Derde vaccinatieronde tegen baarmoederhalskanker

Zwolle – Vanaf maandag 4 oktober gaat GGD IJsselland de regio weer in om te vaccineren tegen baarmoederhalskanker. Dit is de derde en laatste vaccinatieronde van 2010.

In deze ronde worden de meisjes van 12 tot en met 16 jaar gevaccineerd die eerder dit jaar al één of twee vaccinaties kregen. Ook die meisjes die alsnog willen starten met de vaccinatie zijn van harte welkom. GGD IJsselland vaccineert net als de vorige twee vaccinatierondes weer op elf locaties in de regio. Door middel van een uitnodigingsbrief die te vinden is op www.ggdijsselland.nl zijn alle meisjes uit de doelgroep uitgenodigd.

Op woensdagmiddag 24 november houdt GGD IJsselland in Zwolle een inhaaldag voor de HPV-vaccinaties, voor die meisjes die niet op het aangegeven tijdstip kunnen komen. Zij moeten hiervoor wel een afspraak te maken via telefoonnummer 038-4281625 of via jeugdvaccinaties@ggdijsselland.nl.

Volgens het Rijksvaccinatieprogramma krijgen dit jaar alle meisjes die geboren zijn in 1997, een uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen baarmoederhalskanker, oftewel het humaan papillomavirus (HPV). Het HPV-vaccin wordt toegediend in een serie van drie vaccinaties.

Artikel delen:

Reageer