Uitbreiding aanbod thuisadministratie

Zwolle – De gemeente gaat een aanbod van thuisadministratie te ontwikkelen voor alle kwetsbare groepen die er op eigen kracht of met behulp van hun netwerk niet uitkomen. Hiervoor stelt het college de gemeenteraad voor om in 2011 en 2012 een bedrag van € 246.300,- beschikbaar te stellen.

De uitbreiding van het aanbod was één van de aanbevelingen in de evaluatie van de pilot Formulierenhulp die voor de zomer heeft plaatsgevonden. Op dit moment is er alleen een aanbod voor senioren en mensen die vaardigheden voor de thuisadministratie binnen een jaar onder de knie kunnen krijgen. Mensen die niet in staat zijn deze vaardigheden te leren en er met behulp van hun netwerk ook niet uitkomen, vielen tot nu toe nog buiten de boot. Wethouder Dannenberg onderstreept het belang van de uitbreiding het aanbod thuisadministratie: “juist de mensen die niet (meer) in staat zijn om bepaalde vaardigheden te leren, hebben extra ondersteuning nodig om zich in het dagelijks leven te kunnen redden”.

Vooralsnog worden de financiële middelen voor twee jaar beschikbaar gesteld. In 2012 wordt de thuisadministratie geëvalueerd. De gemeente wacht eerst de effecten van de  aanbevelingen uit de evaluatie van de pilot formulierenhulp af, voordat zij een afweging maakt over een eventueel structurele subsidie.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Afdeling Zwolle | Project Thuisadministratie Zwolle

  Begeleiding door vrijwilligers van mensen bij hun financiele administratie (en eventuele schuldsanering), in beginsel gedurende maximaal 1 jaar. De regio bestaat uit de gemeenten Dalfsen, Staphorst, Zwartewaterland en Zwolle. Voor Kampen worden tot op heden alleen deelnemers vanuit budgetbeheer begeleid.

  Deze bedoelde je? Jammer niet met opera aanklikbaar maar wel een heel goede zaak er zijn zat mensen die de post niet durven te openen!


  Maak melding

 2. Inderdaad prima initiatief maar signaal aan de politiek is om niet het wiel opnieuw uit te gaan vinden voor een paar ton maar een goed (en goedkoper) samenwerkingsverband aan te gaan.
  Er is al een ideeënmakelaar maar wordt het niet tijd voor een efficiëntie(annex Miep kniep)makelaar? Ik werp me op voor een paar centen 🙂


  Maak melding

 3. @1stcobra ( hoe kom je aan die naam? ) Je hebt gelijk. Maar Nederland is een raar land. Niet alleen hierin vinden we het zwarte garen weer uit dat doen ze op meerdere vlakken en ja we slikken het. macho gedrag vanuit de politiek!


  Maak melding

 4. @Derk
  Dank.

  Hoe?
  1) Eens riep men tijdens werk in het buitenland “je hebt een opgerolde cobra onder je shirt gekregen” (=tijd om te gaan sporten)
  2) Ooit was het internet nieuw en moest ik een niet teveel voorkomende nickname hebben, dat moest iets met cobra worden
  3) Veel mensen hebben de naam Cobra in gebruik maar nobody beats the first one = 1stcobra

  dus 😉


  Maak melding

 5. macho gedrag weet ik niet in deze, maar lijkt mij meer een moment van managersberoepsdeformatie: “miijn plan is een uniek en goed plan dus hoef me niet verder te orienteren in de markt (en het budget moet toch een keer op)”


  Maak melding

 6. Dit emoticon-setje past misschien ook strak achter 8:13 8);):-*

  Goed plan op ’t eerste oog:

  De gemeente gaat een aanbod van thuisadministratie te ontwikkelen voor alle kwetsbare groepen die er op eigen kracht of met behulp van hun netwerk niet uitkomen.

  Reken er namelijk op dat dat veel mensen zijn!!!


  Maak melding

Reageer