober in de Grote Kerk te Zwolle. Meer informatie over de expositie staat op www.muzerie.nl en de opleiding Grafisch Vormgeven van het Deltion College op www.deltion.nl

Artikel delen:

Reageer